Stoiximan Super League

Europa και… ΠΑΟ φέρνουν χαφ!

Ο στόχος (Κορδέρο) έχει εντοπιστεί. Έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί. Πριν (και για να) επιτευχθεί, ωστόσο, η ΑΕΚ πιθανότατα θα περιμένει: Βασικά και κύρια την πρόκρισή της στους ομίλους του Europa League -και τα σωτήρια έσοδα που θα τη συνοδεύσουν. Και συμπληρωματικά (κακά τα ψέματα) τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού -και τα περίπου 450.000 ευρώ με τα οποία θα την «προικίσει» επιπλέον από το market pool της UEFA.

Ο στόχος (Κορδέρο) έχει εντοπιστεί.

Έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί.

Πριν (και για να) επιτευχθεί, ωστόσο, η ΑΕΚ πιθανότατα θα περιμένει:

Βασικά και κύρια την πρόκρισή της στους ομίλους του Europa League -και τα σωτήρια έσοδα που θα τη συνοδεύσουν.

Και συμπληρωματικά (κακά τα ψέματα) τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού -και τα περίπου 450.000 ευρώ με τα οποία θα την «προικίσει» επιπλέον από το market pool της UEFA.

Μετά τη… θολούρα των ονομάτων που ακούστηκαν, το τοπίο (φαίνεται ότι) καταλήγει κυρίως στον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Ο Ισπανός αποτελεί ξεκάθαρα τον εκλεκτό του Χιμένεθ (έχουν συνεργαστεί άλλωστε στη Σεβίλλη) και αυτόν που έχει αποφασιστεί ότι μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ στα χαφ.

Τη λύση, τώρα, στο… πρόβλημα των χρημάτων που απαιτούνται για να αποκτηθεί, η «Ένωση» είναι ξεκάθαρο που ποντάρει για να τη βρει. Κι αυτό διότι η απαραίτητη εξασφάλιση της πρόκρισης απέναντι στη Ντιναμό δεν θα δώσει μόνο ανάσα (γενικώς) στα ταμεία. Θα δώσει και τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να διαπραγματευτεί ασφαλώς πιο άνετα τις απαιτήσεις (300.000 ευρώ) της Χερέθ για να τον παραχωρήσει.

Αν, τώρα, αποκλειστεί ταυτόχρονα και ο Παναθηναϊκός (όπως κάθε άλλο παρά απίθανο μοιάζει), στην ΠΑΕ δεν θα… τα έβαφαν και μαύρα. Όχι διότι έχουν βασίσει τη μεταγραφική στρατηγική τους στην αποτυχία άλλων. Αλλά διότι τα περίπου 450.000 ευρώ που θα αποκομίσουν επιπλέον (μοιραζόμενοι με τον ΠΑΟΚ το μερίδιο των «πράσινων» στο market pool), θα έλεγαν ψέματα αν ισχυρίζονταν ότι δεν θα τους… χρησιμεύσουν μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x