Stoiximan Super League

Προτιμώ Ρώσους με αέριο παρά Άραβες με πετρέλαιο…

Από τη μία ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ με τον Τσάκα και τα 70 διαθέσιμα εκατομμύρια, κι από την άλλη, η κολοσσιαία Arboris Capital με τις διασυνδέσεις της στο Αμπού Ντάμπι και τις συνεργασίες της με τις τοπ οικογένειες του πλανήτη. Αναρωτιούνται πολλοί, τι είδους… ενέργεια μπορεί να ξεκολλήσει τον Παναθηναϊκό από τον «βάλτο». Ε, το www.sport-fm.gr παίρνει θέση και εξηγεί με... ατράνταχτα επιχειρήματα γιατί το φυσικό αέριο των Ρώσων είναι προτιμότερο από το πετρέλαιο των Αράβων.

Από τη μία ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ με τον Τσάκα και τα 70 διαθέσιμα εκατομμύρια, κι από την άλλη, η κολοσσιαία Arboris Capital με τις διασυνδέσεις της στο Αμπού Ντάμπι και τις συνεργασίες της με τις τοπ οικογένειες του πλανήτη.

Αναρωτιούνται πολλοί, τι είδους… ενέργεια μπορεί να ξεκολλήσει τον Παναθηναϊκό από τον «βάλτο».

Ε, το www.sport-fm.gr παίρνει θέση και εξηγεί με... ατράνταχτα επιχειρήματα γιατί το φυσικό αέριο των Ρώσων είναι προτιμότερο από το πετρέλαιο των Αράβων.

Καταρχάς, πρόκειται για τις δύο κατηγορίες λεφτάδων, οι οποίοι σκορπάνε εκατομμύρια για τις ομάδες τους ώστε να τις δουν στην κορυφή.

Που όμως έχουν μια βασική διαφορά. Αυτή της νοοτροπίας. Και μία δεύτερη. Της ιδιοσυγκρασίας. Και μία τρίτη. Αυτή των τίτλων που κερδίζουν οι ομάδες του πετρελαίου συγκριτικά με αυτές του φυσικού αερίου.

Όταν μιλάμε για ομάδες Ρώσων μεγιστάνων, βλέπουμε στο γήπεδο ομάδες που μοιάζουν με τους ιδιοκτήτες τους. Σκληρές και χαλκέντερες σαν το βλέμμα των Ρώσων που διαπραγματεύονται το φυσικό αέριο και μετά κάνουν δηλώσεις στις ειδήσεις. Ομάδες με σχέδιο εξόντωσης του αντιπάλου τους, όπως οι Ρώσοι στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο με τους Γερμανούς. Συγκροτημένες και συμπαγείς, με άμυνες από μπετόν κι ατσάλι, οι οποίες θα χάνουν δύσκολα και θα αντεπιτίθενται σαν κόμπρα που την ξύπνησαν απότομα ή σαν τσιτάχ που κυνηγάει αντιλόπη. Τέτοια είναι η Τσέλσι του Αμπράμοβιτς, τέτοια η Ζενίτ της εταιρείας Γκαζπρομ, τέτοιος ήταν και ο Panathinaikos πριν γίνει Παναθηναϊκός…

Οι Άραβες από την άλλη, λόγω νοοτροπίας και ιδιοσυγκρασίας αν θέλετε, φτιάχνουν πιο… λάιτ ομάδες. Οι οποίες ναι μεν έχουν παικταράδες πρώτης γραμμής, αλλά γεμάτες… γατάκια τύπου Ρομπίνιο και Μπέλαμι που αγόρασε ξοδεύοντας μια περιουσία ο Σεΐχης Μανσούρ της Σίτι, ο οποίος ακόμη να δει πρωτάθλημα ή ευρωπαϊκή πορεία! Ναι μεν φτιάχνουν πανάκριβες και εμπορικές ομάδες οι οποίες διαθέτουν παίκτες… κράχτες που το κλωτσάνε καλά το τόπι, αλλά είναι και γεμάτες από ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν για την πάρτη τους και όχι για το σύνολο, όπως ο Μπαλοτέλι… Αγορά του Σεΐχη κι αυτή.

Δεύτερο πολύ σημαντικό προβάδισμα των Ρώσων έναντι των Αράβων, είναι το γεγονός πως το φυσικό αέριο θα… ζει για πολύ ακόμη, εν αντιθέσει με το πετρέλαιο, που σε καμιά δεκαετία θα στερέψει, όπως λένε οι ειδικοί. Και τότε τι; Πάλι θα ψάχνει ο Παναθηναϊκός για επενδυτή αφού οι πετρελαιάδες θα έχουν στερέψει κι αυτοί; Λίγα έχει τραβήξει μέχρι στιγμής στο διοικητικό του κομμάτι; Εκτός του ότι το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο και το προτιμούν περισσότερο οι ελληνικές οικογένειες!

Τρίτον, οι Ρώσοι βολεύουν περισσότερο τον Παναθηναϊκό επειδή είναι Orthodox Brothers, ανήκουν στο ορθόδοξο τόξο και είναι αδέρφια μας. Ενώ οι Άραβες, είναι «εχθροί» μουσουλμάνοι που θέλουν τον αφανισμό των «καλών» χριστιανών που λένε και οι Αρχιεπίσκοποι μας, οι οποίοι ξέρουν από ποδόσφαιρο! Κι όπως και να το κάνουμε, οι Άραβες δεν ξέρουν από μπάλα και δεν έχουν την ποδοσφαιρική κουλτούρα των Ρώσων που είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Όχι ότι μας πέφτει λόγος δηλαδή για το ποιος από τους πλούσιους που «σφάζονται» θα αγοράσει τις μετοχές του Παναθηναϊκού, αλλά να μην μπούμε και εμείς σε αυτό το γαϊτανάκι των συγκρίσεων και να πούμε ότι προτιμάμε τους Ρώσους αν και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη;

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x