Stoiximan Super League

Έρχεται με… παρέα

Το διαζύγιο με τον Μανόλο Χιμένεθ εκδόθηκε και από σήμερα ο Νίκος Κωστένογλου επιστρέφει στο τιμόνι της ΑΕΚ μετά από τριάμισι χρόνια. Με μεταγραφή θα στηρίξει τον νέο προπονητή η διοίκηση. Καρντόσο θέλει ο 41χρονος τεχνικός, στη λίστα και οι Άλβαρες, Ντιέ και Τομάς. Ποιοι οι συνεργάτες του Κωστένογλου. Πόσα χρήματα θα πάρει ο Χιμένεθ.

Το διαζύγιο με τον Μανόλο Χιμένεθ εκδόθηκε και από σήμερα ο Νίκος Κωστένογλου επιστρέφει στο τιμόνι της ΑΕΚ μετά από τριάμισι χρόνια. Ο 41χρονος τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει αυτό που άφησε το 2008, όταν ο τίτλος χάθηκε στα χαρτιά (λόγω της ιστορίας με τον Βάλνερ) από τον Ολυμπιακό.

Το πρωί (κιόλας) θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των Σπάτων για να πιάσει αμέσως δουλειά και να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος μέχρι το… δεύτερο ντεμπούτο του που θα γίνει το επόμενο Σάββατο απέναντι στον Ολυμπιακό. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το καλοκαίρι θα εισπράξει 150.000 ευρώ.

Ο άλλοτε αμυντικός της «Ένωσης» θα έχει στο πλευρό του σαν βοηθό τον Γιώργο Αλεξόπουλο, ο οποίος παίρνει προαγωγή από τη θέση του σκάουτερ. Δεν αποκλείεται να προστεθεί στο τεχνικό τιμ ένα ακόμη πρόσωπο, πιθανώς παλιός παίκτης της ομάδας. Αντίθετα, δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία με τον Αντώνη Κέζο, που ήταν ο εκλεκτός της διοίκησης για τη θέση του γυμναστή, αλλά δεσμεύεται με την εθνική Κύπρου. Στην ΑΕΚ είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά του γυμναστή που έφερε μαζί του ο Χιμένεθ, του Ντάνι Παστόρ, και ίσως του προτείνουν να μείνει. Όμως κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει, αφού ο Ισπανός γυμναστής δεν φαίνεται διατεθειμένος να «προδώσει» τον συνεργάτη του.

Παίρνει και παίκτη

Μπορεί τα ταμεία να είναι άδεια, οι παίκτες να είναι απλήρωτοι για μήνες, οι λοιπές υποχρεώσεις να «τρέχουν» και το διαζύγιο με τον Χιμένεθ να επιβαρύνει κι άλλο την ήδη τραγική οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, ωστόσο η διοίκηση της ΑΕΚ ετοιμάζεται να βοηθήσει το έργο του νέου προπονητή με ενίσχυση του δυναμικού, με έναν ή και δύο παίκτες, που προέρχονται από Ολυμπιακό Βόλου ή/και Καβάλα. Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση αμυντικού χαφ. Ο Οράσιο Καρντόσο φέρεται να αποτελεί διακαή πόθο του Νίκου Κωστένογλου, αλλά του αρέσει και ο Λεάντρο Άλβαρες. Στη λίστα υπάρχει ένας ακόμη μεσοαμυντικός, ο Σερζ Ντιέ, ο αμυντικός Ξαβιέ Τομάς, αλλά και ο επιθετικός Χουάν Μαρτίν. Εφόσον τελικά υποβιβαστεί και ο Αστέρας Τρίπολης, πιθανώς να μπουν κι άλλοι παίκτες στη λίστα.

Αυτά δίνει η ΑΕΚ…

Οικονομικά επώδυνο, αλλά όχι όσο θα… μπορούσε, θα είναι το διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ. Παρότι οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ηθικά να μη μιλήσουν λεπτομερώς επί του θέματος, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ισπανός τεχνικός δέχτηκε να εισπράξει μόνο τα δεδουλευμένα, ήτοι 675.000 ευρώ (500.000 ευρώ από πέρυσι και μία φετινή δόση), ενώ επιπλέον 185.000 ευρώ θα πάρουν οι συνεργάτες του. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν σε δόσεις. Ο 47χρονος προπονητής και οι συνεργάτες του δεν διεκδίκησαν τις 650.000 ευρώ που είχαν λαμβάνειν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x