Stoiximan Super League

Λέτο, «Λύμπε» και… γκολ!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος φέτος είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Ποιο είναι το νέο επίτευγμα του Αργεντινού επιθετικού και ποιο ρεκόρ ετοιμάζεται να «σπάσει» αν σκοράρει στην επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τα 150 γκολ στην Ελλάδα έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Καλαμάτα, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν.

Ποιο είναι το νέο επίτευγμα του Αργεντινού επιθετικού και ποιο ρεκόρ ετοιμάζεται να «σπάσει» αν σκοράρει στην επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο Άρης χάνει με βαρύ σκορ από την ΑΕΚ.

Τα 150 γκολ στην Ελλάδα έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Καλαμάτα, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Τρία διαφορετικά ρεκόρ σημείωσε ο Ηλίας Αναστασάκος στη νίκη του Ατρομήτου απέναντι στον Πανιώνιο.

26 κίτρινες μοιράστηκαν στην όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξε μία αποβολή.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 8ης αγωνιστικής

Ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει και στα έξι πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού είναι ο Σεμπαστιάν Λέτο, ο οποίος έφτασε χθες τα οχτώ γκολ στη Σούπερ Λίγκα. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ισοφάρισε την επίδοση του Βαγγέλη Πανάκη, ο οποίος είχε σκοράρει 7 γκολ στους πέντε πρώτους αγώνες της Α’ Εθνική τη σεζόν 1962/63. Πλέον ο 25χρονος παίκτης κυνηγάει τον Αντώνη Αντωνιάδη (1971-72), τον Γιώργο Χ. Γεωργιάδη (1997-98) και τον Φάνη Γκέκα, οι οποίοι είχαν σκοράρει σε επτά σερί αγώνες – όχι από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Τις 100 συμμετοχές έφτασε ο Γιόσου Σαριέγκι στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος στη χθεσινή νίκη (3-0) του Παναθηναϊκού στο ΠΑΟΚ. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2007 ήταν η παρθενική εμφάνιση του Ισπανού, ο οποίος είχε αγωνιστεί στη νίκη (3-0) του Παναθηναϊκού στην έδρα του Εργοτέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαριέγκι έχει άλλες 40 εμφανίσεις στο Κύπελλο Ελλάδας και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το «τριφύλλι».

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο Άρης χάνει με βαρύ σκορ από την ΑΕΚ. Την περσινή σεζόν και συγκεκριμένα στις 17/10/2010 η «Ένωση» είχε επικρατήσει 4-0 μέσα στην έδρα των Θεσσαλονικέων, ενώ φέτος οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν 3-0 μέσα στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, οι «κίτρινοι» είχαν να χάσουν με τρία γκολ διαφορά εκτός έδρας από τις 22/11/2009, όταν είχαν συντριβεί (4-1) στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Τις είκοσι νίκες ως προπονητής στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε ο Νίκος Κωστένογλου. στη χθεσινή επικράτηση (3-0) της ΑΕΚ επί του Άρη. Συγκεκριμένα, ο 41χρονος προπονητής έχει έντεκα νίκες με την «Ένωση», έξι με τον Αστέρα Τρίπολης και τρεις με τη Λάρισα. Εν τω μεταξύ, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τις σαράντα εντός έδρας νίκες επί των Θεσσαλονικέων στη κανονικά διαδικασία και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Τέλος στο σερί των 16 ηττών που είχε στην έδρα του Ολυμπιακού από τη σεζόν 1991/92 έβαλε ο ΟΦΗ, ο οποίος το Σάββατο πήρε την ισοπαλία (2-2) στο Καραϊσκάκη. Η τελευταία φορά που οι Κρητικοί είχαν πάρει βαθμό στην έδρα των Πειραιωτών ήταν τη σεζόν 1990/91 και το ματς εκείνη την περίοδο είχε λήξει 1-1. Στον αντίποδα, η τελευταία φορά που δεν κατάφερε να νικήσει σε εντός έδρας ματς ήταν στις 2/11/2003, όταν το παιχνίδι με τον Ιωνινό είχε λήξει 2-2.

Τους 1.600 αγώνες στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες έγιναν η έβδομη ομάδα που φτάνει σε αυτό τον αριθμό και ο πρώτος τους αγώνες ήταν στις 25 Οκτωβρίου 1959 , όταν είχαν νικήσει εντός έδρας την Α.Ε. Νικαίας. Από τότε μετρούν 549 νίκες, 431 ισοπαλίες και 620 ήττες.

Το γκολ του Παύλου Μητρόπουλου ήταν το υπ’ αριθμόν 50 για τον Παναιτωλικό, ο οποίος νίκησε (2-0) τη Skoda Ξάνθη. Το πρώτο τέρμα για την ομάδα του Αγρινίου είχε σημειώσει ο Γαβαλάς στο εντός έδρας 2-2 με τον Αρη το 1975-76.

Τρία διαφορετικά ρεκόρ σημείωσε ο Ηλίας Αναστασάκος στη νίκη (2-1) του Ατρομήτου απέναντι στον Πανιώνιο. Όταν ο Γιώργος Δώνης τον έβαλε (στο 60’) στο γήπεδο, έφτασε τις 300 συμμετοχές στις επίσημες επαγγελματικές διοργανώσεις. Ένα λεπτό αργότερα που πέτυχε το πρώτο του γκολ στην αναμέτρηση έφτασε τα 30 γκολ στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος και τρία λεπτά αργότερα όταν παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ελευθερόπουλου έφτασε τα 80 γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες! Η πρώτη εμφάνιση του 33χρονου επιθετικού (σε επαγγελματικό επίπεδο) ήταν στις 17 Ιανουαρίου 1999, όταν ο Απόλλων Αθηνών είχε νικήσει 4-0 τον Εθνικό και τότε είχε πάλι σκοράρει!

Τα 150 γκολ στην Ελλάδα έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Καλαμάτα, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μάλιστα, ο Μεσσήνιος επιθετικός βρίσκεται 14 γκολ μακριά να πιάσει τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος είχε σημειώσει 164 τέρματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Μιχάλης Κρητικόπουλος με 175 γκολ.

Ένα θετικό και ένα αρνητικό επίτευγμα σημείωσε ο Μανώλης Παπαστεριανός. Η χθεσινή ήττα (3-0) του Άρη στην έδρα της ΑΕΚ ήταν το 100ο παιχνίδι για τον 24χρονο παίκτη στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Παπαστεριανός είχε ντεμπουτάρει στην Α’ Εθνική στην ήττα (3-0) του Ηρακλή (πάλι) από την ΑΕΚ στις 18 Σεπτεμβρίου 2006.

26 κίτρινες μοιράστηκαν στην όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξε μία αποβολή. Συγκεκριμένα, ο Κουριτίμπα Εντιμάρ αποβλήθηκε στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης της Ξάνθης στην έδρα του Παναιτωλικού. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν οι μοναδικοί που δεν τιμωρήθηκαν από τον Σελιμό.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x