Stoiximan Super League

Αλλάζει, αλλάζει…

…μήπως και σταματήσει να τρομάζει! Η νέα ευρωπαϊκή ήττα της (ελλιπέστατης έστω) ΑΕΚ επανέφερε τον προβληματισμό που είχε καθησυχάσει κάπως η τριάρα επί του Άρη. Η άμεση επαναφορά, λοιπόν, του σχήματος και της ενδεκάδας που είχαν χρησιμοποιηθεί εκεί, επιβεβαιώνεται πως θα ‘ναι το πρώτο… μέτρο που θα λάβει ο Νίκος Κωστένογλου ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

…μήπως και σταματήσει να τρομάζει!

Η νέα ευρωπαϊκή ήττα της (ελλιπέστατης έστω) ΑΕΚ επανέφερε τον προβληματισμό που είχε καθησυχάσει κάπως η τριάρα επί του Άρη.

Η άμεση επαναφορά, λοιπόν, του σχήματος και της ενδεκάδας που είχαν χρησιμοποιηθεί εκεί, επιβεβαιώνεται πως θα ‘ναι το πρώτο… μέτρο που θα λάβει ο Νίκος Κωστένογλου ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στην πρώτη προπόνηση μετά την καθιερωμένη (όπως κατάντησε) κακή παρένθεση της Ευρώπης, ο τεχνικός της ΑΕΚ παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα.

Ούτε για την τέταρτη ισάριθμη ήττα, ούτε για το ποδοπατημένο ευρωπαϊκό πρεστίζ. Αντίθετα, τόνισε ότι υπάρχει χρόνος (έστω και λίγος) ώστε η ομάδα να το ξεπεράσει και να παρουσιαστεί διαφορετική στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

«Πρέπει ν’ αφήσουμε πίσω την ήττα απ’ τη Λοκομοτίβ. Το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ντέρμπι», ανέφερε ο Κωστένογλου, πριν επιστήσει την προσοχή στους γρήγορους παίκτες του αντιπάλου και την ανάγκη να πιεστεί ψηλά προκειμένου να μην κάνει το παιχνίδι του.

Όσον αφορά στο παιχνίδι της δικής του ομάδας, τώρα, ο προπονητής της ΑΕΚ έδειξε διατεθειμένος να το βασίσει στην πετυχημένη συνταγή με τον Άρη. Αυτή που προβλέπει την επιστροφή στο 4-3-3 και την επαναφορά των πέντε που ξεκουράστηκαν την Πέμπτη (Δέλλας-Λυμπερόπουλος-Βάργκας-Καφές-Καράμπελας), αλλά και του Χουάν Κάλα στο βασικό σχήμα.

Στις πρώτες δοκιμές, λοιπόν, ο «Κωστέ» έδειξε διάθεση να επαναφέρει μπροστά απ’ τον Αραμπατζή (που ξεκαθαρίστηκε πως θα κρατήσει, παρά το μεγάλο λάθος με τους Ρώσους, τη θέση κάτω απ’ τα δοκάρια) τους Κοντοέ-Καράμπελα στα μπακ και τους Δέλλα και Κάλα στα στόπερ (αν και ο Μανωλάς έχει επίσης πιθανότητες).

Στην τριάδα του κέντρου θα επιστρέψουν οι Μάκος-Βάργκας-Καφές (ο Ρίκκα αγωνίστηκε στη θέση του πρώτου, που έκανε αποθεραπεία την Παρασκευή), ενώ στην τριάδα της επίθεσης θα ξανασμίξουν οι Λεονάρντο-Λυμπερόπουλος-Μπέλεκ.

Σε κάθε περίπτωση, τα οριστικά πλάνα του Κωστένογλου θα φανούν στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου (17:00), μετά το τέλος της οποίας θα ανακοινώσει και την αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x