Stoiximan Super League

«Είμαστε κι εμείς εδώ»

Αποφασισμένη και ικανή να μπει «σφήνα» σε μία κούρσα που όλοι θεωρούσαν για… δύο δείχνει η ΑΕΚ. Κόντρα σε οικονομικά προβλήματα και απουσίες, η «Ένωση» κερδίζει βαθμούς και την εμπιστοσύνη του κόσμου της. Νοκ άουτ και ο Δέλλας μέχρι το τέλος του 2011. Κίνδυνος προσφυγών, έφυγε ο Νοτιάς και το νέο σενάριο για Αιγύπτιο επιχειρηματία. Αρχίζει σήμερα ο έλεγχος στην ΠΑΕ.

Αποφασισμένη και ικανή να μπει «σφήνα» σε μία κούρσα που όλοι θεωρούσαν για… δύο δείχνει η ΑΕΚ.

Η χθεσινή νίκη επί της Κέρκυρας-τέταρτη συνεχής στο πρωτάθλημα-έφερε την «Ένωση» στην κορυφή και παρότι αυτό μπορεί να αλλάξει όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξοφλήσουν τα χρωστούμενα παιχνίδια τους, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στείλει ήδη το μήνυμά τους.

Με δεδομένες ελλείψεις στο ρόστερ, με παίκτες απλήρωτους για οκτώ και πλέον μήνες και με το τοπίο στο ιδιοκτησιακό να παραμένει θολό, ο Νίκος Κωστένογλου έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα σύνολο που αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και κερδίζει τον κόσμο. Ο λίγος κόσμος στο ΟΑΚΑ τις προηγούμενες αγωνιστικές ήταν σχεδόν διπλάσιος απέναντι στην Κέρκυρα (περίπου 10.000) κι αναμένεται ακόμη περισσότερος το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το βατό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου (ΠΑΣ εντός, Ατρόμητος εκτός και Δόξα εντός), αλλά και στις αρχές του δευτέρου (Λεβαδειακός εκτός, Ξάνθη εντός, Εργοτέλη εκτός, ΠΑΟΚ εντός και Πανιώνιος εντός, πριν το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη») αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για ακόμη καλύτερες ημέρες. Κάποιοι τολμηροί αρχίζουν να μιλούν για κάτι που ούτε ως σκέψη δεν περνούσε από το μυαλό πριν από λίγο καιρό: Το πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Κωστένογλου, συνετός και προσγειωμένος από τη φύση του, αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και προσπαθεί να πάρει το μέγιστο από τους ποδοσφαιριστές του αξιοποιώντας άπαντες, ακόμη κι όσους μέχρι πρότινος ήταν εκτός πλάνων (Ρίκκα, Αργυρίου) ή κρίνονταν ανέτοιμοι να βοηθήσουν (Κλωναρίδης, Τσίτας).

Ξεμένει από λύσεις

Οι επιλογές του Νίκου Κωστένογλου είναι περιορισμένες και γίνονται ακόμη λιγότερες από τραυματισμούς και κάρτες. Πέραν του Γκούντγιονσεν, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, μετά τους Καφέ, Βάργκας και Λυμπερόπουλο, εκτός μάχης μέχρι το τέλος του 2011 τέθηκε και ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» αποχώρησε με θλάση στον δεξιό δικέφαλο και τέθηκε νοκ άουτ μέχρι τις αρχές του 2012.

Παράλληλα, ο Δέλλας συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα δηλωθεί να εκτίσει σε ένα από τα προσεχή ματς. Στο όριο των τριών καρτών βρίσκονται ο Κώστας Μανωλάς και ο Γιάννης Αραμπατζής, ενώ έξι κάρτες έχει ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Νίκος Καράμπελας έχει συμπληρώσει τέσσερις κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του τη 15η αγωνιστική απέναντι στη Δόξα Δράμας. Για το ματς με τον ΠΑΣ το ερχόμενο Σάββατο επανέρχεται από τιμωρία ο Γρηγόρης Μάκος, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν προλαβαίνει ο Λεονάρντο, που αποχώρησε με μία κάκωση στον αστράγαλο.

Ο βραχνάς, ο Νοτιάς και ο… Αιγύπτιος

Τα πολλά οικονομικά προβλήματα εξακολουθούν να αποτελούν "σκιά" στην εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Λύση δεν πρόκειται να δοθεί πριν τα μέσα Ιανουαρίου και η υπομονή των παικτών έχει εξαντληθεί, με συνέπεια ακόμη και η κατάθεση προσφυγών να είναι πιθανή. Η διοίκηση έχει δεσμευτεί πως θα καταβάλει μέρος των δεδουλευμένων μέσω κάποιων χρημάτων που θα πάρει προσεχώς, αλλά και μίας μικρής… βοήθειας του μεγαλομετόχου Νίκου Νοτιά, που χθες αναχώρησε από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η ταυτότητα του υποψήφιου επενδυτή παραμένει άγνωστη (πληροφορίες κάνουν λόγο για Άραβα) και νέα σενάρια κάνουν λόγο για τον Αιγύπτιο Σαμίχ Σαουίρις, που είναι ιδιοκτήτης του κολοσσού «Orascom» που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς. Σήμερα αρχίζει ο έλεγχος στην ΠΑΕ και τα πρώτα στοιχεία θα περάσουν στην κατοχή του ενδιαφερόμενου για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x