Stoiximan Super League

Θέλει δουλειά πολλή…

Το πρώτο βήμα ήταν σημαντικό, αλλά χρειάζονται αρκετά ακόμη ώστε η ΑΕΚ να επιβιώσει. Τα συμπεράσματα από τη χθεσινή συνάντηση και τα επόμενα βήματα. Η κάλυψη των χρεών της ομάδας του 2004, το δάνειο της Morgan Stanley, το πρόβλημα ρευστότητας, το άνοιγμα σε Μελισσανίδη και άλλους συμπαίκτες, αλλά και η αναζήτηση εμβληματικής προσωπικότητας για τη θέση του προέδρου. Προβληματισμός για την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ενοχλημένος ο Καράμπελας.

Το πρώτο βήμα ήταν σημαντικό, αλλά χρειάζονται αρκετά ακόμη ώστε η ΑΕΚ να επιβιώσει.

Πρώην και νυν μέτοχοι, παλαίμαχοι, απλοί φίλαθλοι και όσοι αποδεδειγμένα αγαπούν το σύλλογο έβαλαν χθες στην άκρη τις διαφορές και όσα τους χώριζαν μέχρι τώρα, βάζοντας μπροστά το συμφέρον της «Ένωσης».

Οι επόμενες κινήσεις τους, ωστόσο, είναι αυτές που θα κρίνουν το παρόν και μέλλον της ομάδας.

Τα βλέμματα πλέον συγκεντρώνονται στη συνάντηση των μελών της ομάδας του 2004 την ερχόμενη Τρίτη. Οι μέτοχοι, πρώην και νυν, θα βάλουν κάτω τα στοιχεία που θα προκύψουν από έλεγχο ορκωτού λογιστή και δηλώνουν πρόθυμοι να καλύψει ο καθένας το ποσό που του αντιστοιχεί, αρκεί να το κάνουν και οι υπόλοιποι. Οι Παππάς, Νικολαΐδης, Κανελλόπουλος και Κούλης θα είναι παρόντες, ο Νοτιάς… δύσκολα, ενώ θα γίνει προσπάθεια να παραστούν Χατζηιωάννου και Γκούμας, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα το πράξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, πέρα από την κάλυψη των χρεών, επί τάπητος θα τεθεί και το ενδεχόμενο εξαγοράς του ομολογιακού δανείου από τη Morgan Stanley. Εκτιμάται πως με ένα ποσό 1,5-2 εκατ. ευρώ θα σβηστεί το ονομαστικό χρέος 7 εκατ. ευρώ της ΠΑΕ προς την τράπεζα και αυτομάτως τα χρέη του συλλόγου θα μειωθούν στα 28 εκατ. ευρώ, πλησιάζοντας στα επίπεδα του 2004, όταν και ανέλαβε δράση η συγκεκριμένη ομάδα.

Ασφαλώς τα προβλήματα της ΑΕΚ δεν θα λυθούν, ακόμη κι αν καλύψουν οι μέτοχοι του 2004 όλα τα χρέη που τους αντιστοιχούν. Κι αυτό γιατί η ΠΑΕ έχει ανάγκη 6,5 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου και άλλα 2 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν. Πώς θα λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας; Η απάντηση δεν είναι σαφής. Ο Χάρης Οικονομόπουλος δήλωσε βέβαιος για δικαίωση στην υπόθεση Ψωμιάδη και την εξασφάλιση σε πρώτη φάση 21 εκατ. ευρώ ζητώντας ταμειακή διευκόλυνση εκ μέρους των μετόχων (κάτι σαν δάνειο).

Κάποιοι είναι θετικοί και κάποιοι όχι σε αυτό το ενδεχόμενο. Την ίδια ώρα, πάντα είναι ανοικτή η πόρτα σε νέους συμπαίκτες. Είτε αυτός λέγεται Μελισσανίδης, είτε σε οποιονδήποτε άλλον, όπως τους τέσσερις ενδιαφερόμενους για τους οποίους μίλησε χθες ο Μιχάλης Τροχανάς χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Προωθούν Κωστή

Μετά τη γενική συνέλευση στις 3 Μαρτίου η ΠΑΕ θα πρέπει να ορίσει νέα διοίκηση. Πρόθεση των μετόχων είναι να τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου μία εμβληματική προσωπικότητα, που θα συσπειρώσει τον κόσμο. Ο Θωμάς Μαύρος είναι το πρόσωπο που θα ήθελαν όλοι, ωστόσο οι προθέσεις του ακόμη είναι άγνωστες. Μία εναλλακτική που εξετάζεται είναι αυτή του Χρήστου Κωστή. Ίδωμεν…

Καταρρέει…

Την ώρα που εμφανίζεται μία αχτίδα φωτός για το μέλλον της ΑΕΚ, σε αγωνιστικό επίπεδο η ήττα από τον ΠΑΟΚ ενίσχυσε τον προβληματισμό για τις εμφανίσεις της ομάδας τον τελευταίο καιρό. Η «Ένωση» παρουσίασε πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο και υποχώρησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Συν τοις άλλοις, έχασε τον Νίκο Γεωργέα με θλάση εν όψει του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Ενοχλημένος ο Καράμπελας

Ο αποκλεισμός του Νίκου Καράμπελα από την αποστολή του χθεσινού ματς προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Ο Νίκος Κωστένογλου δικαιολόγησε την επιλογή του λέγοντας πως ο παίκτης δεν είχε αποσύρει την προσφυγή του, ωστόσο ο 27χρονος άσος είχε συνεννοηθεί με τους δικηγόρους του να μην παραστούν στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Καράμπελας δεν έκρυβε πως ήταν ενοχλημένος από τη στάση του προπονητή του, αφού ο Λεονάρντο, που επίσης είχε καταθέσει προσφυγή (αλλά την είχε αποσύρει και τυπικά), αγωνίστηκε κανονικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x