Stoiximan Super League

Το 24ωρο που κρίνει τα πάντα

Μάχη με την… Εφορία και το χρόνο δίνει η ΑΕΚ για να αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Στις περίπου 24 ώρες που απομένουν μέχρι να σταλεί από την ΕΠΟ ο φάκελος της «Ένωσης» στην UEFA, η διοίκηση της ομάδας καλείται να βρει τρόπο για να αρχίσει τις πληρωμές και να στείλει εγκαίρως στην Ελβετία τα παραστατικά πως άρχισε τις πληρωμές. Αισιοδοξούν στις τάξεις της διοίκησης. Αύριο το νέο επεισόδιο στο… δικαστικό σίριαλ με Ψωμιάδη.

Μάχη με την… Εφορία και το χρόνο δίνει η ΑΕΚ για να αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Στις περίπου 24 ώρες που απομένουν μέχρι να σταλεί από την ΕΠΟ ο φάκελος της «Ένωσης» στην UEFA, η διοίκηση της ομάδας καλείται να βρει τρόπο για να αρχίσει τις πληρωμές και να στείλει εγκαίρως στην Ελβετία τα παραστατικά πως άρχισε τις πληρωμές.

Η σιγουριά που διαρρεόταν από τον Ανδρέα Δημητρέλο τις προηγούμενες ημέρες για συμφωνία με την Εφορία και ξεμπλοκάρισμα του λογαριασμού της ΠΑΕ δεν επιβεβαιώθηκε χθες, ωστόσο εκφράζεται η αισιοδοξία πως σήμερα θα υπάρχει αίσιο τέλος.

Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως θα βρουν τη χρυσή τομή, προκειμένου να εξασφαλίσουν έγγραφο για ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και το άρθρο 44, φορολογική ενημερότητα, αλλά και την παραδοχή της ΔΟΥ πως ευθύνεται εκείνη για τις καθυστερήσεις. Εφόσον ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί, υπάρχει δέσμευση πως θα είναι εφικτή η εκταμίευση του 1,5 εκατ. ευρώ από το δάνειο του Αλ Σουντάιρι και η ΠΑΕ θα αρχίσει τις πληρωμές προς τους πιστωτές εξασφαλίζοντας τα σχετικά παραστατικά που θα συμπεριληφθούν στο φάκελο και θα σταλούν στην UEFA.

Τυπικά η ΑΕΚ είναι εκπρόθεσμη, ωστόσο εκτιμάται πως αν παρουσιαστούν αποδείξεις πως έγιναν πληρωμές με καθυστέρηση 3-4 ημερών, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην «Ένωση» και θα αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, όταν και θα υπάρχει ο δεύτερος κύκλος «εξετάσεων».

Νέο επεισόδιο στη δίκη Ψωμιάδη

Για αύριο έχει προγραμματιστεί στην Ευελπίδων η εκδίκαση της υπόθεσης Ψωμιάδη για τα χρήματα που διεκδικεί η ΠΑΕ ΑΕΚ από την οικογένεια. Ο Χάρης Οικονομόπουλος έχει έτοιμα τα στοιχεία, βάσει των οποίων η «Ένωση» θα επιδιώξει να εισπράξει άμεσα χρήματα, σε πρώτη φάση 21 εκατ. ευρώ και αργότερα μέχρι και 80 εκατ. ευρώ συνολικά. Η πλευρά Ψωμιάδη αναμένεται να ζητήσει εκ νέου αναβολή με το αιτιολογικό πως ο πρώην ιδιοκτήτης παραμένει σε φυλακές των Σκοπίων.

Προβλήματα στα μετόπισθεν

Σίγουρα χωρίς τον τραυματία Δέλλα και τον ανέτοιμο Γκούντγιονσεν, τους τιμωρημένους Μάκο, Μανωλά και Λυμπερόπουλο, αλλά πιθανώς και χωρίς τον Καράμπελα που ταλαιπωρείται από οσφυαλγία, θα παραταχθεί η ΑΕΚ την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Σήμερα είναι μέρα ρεπό για τους «κιτρινόμαυρους», που θα αρχίσουν αύριο την προετοιμασία τους για το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x