Stoiximan Super League

Πέφτει χρήμα εν όψει UEFA

Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα επιδιώξει να εξοφλήσει τους διακανονισμούς του καλοκαιριού για να περάσει με επιτυχία τον έλεγχο της UEFA. Σε ορισμένους που έχουν διακανονίσει να πάρουν δόση και τον Σεπτέμβριο είναι, επίσης, πιθανό να καταβληθεί ένα μέρος. Περίπου 3 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν από την ΑΜΚ της «πράσινης» ΠΑΕ, η οποία ολοκληρώνεται ουσιαστικά σήμερα. .

Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα επιδιώξει να εξοφλήσει τους διακανονισμούς του καλοκαιριού για να περάσει με επιτυχία τον έλεγχο της UEFA. Σε ορισμένους που έχουν διακανονίσει να πάρουν δόση και τον Σεπτέμβριο είναι, επίσης, πιθανό να καταβληθεί ένα μέρος, αλλά όχι και βέβαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, τα χρήματα που θα δώσει η ΠΑΕ αγγίζουν και ίσως ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ (πάντα σε ό,τι αφορά τους διακανονισμούς του καλοκαιριού). Η ενημέρωση για την καταβολή χρημάτων σε παίκτες και ομάδες -στις οποίες οφείλει ο σύλλογος- θα γίνεται ηλεκτρονικά στην UEFA, αφού δεν αναμένεται κάποιο κλιμάκιο εδώ.

Στο «τριφύλλι», λοιπόν, υποστηρίζουν ότι βλέποντας η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να υπάρχει μία ροή χρημάτων, θα δώσει την έγκρισή της και δεν θα προκύψουν επιπτώσεις για τον σύλλογο. Το θέμα των πληρωμών φυσικά απασχόλησε για ώρες χθες στα γραφεία και τους Δημήτρη Γόντικα, Χρήστο Παναγόπουλο.

Λειψή «πράσινη» ΑΜΚ

Δεν ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του Παναθηναϊκού από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ. Η διαδικασία ολοκληρώνεται τυπικά στις 30 του μήνα, όμως σήμερα ουσιαστικά είναι η τελευταία μέρα (καθώς ακολουθεί Σαββατοκύριακο).

Η ανάλυση του ποσού είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και αντιστοιχεί στα εξής ποσά. Τα 2.250.000 προέρχονται από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία», ο Αδαμάντιος Πολέμης έβαλε 260.000 ευρώ και ένα ποσό 280.000 ευρώ έχει βάλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Υπήρχαν ελπίδες ότι θα συμβάλουν και κάποιοι μικρομέτοχοι και λίγοι επιχειρηματίες.

Ο Βγενόπουλος, από την πλευρά του, είχε πει ότι θα βάλει το 10,5% επί των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν κι όχι επί των 6 εκατ. ευρώ, αφού δεν ήθελε να αυξήσει το ποσοστό του. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε βάλει τα περισσότερα (σ.σ.: 180.000 ευρώ περίπου) από τον περασμένο Μάρτιο και χθες πρόσθεσε τα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x