Stoiximan Super League

«Θέλω ανανέωση, αλλά…»

Κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη θα ήταν για τον Ρόι Κάρολ μία πρόταση ανανέωσης συμβολαίου από τον Ολυμπιακό, όπως δηλώνει στην «Daily Mail», αλλά δεν κρύβει πως εφόσον ερχόταν μία πρόταση από την Αγγλία δεν θα έκλεινε την πόρτα στην επιστροφή στην Premiership. «Το ματς με την Άρσεναλ σημαίνει πολλά για όλους, ειδικά για μένα. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό», υπόσχεται ο 35χρονος γκολκίπερ.

Κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη θα ήταν για τον Ρόι Κάρολ μία πρόταση ανανέωσης συμβολαίου από τον Ολυμπιακό, όπως δηλώνει στην «Daily Mail», αλλά δεν κρύβει πως εφόσον ερχόταν μία πρόταση από την Αγγλία δεν θα έκλεινε την πόρτα στην επιστροφή στην Premiership.

Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας δηλώνει ευτυχής για την τροπή που έχει πάρει η ζωή του μετά τις περιπέτειες με αλκοόλ και τζόγο που λίγο έλειψε να του καταστρέψουν την καριέρα.

«Έχω πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαι ευγνώμων. Δεν θέλω να λέω πάλι για την περίοδο που έκανα αποτοξίνωση, αλλά μου άφησε κάποια σημάδια. Όταν άφησα την Οντένσε στη Δανία τον Ιανουάριο του 2011, δεν έγινε τίποτα για οκτώ μήνες. Καμία ομάδα δεν έδειξε ενδιαφέρον και βρέθηκα να κάθομαι στο σπίτι μου και να σκέφτομαι ‘Γιατί μου συμβαίνει αυτό;’. Ήξερα την απάντηση. Ήταν τα προβλήματα που είχα εκτός γηπέδων. Εγώ ήξερα πως τα είχα αφήσει πίσω μου, αλλά οι υπόλοιποι δεν ήταν τόσο σίγουροι. Όταν ο ΟΦΗ μού έδωσε την ευκαιρία, ήθελα να την αξιοποιήσω στο έπακρο και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν καλύτερα», δηλώνει ο Ρόι Κάρολ και προσθέτει:

«Ήταν μια φανταστική ευκαιρία για μένα, όταν ο Ολυμπιακός με απέκτησε από τον ΟΦΗ τον περασμένο Γενάρη. Έπιασα ένα πέναλτι στην πρώτη μου επαφή με την μπάλα ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπαίνοντας σαν αλλαγή στο ματς με τη Ρούμπιν Καζάν και δεν κοίταξα ξανά πίσω μου. Νιώθω ικανοποιημένος. Αισθάνομαι αναγεννημένος και η πρώτη μου σκέψη κάθε πρωί είναι να χαρώ τη μέρα, ό,τι κι αν αυτή φέρει».

Έχοντας κλείσει προχθές τα 35, ο Ρόι Κάρολ θα ήθελε πολύ να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη περισσότερο να έχει μία ακόμη ευκαιρία στην Premiership. «Θα ήθελα πολύ ένα νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Αν όμως συνεχίσω να παίζω καλά, ίσως έχω μία ακόμη ευκαιρία στην Premier League. Ποτέ δεν θα έκλεινα την πόρτα σε μία τέτοια προοπτική».

Ο ίδιος διηγείται ένα αστείο περιστατικό, όταν τον πέρασαν για πολύ μεγαλύτερο από την πραγματική του ηλικία. «Θυμάμαι πως είχα επισκεφτεί στην Αθήνα ένα σχολείο που έμοιαζε ιδανικό για την κόρη μου και μου έκανε ευχάριστη έκπληξη όταν διαπίστωσα πως η διευθύντρια ήταν από τη Βόρεια Ιρλανδία. Της εξήγησα ποιος είμαι και τι κάνω και μου είπε ‘Ήσουν συμπαίκτης με τον Τζορτζ Μπεστ;’. Εγώ γέλασα και απάντησα: ‘Δεν δείχνω τόσο μεγάλος, έτσι δεν είναι;’. Είναι πολύ καλή γυναίκα, ο Θεός να την έχει καλά. Δεν θα μπορούσα να νιώσω προσβεβλημένος από κάτι τέτοιο».

Η απόφασή του να φύγει το 2005 από τη Μαν. Γιουνάιτεντ είχε προκαλέσει αίσθηση. «Πριν φύγω από τη Γιουνάιτεντ, ο σερ Άλεξ μού είπε: ‘Δεν θέλω να φύγεις. Σου έχω ένα τετραετές συμβόλαιο έτοιμο για υπογραφή’. Το εκτίμησα αυτό, αλλά ήμουν νέος και ήθελα να παίζω κάθε εβδομάδα. Αν σκέφτεσαι τι θα μπορούσε να συμβεί αν ενεργούσες διαφορετικά, θα καταλήξεις να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο. Δεν θα πω ποτέ πως λυπάμαι για την απόφαση που πήρα να φύγω. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο κι αυτό το δρόμο πήρε η δική μου ζωή. Χαίρομαι για το πού με οδήγησε σήμερα», θυμάται ο Ρόι Κάρολ.

Αυτό που δεν ξεχνά, είναι το γκολ που είχε δεχτεί σε ένα ματς με την Τότεναμ από τον Πέδρο Μέντες, το οποίο δεν είχε μετρήσει παρότι η μπάλα είχε περάσει σχεδόν ένα μέτρο τη γραμμή της εστίας του. «Κανείς δεν είχε πει τίποτα στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα. Δεν νομίζω να είχε αντιληφθεί κανένας πόσο πολύ είχε περάσει η μπάλα τη γραμμή της εστίας. Όταν όμως είδα τη φάση στην τηλεόραση, κοίταξα την οθόνη και σκέφτηκα ‘Τι έκανες;’. Προσπάθησα να εξηγήσω στον σερ Άλεξ Φέργκιουσον πως πήρα τα μάτια μου πάνω από την μπάλα για κλάσματα δευτερολέπτου. Εκείνος μου είπε ‘Δεν πειράζει, παιδί μου. Όλοι κάνουμε λάθη’».

Ο αγώνας της Τετάρτης με την Άρσεναλ είναι ιδιαίτερος για τον ίδιο. «Η τελευταία μου συμμετοχή με τη Γιουνάιτεντ ήταν στον τελικό με την Άρσεναλ για το Κύπελλο το 2005, όταν μας κέρδισαν στα πέναλτι. Είναι τρομακτικό να σκεφτείς ότι έκτοτε δεν έχουν κατακτήσει κανέναν τίτλο. Μια ομάδα αυτού του βεληνεκούς χρειάζεται τρόπαια. Εμείς είμαστε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και παίζουμε καλά. Το ματς της Τετάρτης σημαίνει πολλά για μας, ειδικά για μένα. Περίμενα πολύ καιρό για να ξαναπαίξω σε ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της Αγγλίας και πάλι. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό», δηλώνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x