Stoiximan Super League

«Επένδυση» από την Σουηδία

Την πέμπτη της μεταγραφή πραγματοποίησε την Τρίτη η ΑΕΚ που απέκτησε από την Σουηδική Ασιρίσκα τον ομογενή 24χρονο Χρήστο Χριστοφορίδη. Την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο Ζούλιο Σέζαρ που υποσχέθηκε πολλά γκολ. Την Πέμπτη επιστρέφει από την Πορτογαλία ο Φερνάντο Σάντος. Συνεχίζεται η προετοιμασία εν όψει Αιγάλεω.

Πιστός στις εξαγγελίες που είχε κάνει στην αρχή της χρονιάς φαίνεται ότι μένει ο Ντέμης Νικολαϊδης ότι η «Ένωση» θα προσπαθήσει να κινηθεί στα πλαίσια της απόκτησης νέων παικτών που θα μπορέσουν να στελεχώσουν την ομάδα του αύριο…Λίγες εβδομάδες μετά την απόκτηση του 19χρονου ταλαντούχου Ηλία Κυριακίδη, οι «κιτρινόμαυροι» προχώρησαν σε μια ακόμη «επένδυση» προχωρώντας στην απόκτηση του του Χρήστου Χριστοφορίδη. Πρόκειται για ένα 24χρονο ομογενή που αγωνίζονταν στο σουηδικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα της Ασιρίσκα.
Ο Χριστοφορίδης δοκιμάζονταν τις τελευταίες μέρες από τον Σάντος και μόλις ο Πορτογάλος άναψε το «πράσινο φως» κλήθηκε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του, ομογενή από τη Σουηδία, επιθετικού Χρήστου Χριστοφορίδη (31/12/1981) για 1+3 χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στο Σουηδικό πρωτάθλημα».

Ο 23χρονος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ερασιτεχνικής AIS Σμέντμπι και έκανε το πρώτο του σημαντικό βήμα σε ηλικία 18 ετών όταν αποκτήθηκε από τη Σίλβια στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Το 2002 εντάχθηκε στο δυναμικό της Ασίρισκα με την οποία κατάφερε να αναδειχθεί και να θεωρηθεί ένα από τα αξιόλογα ταλέντα του σουηδικού ποδοσφαίρου. Πρώτος σκόρερ της ομάδας το 2003 με 12 γκολ, ξεκίνησε... φουριόζος την τελευταία σεζόν, τον Απρίλιο του 2004 στην δεύτερη κατηγορία (Superettan) της Σουηδίας. Βασικός στις πρώτες έξι αγωνιστικές, πέτυχε τρία γκολ (δύο στο 3-2 επί της Γκάις στις 24/4/2004 και ένα στο 2-1 επί της Μπράγκε στις 8/5/2004) και ακόμη δύο στον αγώνα κυπέλλου με την Χάσλεχομ (4-2) στις 19 Μαϊου.

Η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του Χριστοφορίδη είναι αναμσιφβήτητα το 2003. Εκτός από τα 12 γκολ που πέτυχε, οδήγησε την Ασίρισκα στον τελικό του κυπέλλου, όντας ο κορυφαίος παίκτης του ημιτελικού όπου πέτυχε δύο γκολ στο θριαμβευτικό 4-0 επί της Τζουργκάρντεν. Συνολικά στα τρία χρόνια παραμονής στην Ασίρισκα, σε κύπελλο και πρωτάθλημα Σουηδίας, ο Χριστοφορίδης έχει 59 συμμετοχές και 29 γκολ.


Η καριέρα του με αριθμούς (στο πρωτάθλημα Σουηδίας):

Ομάδες:

(2004)Ασίρισκα 6 συμμετοχές 3 γκολ

(2003)Ασίρισκα 25 συμμετοχές 12 γκολ

(2002)Ασίρισκα 20 συμμετοχές 7 γκολ

(2001)Σίλβια 26 συμμετοχές 2 γκολ

(2000)Σίλβια 4 συμμετοχες

**Σύνολο 81 συμμετοχές 24 γκολ


Επιθυμούσε διακαώς να επιστρέψει στην Ελλάδα

Παιδί Ελλήνων που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σουηδία ο Χρήστος Χριστοφορίδης επιθυμούσε διακαώς να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα παίζοντας μάλιστα ποδόσφαιρο σε μια μεγάλη ομάδα. Μάλιστα αρνήθηκε πρόταση από την σουηδική ομοσπονδία να αγωνιστεί στη Εθνική ομάδα των ελπίδων κρατώντας έτσι πάντοτε «ζεστούς» τους δεσμούς με την πατρίδα.
Πριν από περίπου 1,5 χρόνο το όνομα του συζητήθηκε έντονα στη Θεσσαλονίκη με τους ΠΑΟΚ και Άρη να ερίζουν για την απόκτηση του, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από την πλευρά του ίδιου του ποδοσφαιριστή.
Την περασμένη αγωνιστική σεζόν απείχε από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του για περίπου τέσσερις μήνες λόγω τραυματισμού (δεν υπολογίζονται σε αυτό το διάστημα οι διακοπές του σουηδικού πρωταθλήματος), ωστόσο όταν επέστρεψε δεν αγωνίστηκε κατόπιν αποφάσεως του προπονητή του.


Πρώτη προπόνηση για Σέζαρ

Την πρώτη του προπόνηση τη νέα του ομάδα πραγματοποίησε ο Ζούλιο Σέζαρ. Ο Βραζιλιάνος συμμετείχε στο οικογενειακό διπλό που έγινε κάτω από τις οδηγίες του Γιάσμινκο Βέλιτς και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις τόσο σε συμπαίκτες όσο και σε τεχνικό επιτελείο. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο του πόδια αν και έδειξε ότι το «καλό» του είναι το αριστερό.
Με δεδομένες τις απουσίες των Καπάνταη και Σοάρες ο Σέζαρ συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να συμμετάσχει στους «11» που θα παραταχθούν ενταντίον του Αιγάλεω. Ωστόσο τα πάντα θα κριθούν μετά την επιστροφή του Σάντος από την Πορτογαλία όπου και βρίσκεται εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα του.


Ξεκίνησε τρέξιμο ο «Γιάννης»


Πέρα της πρώτης παρουσίας του Σέζαρ στους Θρακομακεδόνες, τα ευχάριστα νέα ήρθαν από το «στρατόπεδο» των τραυματιών. Τόσο ο Αλεσάντρο Σοάρες, όσο και ο Λεωνίδας Καπάνταης ξεκίνησαν τρέξιμο με τον Έλληνα φορ μάλιστα σε πιο εντατικό ρυθμό. Ασφαλώς θα πρέπει να θεωρείται αδύνατο να προλάβουν το παιχνίδι με το Αιγάλεω, ωστόσο η κατάσταση της αποθεραπείας τους κάνει το ιατρικό επιτελείο να αισιοδοξεί ότι μπορεί να προλάβουν το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Στους Θρακομακεδόνες βρέθηκε την Τρίτη και ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος που επιδόθηκε σε ασκήσεις φυσικής ενδυνάμωσης με βάρη.


Με Κωστένογλου-Μόρα στο κέντρο της άμυνας


Με δεδομένη την απουσία του Μπρούνο Άλβες από την άμυνα της «Ένωσης» λόγω καρτών, ο Φερνάντο Σάντος θα πρέπει σκεφτεί το παίκτη που θα καλύψει το κενό του. Στο οικογενειακό διπλό της Τρίτης ο Βέλιτς δοκίμασε στο κέντρο της άμυνας τους Κωστένογλου, Μόρα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο. Ωστόσο τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά την επιστροφή του Σάντος από την πατρίδα του. Πέρα από τους Κωστένογλου , Μόρα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Λυμπερόπουλου, Κατσουράνη, Ασουνσάο, Ίβιτς, Κρασσά, Κόντη και Χιώτη με τους Κωνσταντινίδη και Μάλμπασα να είναι οι επικρατέστεροι για να καλύψουν την αριστερή πλευρά της «Ένωσης».


Τα εισιτήρια με το Αιγάλεω

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της με την οποία ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι τα εισιτήρια για το παιχνίδι με το Αιγάλεω τίθονται σε κυκλοφορία από την Τρίτη από τα εκδοτήρια που βρίσκονται στο σταθμό του ΗΣΑΠ, «Ειρήνη».


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Τα εισιτήρια του αγώνα ΑΕΚ – Αιγάλεω (ΟΑΚΑ, 23/1 – 19.00) τίθενται αύριο στη διάθεση των φίλων της ΑΕΚ από τα εκδοτήρια που βρίσκονται στο σταθμό του ΗΣΑΠ, Ειρήνη. Μόνο για αύριο η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από τις 14.00 ως τις 18.00 ενώ καθημερινά οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν, από το ίδιο σημείο, από τις 11.00 ως τις 18.00. Τα εισιτήρια , που αντιστοιχούν μόνο στο κάτω διάζωμα του Ολυμπιακού Σταδίου, τιμώνται 10, 15, 20, 30 και 40 ευρώ.


Επιμέλεια: Μάνος Τζάλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x