Stoiximan Super League

Κράτησε τη Νότιγχαμ στο μηδέν και έδειξε έτοιμος για την επανέναρξη ο Ολυμπιακός!

Με τον Κασάμι να σκοράρει για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του και την αμυντική του λειτουργία να παίρνει θετικό βαθμό, ο Ολυμπιακός λύγισε τη Νότιγχαμ (1-0) στην πρόβα τζενεράλε ενόψει… Ατρομήτου.

Θετικό ήταν το δείγμα για τον Ολυμπιακό, στο τελευταίο του παιχνίδι πριν την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν σε φιλικό αγώνα της Νότιγχαμ με σκορ 1-0, με τον Παϊτίμ Κασάμι να επιστρέφει στα γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών. Στο ίδρυμα «Ελπίδα» θα δοθούν τα έσοδα από την αναμέτρηση.

Στο μυαλό του κόουτς


Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Στην εστία ο Τζολάκης, με τον Βρουσάι δεξιά, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά και τους Παπασταθόπουλο, Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας. Εμβιλά και Κασάμι ήταν στον άξονα, ο Αγκιμπού Καμαρά μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, ο Μπιέλ δεξιά, Φορτούνης αριστερά ενώ ο Γιουσέφ Ελ-Αραμπί ήταν στην επίθεση.



Το ματς


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με πίεση ψηλά και κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους στους παίκτες της Νότιγχαμ. Το υψηλό press παραλίγο να αποφέρει καρπούς στο 6ο λεπτό, όταν ο Μπιέλ με τον Ελ-Αραμπί άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, όμως το σουτ του Μαροκινού κόπηκε από τον Μπολί και κατέληξε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την μπάλα και ο Βρουσάι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, όμως ο επερχόμενος από πίσω Ελ-Αραμπί δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Οι φιλοξενούμενοι, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο ματς στο 12ο λεπτό, με τον Τζόνσον να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά και να κάνει το γύρισμα στον Γέιτς, όμως το σουτ του αρχηγού της Νότιγχαμ έφυγε άουτ.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός έπεσε αισθητά με την αγγλική ομάδα να είναι εκείνη που είχε την κατοχή. Στο 28’ ο Γκιμπς Γουάιτ, εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μπολί να πιάνει την κεφαλιά και τον Τζολάκη να αποκρούει εύκολα.

Πέρασαν δέκα λεπτά από την τελευταία αξιόλογη στιγμή του ματς και ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Φορτούνη να παίρνει την ασίστ του Μπιέλ και να σουτάρει στην κίνηση, όμως ο Χέντερσον έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Έλληνα μεσοεπιθετικού προήλθε και το γκολ του Ολυμπιακού. Ο Κασάμι πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά που πήγε στο βάθος της εστίας για το 1-0.



Οι «ερυθρόλευκοι» τρία λεπτά αργότερα, έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Ελ-Αραμπί να βγαίνει για δεύτερη φορά στο ματς «φάτσα» με το τέρμα και τον Χέντερσον όμως το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ με το 1-0 να μένει ως τη λήξη του πρώτου μέρους.



Στο δεύτερο μέρος ο Μίτσελ αντικατέστησε τον Παπασταθόπουλο με τον Ντόι, ενώ σε αλλαγές προχώρησε και ο Στιβ Κούπερ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή και στο 49’ πάτησαν περιοχή με τον Αγκιμπού Καμαρά να γυρίζει την μπάλα στο πέναλτι και τον Χέντερσον να μπλοκάρει.

Στο 57’ η Νότιγχαμ κέρδισε κόρνερ, με τον Γκιμπς Γουάιτ να εκτελεί, τον Οριέ να πιάνει την κεφαλιά όμως η προσπάθεια του έφυγε άουτ. H ποιότητα του παιχνιδιού στη συνέχεια έπεσε αισθητά, με τον Μπακαμπού στο 70' να κάνει την πρώτη τελική του Ολυμπιακού για το δεύτερο ημίχρονο, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χέντερσον.



Έπειτα από δύο λεπτά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε ένα δύσκολο σουτ του Ο' Μπράιεν ενώ στο 81' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Γκιμπς Γουάιτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με το 1-0 να παραμένει ως τη λήξη του ματς.



Oι ενδεκάδες:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης (61' Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (61' Μαρσέλο), Ρέτσος (70' Καλογερόπουλος), Σωκράτης (46' Ντόι), Βρουσάι (70' Λάιντνερ), Εμβιλά, Κασάμι (61' Γκάρι Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (61' Σαμασέκου), Μπιέλ (61' Μασούρας), Φορτούνης (70' Μπόουλερ) και Αραμπί (61' Μπακαμπού).

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Χέντερσον, Μανγκαλά (46' Ο' Μπράιεν), Κόλμπακ, Γκιμπς - Γουάιτ (82' Σούριτζ), Λίνγκαρντ (46' Αβονίγι), Τζόσον, Γέιτς, Οριέ (90+ Σο), ΜακΚένα (46' Κουκ), Μπολί (46' Γουόραλ) και Λόντι.

Δείτε εδώ το live του sport-fm.gr

Eπιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x