Stoiximan Super League

Σούπερ Λίγκα: Εννέα διψήφιοι σκόρερ και 131 γκολ περισσότερα από πέρυσι!

Οι ποδοσφαιριστές των ελληνικών ομάδων ήταν πολύ πιο παραγωγικοί, σε σχέση με την περσινή σεζόν, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι περισσότερους διψήφιους σκόρερ και 131 περισσότερα γκολ!

Η θέση του επιθετικού είναι ιδιαίτερα νευραλγική στο ποδόσφαιρο και οι ομάδες, που διαθέτουν τους καλύτερους, συνήθως έχουν και καλύτερα επιθετικά αποτελέσματα.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο της Super League 1 οι ποδοσφαιριστές, που πέτυχαν διψήφιο αριθμό τερμάτων, μέχρι την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, ήταν μόλις τρεις.

Ο λόγος για τους Μπακαμπού, Καρέλη και Λιβάι Γκαρσία. Στην εξέλιξη της σεζόν προστέθηκαν οι Πάλμα και Σπόραρ, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να κατακτά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 18 τέρματα.

Super League 1: Έξι διψήφιοι σκόρερ και 131 γκολ περισσότερα από πέρυσι!

Φέτος, οι ποδοσφαιριστές των ομάδων είναι πολύ πιο παραγωγικοί, εκμεταλλευόμενοι την επιθετική νοοτροπία, που υιοθέτησαν οι περισσότεροι σύλλογοι.

Στο κλείσιμο της κανονικής περιόδου οι ποδοσφαιριστές, που έχουν ξεπεράσει τα 10 γκολ, είναι, πλέον, εννέα και ο συνδετικός κρίκος των δύο σεζόν είναι ο Γκαρσία της ΑΕΚ. Με τα playoffs να βρίσκονται προ των πυλών, αναμένεται να προστεθούν και άλλοι.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού με 15 γκολ, με τον Μορόν του Άρη να ακολουθεί με 14. Οι Μιριτέλο και Οζέγκοβιτς μοιράζονται την τρίτη θέση με 12 τέρματα, ενώ δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Πόνσε και ο Λιβάι Γκαρσία, έχουν από 11. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έχει σκοράρει 10 φορές, όπως και ο Καρλίτος της Λαμίας, με τον Φώτη Ιωαννίδη να κλείνει τη λίστα, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο Ηράκλειο.

Super League 1: Έξι διψήφιοι σκόρερ και 131 γκολ περισσότερα από πέρυσι!

Η διαφορά φαίνεται ξεκάθαρα και στα συνολικά τέρματα, που σημείωσαν οι ομάδες στις 26 αγωνιστικές, που αποτελούν την κανονική περίοδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Φέτος, μετά την τελευταία, άκρως παραγωγική αγωνιστική, όπου καταγράφηκαν 24 τέρματα, μετράμε 545 συνολικά γκολ.

Στην αντίστοιχη χρονική περίοδο για την περσινή χρονιά ο αριθμός ήταν αισθητά χαμηλότερος με 414, γεγονός, που αντανακλά την επιθετική βελτίωση των ομάδων, αλλά και μία ενδεχόμενη αμυντική ανισορροπία.



Επιμέλεια: Λοΐζος Λαϊνίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x