Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο Γιαννίκης με τα τρικ του, ο ώριμος Μήτογλου και… η άμυνα του Ατρομήτου

Ο προπονητής της εξέδρας αναφέρει τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ατρομήτου στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη.

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Ατρομήτου, με το ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» να συνδυάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο προπονητής της εξέδρας αναφέρει τα σημεία-κλειδιά από το ματς.

Ο Γιαννίκης ξεκίνησε με… τρικ: Ο Έλληνας τεχνικός διέψευσε τα ρεπορτάζ και κατέβασε μια ενδεκάδα με εκπλήξεις στο ντεμπούτο του. Μέσα Μήτογλου, μέσα Ρότα και Γέβτιτς, θέλοντας να έχει φρέσκα πόδια στην ενδεκάδα του. Προφανώς, ο Αργύρης Γιαννίκης θέλησε να αιφνιδιάσει και τον αντίπαλο προπονητή και εν τέλει δικαιώθηκε, με τους δύο πρώτους αφού ο Γέβτιτς αποχώρησε με τραυματισμό και δεν κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα στο γηπεδο. Εμφανώς, μια νίκη που του δίνει χρόνο και ηρεμία για να δουλέψει.

Ο Μήτογλου είναι ένας ώριμος ποδοσφαιριστής: Ο νεαρός στόπερ πήρε την ευκαιρία του από τον Αργύρη Γιαννίκη και έδειξε εξαιρετικά δείγματα. Ήταν ο κορυφαίος εκ των τεσσάρων της αμυντικής γραμμής, βγάζοντας τρομερή ωριμότητα στο γήπεδο. Κυρίως στα μαρκαρίσματα και στις αλληλοκαλύψεις δεν είχε κανένα θέμα, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Αρέσει δεν αρέσει, ο Μάνταλος είναι κομβικός: Από τη στιγμή που ο Γέβτιτς αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, ο Μάνταλος ήταν αυτός που τον αντικατέστησε και ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Με την είσοδό του, η ΑΕΚ είχε έναν ποδοσφαιριστή που κυλούσε σωστά την μπάλα στο χορτάρι, ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, ενώ βοήθησε στο δεύτερο μέρος για να κλειδώσει η ομάδα του τη νίκη.

Άλλη μια δικαίωση του Βασιλαντωνόπουλου: Ο Έλληνας μπακ-χαφ ήταν εκ των κορυφαίων του Ατρομήτου. Οι συμπαίκτες του φόρτωναν αρκετά την πλευρά του και έπαιζαν διαρκώς με αυτόν, ταλαιπωρώντας τον Μοχαμάντι. Δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ στα ανασταλτικά του καθήκοντα δεν αντιμετώπισε δυσκολίες. Παράλληλα, για ακόμη μια φορά έδειξε πόσο άδικη ήταν η απόφαση των «κιτρινόμαρων» να τον αποδεσμεύσουν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ατρόμητος πρέπει να φτιάξει την άμυνά του: Ναι, το στήσιμο του Γιώργου Παράσχου ήταν καλό, είχε διαβάσει το παιχνίδι και μέχρι το 70’ η ομάδα του στέκονταν κάτι παραπάνω από καλά. Οι συγκυρίες δεν ήταν μαζί του, βέβαια και οι επιλογές των παικτών του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου δεν ήταν καλές. Ωστόσο, αυτό που καλείται να αλλάξει από το επόμενο κιόλας ματς (με τον Ιωνικό) είναι η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του, αφού ακόμα και πολλές φάσεις να μην δέχεται, σίγουρα θα δεχτεί τουλάχιστον ένα γκολ, ίσως και παραπάνω…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x