Κώστας Μιαούλης

Η νικηφόρα πρεμιέρα του Γιαννίκη είχε μηνύματα με Ρότα και Μήτογλου…

Πιο θετική εκκίνηση και με άνοδο στη 2η θέση της βαθμολογίας δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Αργύρης Γιαννίκης, που έδωσε χώρο σε δύο νέα πρόσωπα και δικαιώθηκε. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Δεν ήταν εύκολο το ματς όσο δείχνει το τελικό 3-0 απέναντι στον Ατρόμητο. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα μετά το τέλος του δευτέρου μέρους, έφερε μια δεύτερη σερί νίκη για την Ένωση, που τη φέρνει στη 2η θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ και τον Βόλο, την ομάδα (η δεύτερη) που θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική στο «Πανθεσσαλικό».

Ένα ματς, που είχε κέρδη, αφού ο Γεράσιμος Μήτογλου έμοιαζε έτοιμος από καιρό να αρπάξει την ευκαιρία για τη βασική ενδεκάδα, ενώ ο Λάζαρος Ρότα και αυτός έκανε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, ειδικά στα αμυντικά του καθήκοντα. Έτσι ο Γιαννίκης με το «καλημέρα» κέρδισε δύο ποδοσφαιριστές που η ΑΕΚ δεν είχε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα καθόλου κάτω από την καθοδήγηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Το θέμα των παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας είναι ένα ζητούμενο ως τώρα. Ο Μήτογλου αποτελεί μια μονάδα που πιστεύω πως μπορεί να ταιριάξει καλά και με τον Βράνιες και ίσως και με έναν πιο εγκεφαλικό κεντρικό αμυντικό. Έχει ταχύτητα υψηλή για το ύψος του και πολύ καλές τοποθετήσεις ειδικά στα προσωπικά του μαρκαρίσματα, προκειμένου να βγει πρώτος στην μπάλα. Οι πάσες του ήταν ακριβείς, οπότε δικαίως στο ντεμπούτο του πήρε και το βραβείο του πολυτιμότερου. Η χημεία στο κέντρο της άμυνας είναι ένα ζητούμενο, όπως και η ενίσχυση της Ένωσης στο ψηλό παιχνίδι. Στοιχεία που ο Μήτογλου, αν δουλευτεί σωστά, μπορεί να δώσει.

Το άλλο είναι να βρεθούν τα τρεξίματα ειδικά στη μεσαία γραμμή, που θα δώσουν στην Ένωση την απαραίτητη ώθηση για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Ο Σιμόες βρέθηκε σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από άποψη αντοχών στο αποψινό παιχνίδι, συγκριτικά με την αναμέτρηση εναντίον του Παναιτωλικού. Αυτός που προβλημάτισε με την απόδοση του, ήταν ο Νταμιάν Σιμάνσκι και αυτό με τους χαφ της ΑΕΚ, αποτελεί ανορθογραφία, που θα πρέπει να διορθωθεί τον Ιανουάριο. Η Ένωση αν μπορέσει εκεί να διορθώσει την κατάσταση θα μπορέσει να πάει μακριά τη βαλίτσα της διεκδίκηση του τίτλου.

Ο κόσμος χάρηκε τη νίκη, οι ποδοσφαιριστές τη χάρηκαν και ο προπονητής την χάρηκε. Κρατάω την εικόνα μετά το φινάλε, με τον Αργύρη Γιαννίκη, να μπαίνει στο τερέν και να χαιρετά έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης. Ο 41χρονος τεχνικός έβαλε δύο νέα χαρτιά στο τραπέζι του δυναμικού που έχει στη φαρέτρα του ο Δικέφαλος.

Σε ένα ματς που ποτέ δεν είναι εύκολο για την «κιτρινόμαυρη» ομάδα, όταν συναντά τον συγκεκριμένο αντίπαλο και ήταν η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 15 χρόνια που η διαφορά στο τελικό σκορ ήταν τόσο υψηλή. Ο Ελληνογερμανός τεχνικός πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε με την παρουσία του Ρότα, για τον οποίο έχω να καταγράψω πως έκανε μια ισορροπημένη εμφάνιση ανάμεσα σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα.

Το μόνο που περιμένει τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης είναι σκληρή δουλειά και όλα, αν ειδικά το μεσοαμυντικό κομμάτι βελτιωθεί, μπορούν να πάνε καλά, γιατί όπως φάνηκε και σήμερα, η ΑΕΚ έχει και λύσεις και ποιότητα να πάρει τα ματς χωρίς να πιάσει κάποια ιδιαίτερα υψηλή απόδοση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x