Εκκίνηση που ξυπνά μνήμες από άλλη εποχή πραγματοποίησε ο Μπαρνάμπας Βάργκα με τη φανέλα της ΑΕΚ στη Stoiximan Super League. Ο Ούγγρος επιθετικός σημείωσε τρία γκολ στις πρώτες συμμετοχές του με την «Ένωση», καταγράφοντας επίδοση που είχε να εμφανιστεί σχεδόν 20 χρόνια από παίκτη των «κιτρινόμαυρων».
Η τελευταία φορά που ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είχε αντίστοιχα δυναμικό ξεκίνημα ήταν τη σεζόν 2007-08. Τότε, ο Ισμαέλ Μπλάνκο είχε πετύχει δύο γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στον Ατρόμητο (2-0 στις 23/9/2007) και ακόμη ένα στη δεύτερη συμμετοχή του, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια (0-1 στις 26/9/2007).
Η σύγκριση προκύπτει αναπόφευκτα, όχι μόνο λόγω των αριθμών, αλλά και λόγω της άμεσης επιδραστικότητας του Βάργκα στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα, ο νέος φορ της «Ένωσης» έδειξε ένστικτο περιοχής και αποτελεσματικότητα, στοιχεία που είχαν χαρακτηρίσει και την παρουσία του Μπλάνκο στα πρώτα του βήματα.
Στην καριέρα του στην «Ένωση», ο Μπλάνκο έπαιξε σε 169 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας απολογισμό 72 γκολ και 24 ασίστ, στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






