Stoiximan Super League

Φουλ παραγωγική, αλλά και… άστοχη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απέναντι στον Ατρόμητο έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες αλλά έδειξε για μια ακόμη αγωνιστική πως δεν έχει το πολύ εύκολο γκολ.

Δίχως να φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης των αγώνων με Παναιτωλικό, Ιωνικό και Άρη, η ΑΕΚ κατάφερε-έστω και στις καθυστερήσεις-να κάμψει την αντίσταση του δυνατού φέτος Ατρόμητου και με την τέταρτη σερί νίκη να παραμείνει δεύτερη στην Super League και στο -6 από τον Παναθηναϊκό.

Η «Ένωση» για πολλοστή φορά τις τελευταίες εβδομάδες έδειξε πως διαθέτει την ποιότητα και τους αυτοματισμούς για να παράγει ποδόσφαιρο. Χθες το… κοντέρ «έγραψε» 26 τελικές προσπάθειες (!), αριθμός πολύ εντυπωσιακός, που έρχεται ως συνέχεια των 18 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, των 27 με τον Ιωνικό στο πρώτο ματς στο νέο της γήπεδο και των 17 στο «Βικελίδης» απέναντι στον Άρη.

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι με διαφορά πρώτοι σε τελικές στο πρωτάθλημα έχοντας 127, ενώ 99 έχει ο Άρης και 89 ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, με τον ΠΑΟΚ στις 85 και τον Ολυμπιακό στις 83 να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Πάντως σε αντιδιαστολή με την υψηλή παραγωγικότητα της ΑΕΚ έρχεται η αποτελεσματικότητά της. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σπαταλά πολύ μεγάλο αριθμό τελικών προσπαθειών και πραγματικά μεγάλων ευκαιριών για να φτάσει στο γκολ: συγκεκριμένα σκοράρει ένα γκολ ανά 8,5 τελικές, ενώ αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός έχει ένα γκολ ανά 6,4 τελικές και ο Ολυμπιακός ανά 7,5 τελικές. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία τέσσερα ματς έχει μετρήσει 88 τελικές αλλά… μόλις 9 γκολ. Έτσι, έχει οριακά την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 15 γκολ, καθώς από 14 έχουν ο Παναθηναϊκός και ο Βόλος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΑΕΚ ικανοποιεί το κοινό της συνδυάζοντας καλό ποδόσφαιρο με αποτελέσματα. Μάλιστα, χθες συμπλήρωσε τέσσερις σερί νίκες στην Super League, κάτι που είχε να πετύχει από τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε νικήσει κατά σειρά Παναιτωλικό (1-3), Ατρόμητο (3-0), Βόλο (1-3) και Άρη (2-1), προτού στραβοπατήσει απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (2-2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x