Stoiximan Super League

«Πιέζουμε, δεν περιμένουμε», η εντολή Αλμέιδα στους παίκτες της ΑΕΚ

Η… απαίτηση του Ματίας Αλμέιδα από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Κάτι από… καλοκαιρινή προετοιμασία θυμίζει αυτές τις μέρες η παρουσία της ΑΕΚ στην Ολλανδία, όπου πραγματοποιείται η μίνι προετοιμασία για την επανέναρξη των υποχρεώσεών της.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει φροντίσει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θέλει η «Ένωση» να δουλεύει μέσα στο γήπεδο, για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό στο β’ μισό της σεζόν.

Αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, σε ασκήσεις σε κλειστούς χώρους όπου είναι αναγκασμένοι να παίρνουν σωστές αποφάσεις χωρίς να έχουν πολλά περιθώρια χρόνου.

«Παίξτε δυνατά, τρέξτε πιο γρήγορα!», ήταν η εντολή που ακούστηκε δυνατά από τον Αργεντινό προπονητή. Στη συνέχεια, έδωσε οδηγίες όταν σταματούσε η κάθε άσκηση για να πάρουν ανάσες οι παίκτες: «Όταν έχει ο συμπαίκτης μας την μπάλα κινούμαστε διαρκώς. Ερχόμαστε στη γωνία, του δίνουμε επιλογή, δεν κρυβόμαστε πίσω από τον αντίπαλο».

Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους «κιτρινόμαυρους», όταν στα σε τετράγωνα οι παίκτες κλήθηκαν να παίξουν τρεις εναντίον δύο με μάξιμουμ δύο επαφές.

«Πρεσάρουμε! Πρεσάρουμε! Πρεσάρουμε! Σε όλο το γήπεδο! Δεν κοιτάζουμε. Δεν περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο αντίπαλος. Πάμε οργανωμένα με τον συμπαίκτη μας, να κλείσουμε τον χώρο, να κλέψουμε την μπάλα. Πάμε απευθείας πάνω του και πιέζουμε. Ασταμάτητα!», είπε χαρακτηριστικά ο Αλμέιδα, ο οποίος φροντίζει να υπενθυμίσει τη φιλοσοφία του επί ολλανδικού εδάφους και να δημιουργήσει μία ΑΕΚ που δεν σταματά ποτέ να δουλεύει στον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x