Stoiximan Super League

Η συγκλονιστική ιστορία για τον λόγο που ο αετός της ΑΕΚ ονομάστηκε «Οδυσσέας»

Συμβολικό και με βαθύτερο νόημα είναι το όνομα του αετού της ΑΕΚ. Ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής αποκάλυψε τη συγκινητική ιστορία που αποτέλεσε αφορμή να βαφτιστεί «Οδυσσέας».

Μια συγκλονιστική (όσο και τραγική) ιστορία κρύβεται πίσω από το όνομα του περιβόητου αετού της ΑΕΚ.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής αποκάλυψε τον συγκινητικό λόγο που η ενσάρκωση του εμβλήματος της «Ένωσης» βαφτίστηκε «Οδυσσέας».

Αναφέρει λοιπόν συγκεκριμένα:

«Επειδή ίσως αναρωτιέστε γιατί ο αητός που πετάει μέσα στην “Αγιά-Σοφιά” ονομάζεται Οδυσσέας.

Να γιατί:

Το 1962 ο Οδυσσέας Νταβονάκος, 24 ετών, ήταν Έλληνας κάτοικος της Πόλης και διατηρούσε σύμφωνα με γνωστούς του, ένα περίπτερο.

Ο ίδιος ήταν φίλαθλος της ΑΕΚ που παρά το γεγονός ότι η έδρα της ομάδας είναι στην Αθήνα, η κυρία βάση είναι στην Κωνσταντινούπολη. Άλλωστε το προσδιορίζει χαρακτηριστικά και το όνομα της ομάδας.

Ο ίδιος παρακολουθούσε την ομάδα του και πουλούσε ελληνικές εφημερίδες με κύρια πρωτοσέλιδα την ΑΕΚ.

Ένα βράδυ για αγνώστους λόγους μια μικρή ομάδα Τούρκων (3-4 ατόμων), πλησίασε απειλητικά τον Οδυσσέα και του ζήτησαν να μην ξαναμιλήσει ελληνικά και να κλείσει το περίπτερο του.

Ο ίδιος αρνήθηκε και (εικάζεται πως) ζήτησε στους Τούρκους να απομακρυνθούν. Η συνέχεια δεν είναι γνωστή μέχρι το επόμενο πρωί.

Την επόμενη λοιπόν ο άτυχος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε μια πλαγιά κοντά στο περίπτερο του, με φανερά χτυπήματα στο πρόσωπο και ακρωτηριασμένο το αριστερό του χέρι.

Η είδηση έγινε γνωστή στην Πόλη ειδικά στους Έλληνες κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν, ανούσια όπως στην πορεία φάνηκε, να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του Οδυσσέα…

Στην έδρα της ΑΕΚ, το γήπεδο “Αγία-Σοφία” που εγκαινιάστηκε το 2022, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε κάθε παιχνίδι κάνει την εμφάνιση του ο αετός, με το όνομα Οδυσσέας.

Όνομα που δόθηκε προς τιμήν του αδικοχαμένου Έλληνα φιλάθλου της ΑΕΚ, από την πόλη-σήμα ολοκλήρου του σωματείου…»


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x