Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η ΑΕΚ έχει τρομερή μεσοεπιθετική ποιότητα, αλλά και αμυντικές αδυναμίες

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει πέντε σημεία από την ιδανική πρεμιέρα της ΑΕΚ στην Σούπερ Λίγκα κόντρα στον Ιωνικό.

Η ΑΕΚ έκανε ιδανική πρεμιέρα επικρατώντας 3-0 του Ιωνικού και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Κάπως έτσι, το sportfm.gr επισημαίνει πέντε σημεία-κλειδιά στην επικράτηση των «κιτρινόμαυρων».

*Η παρουσία του Λε Ταλέκ στον άξονα είναι κομβική. Μαζί με τον Τσούμπερ και τον Μάνταλο, ήταν οι τρεις κορυφαίοι. Ωστόσο, δείχνει διαρκώς ότι η ΑΕΚ βρήκε έναν ποδοσφαιριστή στον άξονα που θα κάνει τη διαφορά. Αναχαιτίσεις της μπάλας, πρώτη σωστή πάσα, ικανός στο ψηλό παιχνίδι και μια γενικότερη… ηρεμία στο παιχνίδι του. Η Ένωση χτύπησε… λίρα εκατό με την απόκτησή του.

*Ο Μάνταλος μοιράζει, αλλά ο Τσούμπερ την… αλλάζει. Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει ή να μην κάνει ο Μάνταλος, ωστόσο ο αρχηγός της Ένωσης δείχνει ότι δημιουργικά είναι εξαιρετικός. Δύο ασίστ σήμερα, μία στον Λε Ταλέκ μία στον Τσούμπερ, ενώ μην ξεχνάει κανείς το γκολ του με την Βελέζ, δείχνοντας πως έχει ξεκινήσει… γκαζωμένος. Την ίδια ώρα, ο Τσούμπερ έχει αυτό το κάτι απρόβλεπτο και το κάθετο παιχνίδι που δεν είχε η Ένωση μεσοεπιθετικά, ξέροντας να φτιάχνει τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του.

*Ο Μισελέν έχει όλη την πλευρά, ο Χατζισαφί παίζει πιο safe. Το πρώτο δείγμα του Μισελέν ήταν άκρως θετικό, με τον Γάλλο να δείχνει πως είναι φουλ-μπακ. Πολλά ανεβάσματα, συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι και παίκτης που του αρέσει να βρίσκεται κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη μεριά, ο Χατζισαφί παίζει ένα πιο ασφαλές παιχνίδι, κρατώντας ορισμένες φορές τη θέση του και δείχνει πως δεν θέλει να «εκτεθεί» αμυντικά, όπως συνέβη στο 9’ με τον Τουράμ. Προφανώς, η ΑΕΚ θέλει έξτρα βοήθεια και από αυτόν επιθετικά, με τον Ιρανό να είχε και αυτός τα ανεβάσματά του αλλά με… μέτρο ειδικά στο πρώτο μέρος.

*Ο Τουράμ έδειξε στον Μιλόγεβιτς τις αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος φορ είχε τρεις καλές φάσεις να σκοράρει. Απείλησε στο πρώτο λεπτό τρυπώνοντας ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στόπερ, «χόρεψε» τον Χατζισαφί στο 9’ αλλά το διαγώνιο σουτ πέρασε άουτ, ενώ ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του στο 17’, με τα στόπερ να τον μαρκάρουν με τα «μάτια». Αυτές τις φάσεις έφτιαξε ο Ιωνικός, αλλά ήταν ιδανικές για να καταδείξουν ότι η ΑΕΚ έχει προβλήματα στην αμυντική συμπεριφορά.

*Ένας… Τουράμ δεν φέρνει την άνοιξη. Ο Ιωνικός ήταν λογικό να πάει αρκετά αμυντικά το παιχνίδι, αλλά ορισμένες φορές το παράκανε. Όχι ότι έπρεπε να βγει μπροστά και να επιτεθεί, όντας ευάλωτος αμυντικά, αλλά δεν ανέβαζε πολλούς παίκτες μπροστά από τη σέντρα και ο Τουράμ πάλευε μόνος του. Γι’ αυτό και οι τέσσερις τελικές των φιλοξενούμενων ήρθαν όλες στο πρώτο μέρος! Ο μοναδικός που ακόμη λίγο το «πάλεψε» μεσοεπιθετικά ήταν ο Καμπράλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x