Stoiximan Super League

Ο «έλεγχος» των νέων της ΑΕΚ: Ο εντυπωσιακός Τσούμπερ και τα ερωτηματικά για Χατζισαφί

Η ανανεωμένη ΑΕΚ μπήκε με 3-0 επί του Ιωνικού στο νέο πρωτάθλημα. Το sport-fm.gr αξιολογεί τι έκαναν τα νέα αποκτήματα.

Τη βεβαιότητα πως οι ουκ ολίγες προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι εκτοξεύουν την ποιότητα της ΑΕΚ πήραν όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή νικηφόρα πρεμιέρα της στην Super League, με 3-0 επί του Ιωνικού.

Με πρώτο και καλύτερο τον Στίβεν Τσούμπερ, που έκλεψε την παράσταση, αλλά και ελπιδοφόρα δείγματα από τους περισσότερους εκ των νέων παικτών της ομάδας, οι φίλοι της «Ένωσης» μπορούν να αισιοδοξούν για το μέλλον. Ας δούμε όμως τι έκαναν οι μεταγραφές της ΑΕΚ:

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Προσφέρει ηρεμία στα μετόπισθεν. Οι ευκαιρίες του Ιωνικού πέρασαν όλες άουτ, αλλά στη μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει το έκανε άριστα βγαίνοντας μακριά από την εστία του για να σταματήσει την κάθετη πάσα του Ρομαό στον Τουράμ. Έδειξε, επίσης, πως είναι καλός με την μπάλα στα πόδια βοηθώντας κι αυτός το «χτίσιμο» του παιχνιδιού από πίσω.

Κλεμάν Μισλέν: Καλό το πρώτο δείγμα από τον Γάλλο δεξιό μπακ. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ανασταλτικά, είχε αρκετά ανεβάσματα από την πλευρά του και πολλές δυνάμεις. Απέφυγε τις υπερβολές, είχε μια εξαιρετική παράλληλη σέντρα στον Τσούμπερ που παραλίγο να σκοράρει, ενώ έχασε μια καλή ευκαιρία κάνοντας κακό κοντρόλ εντός περιοχής.

Εχσάν Χατζισαφί: Ο Ιρανός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τους Λένις και Τουράμ στο πρώτο ημίχρονο δείχνοντας ότι δεν είναι ο πλέον αξιόπιστος αμυντικά. Στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας μπροστά του τον Τσούμπερ ένιωσε πιο ασφαλής και.. ξεθάρρεψε με κάποια ανεβάσματα και κάποια γυρίσματα της μπάλας εντός περιοχής. Δικαιολογημένη η ανησυχία όσων αμφιβάλλουν για το αν μπορεί να είναι μια αξιόπιστη λύση στη θέση του αριστερού μπακ.

Γιώργος Τζαβέλλας: Είχε καλές τοποθετήσεις, αλλά όχι πολλή ενέργεια και καλή συνεργασία με τον παρτενέρ του, Όγκνιεν Βράνιες, ειδικά στο ξεκίνημα του ματς. Ίσως να ήταν κουρασμένος και από τα τρία σερί ματς της Εθνικής.

Όγκνιεν Βράνιες: Ο Βόσνιος «έφαγε» 2-3 πάσες στην πλάτη του στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε να μην έχει αναπτύξει ακόμη ιδανική χημεία με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Όμως με τον δυναμισμό και τις έγκαιρες επεμβάσεις του σταμάτησε πολλές επιθέσεις των αντιπάλων.



Νταμιάν Λε Ταλέκ: Ο… ρυθμιστής του κέντρου της ΑΕΚ. Άνοιξε το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά δείχνοντας ικανός να προσφέρει πολύτιμα γκολ στην ομάδα του. Βοήθησε με το απλό αλλά ουσιαστικό παιχνίδι του στην ανάπτυξη, αλλά το γεγονός ότι δεν είναι πολύ γρήγορος φάνηκε σε φάσεις που η ομάδα του δέχτηκε αντεπιθέσεις από τον Ιωνικό. Χρειάζεται έναν παίκτη για να προσφέρει περισσότερα τρεξίματα και ένταση στο μαρκάρισμα για να είναι πιο αποδοτικός.

Νόρντιν Άμραμπατ: Χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό, έδειξε πως θα ανεβάσει την ποιότητα της ΑΕΚ στα άκρα. Διαθέτει ποιότητα σε συνδυασμό με ταχύτητα και πολλή δύναμη, που τον καθιστούν μεγάλο πονοκέφαλο για την αντίπαλη άμυνα. Ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς κερδίζοντας την αποβολή του Ρομαό με όμορφη κούρσα, αλλά και ευστοχώντας στο πέναλτι για το 2-0.

Σέρχιο Αραούχο: Ήταν μαχητικός, κέρδισε το πέναλτι που απέφερε το 2-0, αλλά έδειξε αγχωμένος στην τελική προσπάθεια. Σε 2-3 περιπτώσεις βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά είτε καθυστέρησε στην εκτέλεση, είτε δεν έκανε τελείωμα… ακριβείας. Όπως πάντα έβγαλε πάθος και με την ικανότητά του με την μπάλα βοήθησε στην ανάπτυξη της ομάδας.

Στίβεν Τσούμπερ: Απλά απολαυστικός. Με μόλις δύο προπονήσεις στην ΑΕΚ έκανε τη διαφορά. Σπουδαία τεχνική, αναστάτωσε τους αντιπάλους με τις ντρίμπλες του, ήταν ουσιαστικός παίζοντας κάθετα και δεν δίστασε να δοκιμάσει πολλές φορές τα εξαιρετικά του πόδια σκοράροντας το 3-0. Λίρα εκατό για την «Ένωση».

Ντάρκο Γέβτιτς: Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο έτερος Ελβετός. Πέρασε στη θέση του (πολύ καλού χθες) Μάνταλου παίζοντας ως «δεκάρι» και έδειξε πως μπορεί να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, με καλή τεχνική και αρκετή κινητικότητα. Μοιάζει ικανός να δώσει λύσεις σε μια θέση που η ΑΕΚ δεν είχε επιλογές πλην του αρχηγού της εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x