Stoiximan Super League

ΑΕΚ-Λαμία: Για τη δουλειά της στη γιορτή της Φιλαδέλφειας η «Ένωση», εν αναμονή των... ευχάριστων από Θεσσαλονίκη!

Τη Λαμία υποδέχεται στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής η ΑΕΚ, η οποία θέλει δική της επικράτηση και να μη νικήσει την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης», ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Πρωταγωνίστρια (είτε με θετική είτε με αρνητική για την ίδια κατάληξη) στο δραματικό φινάλε αυτού του τόσο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος θα είναι η ΑΕΚ, η οποία το απόγευμα της Κυριακής (19/5, 20:00) υποδέχεται στην OPAP Arena τη Λαμία στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Η προτελευταία «στροφή», την περασμένη Τετάρτη (15/5), άλλαξε τελείως τα δεδομένα. Κι αυτό διότι η «Ένωση», πραγματοποιώντας πολύ μέτρια εμφάνιση, ηττήθηκε 2-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Έτσι, σε συνδυασμό με την ευρεία επικράτηση (4-1) του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, έπεσε στη δεύτερη θέση, στο -2 από τον «δικέφαλο του Βορρά» και πλέον η κατάκτηση του τίτλου δεν είναι στο χέρι της.



Τα δεδομένα και τα... ζητούμενα είναι συγκεκριμένα για την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» καταρχάς θέλουν μόνο τη νίκη κόντρα στη Λαμία. Θεωρητικά το έργο τους είναι βατό. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει ότι η ομάδα του πρέπει να τα δώσει όλα, κάτι που έχει τονίσει και στους ποδοσφαιριστές του.

Από εκεί και πέρα, όμως, τα πράγματα δεν εξαρτώνται μόνο από τους νταμπλούχους Ελλάδος. Αντίθετα, θα κριθούν -εφόσον φυσικά νικήσουν οι ίδιοι- από το σούπερ ντέρμπι που θα διεξάγεται την ίδια ώρα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Ένα παιχνίδι έτσι κι αλλιώς με ιδιαίτερη αντιπαλότητα, πλέον και με ιστορική σημασία, δεδομένου ότι είτε οι γηπεδούχοι θα στερήσουν τον τίτλο από τους μεγάλους αντιπάλους τους είτε οι «ασπρόμαυροι» θα πανηγυρίσουν πρωτάθλημα μέσα στην έδρα των «κιτρίνων». Η επιθυμία του Άρη να μην αφήσει, για ιστορικούς λόγους, να συμβεί το τελευταίο είναι σαφής.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, ελπίζει σε απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Ακόμα και η ισοπαλία της αρκεί, καθώς υπερτερεί των Θεσσαλονικιών στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Εφόσον λοιπόν έρθει ο επιθυμητός, για την ίδια, συνδυασμός αποτελεσμάτων, θα κατακτήσει το δεύτερο σερί πρωτάθλημά της και 14ο στην ιστορία της και, βεβαίως, θα ακολουθήσει φιέστα στην OPAP Arena.

Άλλωστε, θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους φίλους της «Ένωσης» να δείξουν για άλλη μία φορά τη στήριξή τους στον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του, άσχετα με το εάν οι «κιτρινόμαυροι» κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Εξάλλου, αμέσως μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα τους, εκείνοι ολοκλήρωσαν ακόμα ένα sold out. Στήριξη που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο και ο διοικητικός ηγέτης του κλαμπ, Δημήτρης Μελισσανίδης, με το μήνυμά του στον Αργεντινό τεχνικό μετά την ήττα της ΑΕΚ από τους «ερυθρόλευκους». Αναμένεται, δηλαδή, σε κάθε περίπτωση γιορτινό ή τουλάχιστον αποθεωτικό κλίμα. Άλλωστε, για ορισμένους παίκτες των γηπεδούχων ενδέχεται να είναι και το τελευταίο τους παιχνίδι με τα κιτρινόμαυρα εφόσον δεν ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους.

Από την άλλη, η Λαμία βρίσκεται στην 6η θέση του μίνι πρωταθλήματος, ενώ έχει μόλις έναν βαθμό, αυτόν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Την περασμένη Τετάρτη (15/5) ηττήθηκε 4-2 φιλοξενώντας τον Άρη. Σε ένα ματς που η ομάδα της Φθιώτιδας πραγματοποίησε τρομερό πρώτο μέρος, εξαργυρώνοντάς το με προβάδισμα δύο τερμάτων. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο είδε τους «κίτρινους» να ανεβάζουν στροφές ανατρέποντας το σκορ.



Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι δύο ομάδες, όπως εξάλλου συνηθίζουν, δεν ανακοίνωσαν αποστολή. Δεδομένα, πάντως, εκτός για την ΑΕΚ είναι ο Πάολο Φερνάντες λόγω ενοχλήσεων, ενώ επιστρέφει ο Λάζαρος Ρότα που εξέτισε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε ό, τι αφορά τους φιλοξενούμενους, δεν υπολογίζεται ο Σωτήρης Τσιλούλης που από την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει την καριέρα του στην «Ένωση», ο τιμωρημένος Πέδρο Αμαράλ, ενώ αμφίβολος είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Πολλές δοκιμές δεν έχουν έχουν γίνει, λόγω και του λίγου χρόνου που μεσολάβησε ανάμεσα στα παιχνίδια των δύο τελευταίων αγωνιστικών, πάντως αναμένονται κάποιες αλλαγές.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον – Πόνσε, Αραούχο.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ – Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα – Λέικ, Μάλτσι.

Διαιτητής: Μόρτεν Κροχ (Δανία)
Α' Βοηθός: Λαρς Χουμελγκάρντ (Δανία)
Β' Βοηθός: Ντένις Βόλενμπεργκ (Δανία)
4ος διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
VAR: Γιόνας Χάνσεν (Δανία)

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει και στις τρεις φετινές συναντήσεις των δύο ομάδων (3-0 και 1-3 τα σκορ στην κανονική διάρκεια, 0-4 εκείνο στον πρώτο γύρο των playoffs).





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x