Stoiximan Super League

Φιλική ήττα από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ για την... πειραματική ΑΕΚ

Έχοντας πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

Δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιούργησε και γνώρισε την ήττα από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας η ΑΕΚ (0-1).

Σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε 75 λεπτά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε κεφάτη στο παιχνίδι και «έφτιαξε» κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά οι Κροάτες κατάφεραν να σκοράρουν στη μοναδική τους ευκαιρία στο 28'. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της «Ένωσης» ήταν σαφώς ανώτερη, χωρίς ωστόσο να αλλάξει τα δεδομένα, με το 1-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Πολύ καλή εμφάνιση του Ζίνι, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα των «κιτρινόμαυρων», ενώ ξεχώρισε και ο Γαλανόπουλος. Από ένα σημείο και έπειτα έγινε αισθητή και η κούραση στα πόδια των παικτών του «δικεφάλου», κάτι απόλυτα λογικό, μιας και βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Πολύ καλά στοιχεία έδειξε και ο Λαμανάρα στα μόλις επτά λεπτά που έλαβε μέρος στο ματς, παίρνοντας θέση στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο μυαλό του κόουτς:

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Ραντόνια, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Μήτογλου στην άμυνα, τους Γιόνσον, Γαλανόπουλο στον άξονα, με τους Ελίασον, Γκατσίνοβιτς στις πλευρές και τον Ζίνι πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας διάθεση να βρει τους χώρους για να απειλήσει την εστία του Ζούμπαριτς. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7ο λεπτό. Ο Ζίνι έδωσε την μπάλα στον Γκατσίνοβιτς, εκείνος την έστρωσε στον Γαλανόπουλο, με τον τερματοφύλακα των Κροατών να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 23’, ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από τα πλαγία, το οποίο στην αρχή είχε δοθεί -λανθασμένα- ως πέναλτι, με τον Ζούμπαριτς να διώχνει σε κόρνερ. Στο 26’, Ο Μοχαμάντι έκανε την κούρσα και τη σέντρα, αλλά ο Ραντόνια δεν σούταρε όπως θα ήθελε. Ένα λεπτό αργότερα, η «Ένωση» είχε μεγάλη στιγμή να ισοφαρίσει, αλλά ο Φαν Βέερτ δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από πλάγια θέση.

ΑΕΚ-Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 0-1

Στο 28’, η Λοκομοτίβα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάρσιναϊ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έκανε το 1-0 για τους Κροάτες, στην πρώτη του τελική στο παιχνίδι.

Στο 32’ το σύνολο του Αλμέιδα απείλησε ξανά. Ο Ζίνι βρήκε τον Γαλανόπουλο εκτός περιοχής, αλλά του σουτ του Έλληνα μέσου πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Ζούμπαριτς. Στο 39’, ο Στάνκοβιτς έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, αλλά κατάφερε αμέσως να το διορθώσει, πριν γίνει το 2-0. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με τους Κροάτες να είναι μπροστά με 1-0.

Ο Ματίας Αλμείδα παρέταξε την ομάδα του στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές, με την πρώτη σημαντική στιγμή σε αυτό να έρχεται στο 50'. Μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά, ο Ζίνι έγινε αποδέκτης και έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, η Λοκομοτίβα είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, αλλά το σουτ του Μίλισεβιτς πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

ΑΕΚ-Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 0-1

Στο 58, ο Φαν Βέερτ κατέβασε και σούταρε εν κινήσει, με τον Ζούμπαριτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 64’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μουκουντί μετά από κλέψιμο του Γαλανόπουλου, εκείνος έκανε μία εντυπωσιακή προσποίηση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της Λοκομοτίβα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ελίασον εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ εκτός περιοχής, με τον γκολκίπερ των Κροατών να διώχνει εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 75’, όπως είχε συμφωνηθεί εξαρχής.

ΑΕΚ-Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 0-1

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (68' Πήλιος), Μουκουντί (71' Χρυσόπουλος), Μήτογλου (68' Γεμπόα), Ραντόνια, Γαλανόπουλος, Γιόνσον (68' Λαμανάρα), Γκατσίνοβιτς (68' Μαχαίρας), Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ (68' Κοσίδης).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x