Stoiximan Super League

ΑΕΚ με… πινελιές Καρντόσο

Η βελτιωμένη ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΝΠΣ Βόλου σε φιλικό στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, βγάζοντας κάποια από τα στοιχεία που θέλει να βλέπει ο Μιγκέλ Καρντόσο. Ενθαρρυντική η εικόνα των νεοφώτιστων.

Έδειξε βελτίωση η ΑΕΚ.

Παρουσιάζοντας λιγότερες ανορθογραφίες σε σχέση με τα πρόσφατα τεστ, η Ένωση -των αρκετών και σημαντικών απουσιών- επικράτησε 2-0 του ΝΠΣ Βόλου στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ και έβγαλε στοιχεία από αυτά που επιδιώκει να δει ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Ζεράλδες άνοιξε το σκορ από κοντά στο 14’ από ασίστ του Μάνταλου, έπειτα από ωραία κάθετη του πολύ καλού και πάλι Σιμάο, ενώ ο Κλωναρίδης (έπαιξε στην κορυφή) έφυγε… σφαίρα στο 57’ και σκόραρε, μετά από κάθετη του Χουλτ.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο περιορισμός των λαθών (παρά την πίεση ψηλά των φιλοξενούμενων) και κάποιοι αυτοματισμοί είναι τα στοιχεία που θα ήθελε να κρατήσει ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος είδε από ένα καλό 20λεπτο σε κάθε μέρος. Οι αρκετές μακρινές μπαλιές (όπως δήλωσε κι ο ίδιος) στο δεύτερο μέρος σίγουρα δεν του άρεσαν, ενώ συνολικά δεν λειτούργησε καλά ο άξονας.

Ενθαρρυντική (τηρουμένων των αναλογιών) ήταν η εικόνα των νεοφώτιστων, που είχαν κι αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά κατάφεραν να βάλουν δυσκολίες στους «κιτρινόμαυρους» κατά διαστήματα.

Το ματς
Το χτίσιμο μιας ομάδας με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, που θα έχει πολύ μεγάλο ποσοστό στην κατοχή της μπάλας είναι από τους βασικότατους στόχους του Μιγκέλ Καρντόσο όπως έχει φανεί από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κανόνες του Πορτογάλου και με αυτόν τον σκοπό μπήκε και η Ένωση στο φιλικό με τον ΝΠΣ Βόλο. Προσπάθησε να αποκτήσει με το «καλημέρα» τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά, λόγω της πίεσης ψηλά (το θέλει και ο Καρντόσο αυτό) από τους φιλοξενούμενους, δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα στην παραγωγή των φάσεων.

Η πρώτη τελική δημιουργήθηκε στο 10’ με το εκτός περιοχής σουτ του Μάνταλου (έδιωξε ο Γκαραβέλης σε κόρνερ) και ακολούθησε ένα καλό διάστημα για τους «κιτρινόμαυρους», με τον Σιμάο να συμμετέχει αρκετά στην ανάπτυξη της ομάδας του και τον Παουλίνιο να έχει συχνά ανεβοκατεβάσματα από τα δεξιά. Μέσω του πρώην παίκτη της Αντβέρπ ξεκλείδωσε η αντίπαλη άμυνα και πάλι, αφού με κάθετη βρήκε τον Μάνταλο που κινήθηκε ωραία χωρίς την μπάλα, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτεθειμένη η οπισθοφυλακή της ομάδας του Φεράντο και το γύρισμά του ο αρχηγός της ΑΕΚ, έδωσε στο… πιάτο το 1-0 στον Ζεράλδες (14’).

Η ομάδα του Καρντόσο δεν… φρέναρε σε εκείνο το σημείο, είχε παλμό και η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 67% κοντά στο 20λεπτο και γενικότερα έβγαλε ηρεμία στο παιχνίδι της μετά το 1-0. Δίχως, βέβαια, να δημιουργήσει αρκετές φάσεις, αν εξαιρέσουμε το καλό διάστημα που είχε κοντά στο τέταρτο. Ο ΝΠΣ Βόλος ήταν πιο επιθετικός από το 20’ και μετά και θα μπορούσε να σκοράρει στο 21’, αλλά ο Ζοάο δεν εκμεταλλεύτηκε το ωραίο γέμισμα του Ηλιόπουλου, καθώς βρήκε την μπάλα με τον ώμο κι όχι με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση. Το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου είχε ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και ελάχιστες καλές στιγμές με την ΑΕΚ πάντως να ελέγχει την κατάσταση.

Σε πιο χαμηλό τέμπο (και ως εκ τούτου ήταν φτωχό σε θέαμα) κινήθηκε το δεύτερο ημίχρονο, αν και είχε καλό ξεκίνημα. Παρότι δεν είχε πολλές αλλαγές αμέσως μετά την ανάπαυλα. Η καλύτερη ευκαιρία της ομάδας της Μαγνησίας έγινε στο 49’, όταν, έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Κυζιρίδης έγινε αποδέκτης της και με φαλτσαριστό σουτ (από τ’ αριστερά) έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος να κάνει ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Βόλου. Το έπραξε όμως στο δεύτερο και στην πρώτη του ευκαιρία έγραψε το 2-0. Ο Χουλτ, που τον ξέρει πολύ καλά τον βρήκε με κάθετη, και ο επιθετικός της ΑΕΚ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να σκοράρει με άνεση.

Δεν τα κατάφερε στο 81’, όταν… πάτησε γκάζι, με αποτέλεσμα να τον χάσει αρχικά ο προσωπικός του αντίπαλος, αλλά το γύρισμά του για τον Ζεράλδες απέφερε μόνο ένα κερδισμένο κόρνερ. Ενδιάμεσα στις δύο καλές στιγμές του Κλωναρίδη δεν έγινε κάτι τρομερό. Παρά μόνο το σκαστό σουτ του Σιμάο (58’) για τους μεν, αλλά και το δυνατό-άστοχο του Τσαούση (65’) για τους δε.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Αθανασιάδης (46’ Τσιντώτας), Παουλίνιο, Βράνιες (46’ Σβάρνας), Οικονόμου (74’ Λόπες), Χουλτ, Γαλανόπουλος (62’ Ντέλετιτς), Σιμόες, Ζεράλδες, Σιμάο, Μάνταλος (64’ Σαμπανάτζοβιτς), Κλωναρίδης (81’ Μπότος).

ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Τσοκάνης, Ντεντάκης, Μπασόνγκ, Διαμαντής, Ηλιόπουλος, Φεράρι, Αουγκούστο, Ζοάο, Μυστακίδης, Γέντρισεκ.

Στην επανάληψη ο Βόλος αγωνίστηκε με τους: Καραγκιόζης, Λύρατζης, Κορέλας, Δημόπουλος, Τσαούσης, Κορνέζος, Συμελίδης, Μήτογλου (68’ Κορνέζος), Σαρμιέντο, Κυζεριδης, Μάντζης.

Το live του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x