Stoiximan Super League

Λιβάι Γκαρσία και... αποχωρεί χαμογελαστή από την Ολλανδία η ΑΕΚ!

Με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει και να είναι εκ των κορυφαίων, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Ουτρέχτης, έκανε το 3/3 στα φιλικά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας κι επιστρέφει χαμογελαστή στην Ελλάδα.

Αποχωρεί χαμογελαστή από την Ολλανδία η ΑΕΚ! Η «Ένωση» -έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία- επικράτησε 1-0 της Ουτρέχτης , κάνοντας το 3/3 στα φιλικά προετοιμασίας της.

Ο άσος από το Τρινιντάν και Τομπάγκο πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με πολύ ωραία προσπάθεια στο 51', ενώ ήταν και ο κύριος εκφραστής των περισσότερων καλών στιγμών της ομάδας του -μεταξύ αυτών και δοκάρι στο 24'.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα -ο οποίος διατήρησε την τριάδα στα στόπερ- παρουσίασε για ακόμα ένα παιχνίδι πολύ καλά δείγματα γραφής, παίρνοντας σχεδόν... άριστα στο κομμάτι του πρέσινγκ και της ανάκτησης της μπάλας (κυρίως στη μία ώρα που αγωνίστηκαν οι βασικοί)! Επίσης, η «Ένωση» ανταποκρίθηκε άψογα στα ανασταλτικά της καθήκοντα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, εάν και θα μπορούσε να είχε δείξει περισσότερα πράγματα σε επίπεδο δημιουργίας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (σε σχέση και με το προηγούμενο φιλικό με τη Φόλενταμ). Να σημειωθεί ότι οι Βασίλης Μπάρκας και Τάσος Δουβίκας αγωνίστηκαν βασικοί για την Ουτρέχτη.

Έτσι, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τα φιλικά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της κι αναμένεται στην Ελλάδα την Παρασκευή (29/7).



Στο... μυαλό του κόουτς:

O Ματίας Αλμέιδα άρχισε το παιχνίδι με 3-4-2-1 και τον Στάνκοβιτς (για πρώτη φορά) κάτω από τα δοκάρια. Την τριάδα των κεντρικών αμυντικών συνέθεταν οι Μήτογλου, Τζαβέλλας και Χατζισαφί (από δεξιά προς τα αριστερά). Μπροστά τους ήταν ο -αρχηγός για την ΑΕΚ- Σιμάνσκι και ο Πινέδα, με τον Ρότα να παίρνει τη δεξιά πλευρά και τον Τσούμπερ την αριστερή. Οι Γκατσίνοβιτς και Μάνταλος κινούταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Λιβάι Γκαρσία.

Yπενυμίζεται ότι εκτός, για διαφορετικούς λόγους, έμειναν οι Αραούχο, Μαχαίρας, Αλμπάνης και Λάτσι.


Το ματς:

Η ΑΕΚ ήλεγχε εξαρχής τον ρυθμό και την κατοχή της μπάλας, παίρνοντας άριστα στο κομμάτι της πίεσης και της ανάκτησης της μπάλας. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέδια επανέκτησαν πολλές φορές την κατοχή, χωρίς όμως να σημειώσουν σε σετ παιχνίδι τη μεγάλη φάση.

Η «Ένωση» απειλούσε κυρίως με σουτ εκτός περιοχής, κάποια εξ αυτών βέβαια αρκετά επικίνδυνα. Δραστήριος για ακόμα ένα παιχνίδι ο Τσούμπερ, ο οποίος «τέσταρε» τον Μπάρκα στο 2' και και το 19' (το πρώτο τελείωμα μπλοκαρίστηκε, το δεύτερο πέρασε άουτ).



Η μεγαλύτερη στιγμή σ' αυτό το πρώτο μέρος άνηκε στους «κιτρινόμαυρους», με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία στο 24' να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Αρκετά απειλητικό και το μακρινό σουτ του Πινέδα στο 31', με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Την ίδια ώρα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν συμπαγής, με τα δύο κλαμπ να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.



Ο Αλμέιδα διατήρησε τους ίδιους έντεκα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Μάλιστα, η ομάδα του βρήκε σχετικά γρήγορα δίχτυα με την υπέροχη προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία στο 50': Ο άσος της ΑΕΚ -ύστερα από πέρασμα του Πινέδα- κατέβασε ωραία με το κεφάλι, ρόλαρε, δεν έπεσε από το μαρκάρισμα δύο αντίπαλών του, πάτησε περιοχή κι εντέλει πλάσαρε δοκάρι και μέσα.



Μάλιστα, ο Λιβάι δημιούργησε τις προϋποθέσεις και για το 2-0 ύστερα από τρία λεπτά, όμως το πλασέ του -ύστερα από την εντυπωσιακή του επέλαση- πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.



Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την ενδεκάδα του. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούσαν τα λεπτά, η Ουτρέχτη κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να απειλήσει. Στο 79' έφτασε στη μεγαλύτερή της στιγμή, με τον Φέρμαν να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά να κάνει κακό τελείωμα. Στο 86' χρειάστηκε η παρέμβαση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ στο σουτ του Μαχί, με τον Έλληνα πορτιέρε να μην αιφνιδιάζεται από την αναπήδηση της μπάλας μπροστά του.



Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, η «Ένωση» άρχισε να απειλεί εκ νέου. Αρχικά, στο 86' με την κεφαλιά του Κοσίδη -ύστερα από ωραία ανάπτυξη με Γιόνσον και Άμραμπατ- και στο 90'+1' με το μακρινό σουτ του Μουστακόπουλου. Αμφότερες οι φάσεις κατέληξαν άουτ, με το 0-1 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.


Η σύνθεση της ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Ρότα, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

Στο 57' πέρασε στο παιχνίδι οι: Αθανασιάδης, Κορνέζος, Ραντόνια, Μοχαμάντι, Μισελέν, Άμραμπατ, Γιόνσον (90'+1' Μιτάι), Μουστακόπουλος, Φράνσον, Γιούσης και Κοσίδης.

Η αρχική σύνθεση της Ουτρέχτης: Μπάρκας, Φαν ντερ Μάαρελ, Τερ Άβεστ, Ρεντάν, Βάρμερνταμ, Μπόουθ, Μπουσαΐντ, Φαν ντερ Χόουρν, Φαν ντερ Στρέεκ, Κλάιφερτ, Δουβίκας.

Δείτε εδώ το live του φιλικού Ουτρέχτη-ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x