Stoiximan Super League

Άναψε… κόκκινο στην ΑΕΚ για τίτλο ο κυνικός Ολυμπιακός!

Η ΑΕΚ έπαιξε τα ρέστα της για τη νίκη τίτλου (σε συνδυασμό με το δώρο του Παναθηναϊκού), κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά οι ψυχωμένοι Πειραιώτες έμειναν όρθιοι στην OPAP Arena (0-0).

Φρέναρε την ΑΕΚ στην OPAP Arena και της έκλεισε τον δρόμο προς τον τίτλο ο Ολυμπιακός!

Η Ένωση τα έπαιξε όλα για όλα για τη νίκη, η οποία θα την έφερνε σε θέση οδηγού στην κούρσα τίτλου, έπειτα από την απώλεια του Παναθηναϊκού (1-1 με ΠΑΟΚ), αλλά παρουσιάστηκε σε μεγάλο μέρος βραχυκυκλωμένη από το κυνικό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Οι Πειραιώτες, οι οποίοι έδωσαν μεγάλο βάρος στην άμυνά τους, έκαναν ένα από τα πιο σοβαρά ματς τους στη σεζόν και θα μπορούσαν να είχαν φύγει και με το «διπλό» από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Διότι είχαν λίγες ευκαιρίες μεν, αλλά καλές δε.

Με αποτέλεσμα να συνεχιστεί το θρίλερ στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν από 77 βαθμούς, με τους «πράσινους» να έχουν προβάδισμα στην ισοβαθμία.

Στο μυαλό των κόουτς:
Με 4-4-1-1 ως συνήθως η ΑΕΚ, αλλά και τη σημείωση ότι είχε Γιόνσον-Σιμάνσκι μαζί στο αρχικό σχήμα. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, ο Μοχαμάντι δεξιά κάλυψε το κενό του Ρότα, ο Χατζισαφί σταθερά αριστερά, με τους Βίντα-Μουκουντί να αποτελούν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάνσκι είχε ρόλο «σκούπας», ο Γιόνσον κούμπωνε στον Πολωνό, με τον Άμραμπατ να κινείται δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς αριστερά. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν στην κορυφή, έχοντας τον Τσούμπερ στα νώτα του.

Με 4-3-3 για πρώτη φορά επί Ανιγκό ο Ολυμπιακός. Ο Τζολάκης ήταν στο τέρμα, Ροντινέι δεξιά και Ρέαμπτσιουκ αριστερά, με τους Παπασταθόπουλο-Μπα να είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ στο κέντρο, ο Μπιέλ δεξιά και ο Φορτούνης αριστερά, με τον Μπακαμπού να παίζει ασφαλώς στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς
Με διαφορετική προσέγγιση μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ πήρε μπάλα από την αρχή, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που έψαξε περισσότερο το γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο σφιχτά έχοντας ενισχυμένο κέντρο και επιδιώκοντας να «παγώσει» τον ρυθμό. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, με τον Μπακαμπού να ψάχνει στο 1’ τον Φορτούνη, αλλά ο Μουκουντί διάβασε τη φάση και επενέβη δραστικά.

Το πρώτο 20λεπτο κύλησε πάνω στα «θέλω» των φιλοξενούμενων, με την Ένωση να μην καταφέρνει να επιβάλλει το δικό της παιχνίδι, καθώς η αναμέτρηση είχε χαμηλό τέμπο, ενώ το διάστημα το οποίο λειτούργησε βάσει του πλάνου του Αλμέιδα ήταν το 20’-24’, που ανέβηκε ο ρυθμός. Η ΑΕΚ βρήκε στο 20’ την πρώτη κλασική της φάση, με τον Τσούμπερ να βγαίνει σε θέση βολής, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε εκτός σε κόρνερ, ενώ στα καπάκια οι Πειραιώτες έχασαν καλή ευκαιρία, αφού με στη γρήγορη αντεπίθεσή τους ο Μπιέλ βρήκε τον Μπακαμπού, που έπιασε πολύ γεμάτο σουτ λίγο πριν πατήσει περιοχή και ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά.



Ακολούθησαν δύο φάσεις που απείλησε η ΑΕΚ και στη μία μπορούσε να βρει το 1-0. Τα σουτ από Άμραμπατ και Χατζισαφί δεν πέρασαν τα αντίπαλα σώματα και λίγο μετά ο Λιβάι μονομάχησε με τον Παπασταθόπουλο και παρότι βρήκε τον χρόνο και το πεδίο για να εκτελέσει, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη που μπλόκαρε στο 22’.



Η αναμέτρηση δεν συνεχίστηκε σε αυτές τις στροφές, με τον Ολυμπιακό να παίζει και με τον χρόνο. Μέχρι την ανάπαυλα η Ένωση βρήκε δύο φάσεις με τις οποίες ανάγκασε τον κόσμο της να σηκωθεί από τη θέση του (όσους δεν ήταν δηλαδή). Στο 30’ ο Λιβάι αστόχησε από πολύ καλή θέση έπειτα από πάσα του Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Σέρβος ήταν οφσάιντ και πρόκειται για ως μη γενομένη φάση. Στο 39’ η ΑΕΚ έχασε μία από τις δύο μεγαλύτερες φάσεις στο πρώτο μέρος, με τον Λιβάι να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Ροντινέι έσωσε, βάζοντας το σώμα του και βγάζοντας τον αντίπαλό του εκτός φάσης.

Ίδιο το σκηνικό σε γενικές γραμμές στο β’ μέρος, στο οποίο οι πραγματικές ευκαιρίες ήταν λίγες, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη καλή. Ο Σαμασέκου στο 57’ βρήκε χώρο, ο Αθανασιάδης έβγαλε το σουτ και ο Μπιέλ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε ουσιαστικά κενή εστία!



Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, η κερκίδα ξεσηκώθηκε για το 1-1 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και προσπάθησε να μπουστάρει τους παίκτες του Αλμέιδα, αλλά αυτό φάνηκε να μεγαλώνει το φορτίο στις πλάτες των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν αρκετές ημιτελείς προσπάθειες.

Στο 69’ ο Χουάνγκ έπειτα από λάθος του Μουκουντί έβγαλε τον Μπακαμπού σε θέση τετ-α-τετ, με τον 31χρονο φορ να εκτελεί τον Αθανασιάδη, αλλά ήταν εκτεθειμένος στην… τρίχα, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.



Οι Πειραιώτες είχαν λίγες μεν επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά καλές. Όπως στο 80’, με τον νεοεισελθόντα Ελ Αραμπί να κάνει κεφαλιά-πάσα για τον Μασούρα που μπήκε στη φάση, αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

Η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0 στο 87’, με τον Λιβάι Γκαρσία να πιάνει δυνατό σουτ και τον Εμβιλά να διώχνει σωτήρια σχεδόν πάνω στη γραμμή, ενώ λίγο μετά παραλίγο να γίνει το 0-1. Ο Μασούρας έσπασε για τον Κασάμι που έφυγε κάθετα, αλλά έδωσε τον χρόνο στον Άμραμπατ να τον προλάβει και να τον κόψει, κάνοντας κακό κοντρόλ.

Τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν πολλά για να ανατραπούν τα δεδομένα, αλλά όσο άδειαζε η κλεψύδρα τόσο έβγαινε η νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο από την πλευρά των γηπεδούχων. Στο 90’+6’ η ΑΕΚ είχε την τελευταία της… ζαριά, με τον Λιβάι να φεύγει στην κόντρα, αλλά ο Τζολάκης είπε και πάλι «όχι».

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα μέσω του sport-fm.gr.

MVP: Ο Τζολάκης. Ο παίκτης που κρίνει με την παρουσία σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα είναι ο Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος δεν λύγισε σε κανένα σημείο. Έκανε αρκετές καθοριστικές επεμβάσεις, είχε αυτοπεποίθηση, τα πήγε καλά και ψηλά. Το μοναδικό ψεγάδι ήταν το παιχνίδι με τα πόδια στο πρώτο μέρος. Χάρισε αρκετές φορές την μπάλα σε αυτό το διάστημα, αλλά με την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια έσβηνε τη συγκεκριμένη αδυναμία. Αν τα είχε αποφύγει θα μιλούσαμε για τέλειο ματς από τον νεαρό γκολκίπερ. Εξαιρετική εμφάνιση και κατάθεση ψυχής από τον Άμραμπατ, που, μεταξύ άλλων είχε καθοριστική επέμβαση στο 88’ στον Κασάμι, ο οποίος ήταν έτοιμος να κάνει το 0-1. Ωστόσο, λόγω του αποτελέσματος το… βραβείο πάει στον Τζολάκη.



Σφυρίχτρα: Κάποιο καθοριστικό λάθος δεν υπάρχει και αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο στο κομμάτι της σημερινής διαιτησίας. Ο Γάλλος χάρισε αρκετές κάρτες και στις δύο πλευρές, επιλέγοντας να επιτρέψει το σκληρό παιχνίδι και ήταν κάτι που φάνηκε από την αρχή ότι θα το κάνει. Σε κάποιες περιπτώσεις σίγουρα το παράκανε, εξαντλώντας την επιείκεια του.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Μοχαμάντι (81’ Ελίασον), Βίντα, Μοχαμάντι, Χατζισαφί - Γιόνσον (60’ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (81’ Φερνάντες), Άμραμπατ (90’+3’ Ζίνι) - Τσούμπερ (60’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία

Στον πάγκο έμειναν οι Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Γαλανόπουλος, Φαν Βέερτ

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης - Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46’ Ντόη), Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Σαμασέκου (76’ Κασάμι), Χουάνγκ (89’ Βρουσάι) - Μπιέλ (64’ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76’ Ελ Αραμπί)

Στον πάγκο για έμειναν Κρίστινσον, Ραμόν, Ανδρούτσος, Βαλμπουενά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x