Stoiximan Super League

Η κριτική του Ολυμπιακού: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος με show Μασούρα-Ελ Αραμπί

Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στον θρίαμβο επί της ΑΕΚ για τα playoffs.

Ο Ολυμπιακός σε… ακτίνες X. Οι Πειραιώτες έστησαν πάρτι (5-1) κόντρα στην ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των playoffs, πετυχαίνοντας θρίαμβο σε -όπως αποδείχθηκε- κατ' ευφημισμόν ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Για να συμβεί αυτό καθοριστικοί ήταν ο εξαιρετικός Μασούρας, ο φοβερός Ελ Αραμπί, αλλά και οι υπόλοιποι ερυθρόλευκοι δεν πήγαν πίσω.

Αναλυτικά η βαθμολογία του sport-fm.gr με άριστα το 10:
Σα (6): Στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ήταν θεατής, αφού η ΑΕΚ απείλησε ελάχιστα συνολικά και ο Πορτογάλος έβγαλε ακούραστα το… μεροκάματο. Δήλωσε «παρών» στις λίγες φορές που χρειάστηκε, ακόμα και στο ακυρωθέν γκολ του Ολιβέιρα, έχει κάνει απόκρουση στο πρώτο σουτ.

Μπα (6): Γενικότερα σε ένα τέτοιο ματς δεν γίνεται να σταθείς στην άμυνα του θριαμβευτή. Πάντως, από τους τρεις ήταν ο Σενεγαλέζος είχε μεν την περισσότερη συμμετοχή, αλλά ήταν και ο χειρότερος, αφού δεν απέφυγε τα φθηνά λάθη και πάλι. Αν και δεν έχει χρεωθεί κάποιο τυπικά από τη στατιστική υπηρεσία. Δίχως να σημαίνει ότι ήταν κακός ή αρνητικός. Την πρώτη του γκέλα ειδικά παραλίγο να την πληρώσει με γκολ ο Ολυμπιακός στο ακυρωθέν γκολ του Τάνκοβιτς.

Σεμέδο (7): Καλή παρουσία και ξεκούραστα από τον Σεμέδο που επέστρεψε στη δράση δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα και… σβηστά έκανε τα βασικά χωρίς να χρειαστεί να δείξει την κλάση του αυτήν τη φορά.

Παπασταθόπουλος (7): Ίσως ο κορυφαίος της άμυνας του Ολυμπιακού, σε ένα πάντως, παιχνίδι που λόγω της εξέλιξης που είχε, δεν ίδρωσε ιδιαίτερα η τριάδα των Πειραιωτών στα μετόπισθεν και δεν χρειάστηκε σπουδαία συμμετοχή από τον έμπειρο άσο. Στο 5-0 έχει κάνει τρομερή μπαλιά στον Χολέμπας. Γενικότερα δίνει τρομερή ηρεμία στους παίκτες του και σήμερα έκανε καλύτερο και τον Σεμέδο.

Ανδρούτσος (6): Τίμια παρουσία από τον Ανδρούτσο, δίχως να πιάσει τα στάνταρ των περισσοτέρων από τους συμπαίκτες του. Κράτησε καλά πίσω, δεν είχε τόση συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Κάνει λάθος στο γκολ της ΑΕΚ, αφού προσπαθώντας να κόψει με τάκλιν, στέλνει την μπάλα στο Σεμέδο και από την κόντρα ευνοείται ο Ανσαριφάρντ που σκοράρει.

Χολέμπας (8): Θύμισε Χολέμπας από τα παλιά. Παρότι δεν βρίσκεται στην πρώτη του νιότη, σήμερα κόντρα στον… ανήμπορο Ντατσένκο πήγαινε πάνω-κάτω. Αφενός, δεν είχε ιδιαίτερα θέματα πίσω, αλλά αφετέρου δημιούργησε πολλά στη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ και έβγαλε ποιότητα. Όπως στο 2-0 που βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Μασούρα, ενώ φτιάχνει και το 5-0. Από τους κορυφαίους της ομάδας του. Η κορυφαία του εμφάνιση από την επιστροφή του στον Πειραιά.

Εμβιλά: (8): Μαζί με τον Καμαρά έχουν κάνει τρομερό δίδυμο, έχουν καταπιεί το κέντρο της ΑΕΚ, έχουν κερδίσει κατά κράτος τη συγκεκριμένη «μάχη». Παρότι στο αρχικό σχήμα δεν ήταν αυτήν τη φορά ο Μπουχαλάκης, με τον οποίο έχουν τρομερή συνεργασία. Αριθμητικά λοιπόν, είναι τυπικά μείον ένας παίκτης στον άξονα των Πειραιωτών, αλλά αυτό δεν φάνηκε καθόλου. Τα επτά λάθη του Γάλλου δεν μειώνουν τη συνολική παρουσία του.

Καμαρά (8): Εξαιρετική δουλειά από τον Καμαρά. Τόσο καλή, πάντως, είχε να κάνει καιρό, με συμμετοχή σχεδόν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Έκοβε και έραβε o 24χρονος άσος, ο οποίος έχει δημιουργήσει τρομερή παράδοση με γκολ κόντρα στην ΑΕΚ. Άνοιξε τον δρόμο προς τη μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες με το γκολ του, αλλά συνολικά έχει κάνει εξαιρετική εμφάνιση.

Μασούρας (9): Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, σφύριξε… λήξη σχεδόν από τα μέσα του πρώτου μέρους. Έχει κάνει τρομερή δουλειά στο α’ ημίχρονο, με πολλά τρεξίματα πάνω-κάτω, με δημιουργία, με κλεψίματα, αλλά φυσικά και με δύο γκολ. Τρομερό ματς από τον άσο των Πειραιωτών.

Μπρούμα (6): Θετικό το πρόσημο για τον Πορτογάλο, που γενικότερα είναι ασταθής. Και πάλι, πάντως, δεν ξεχώριζε, παρότι από ένα σημείο και μετά ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του το παιχνίδι, αφού η άμυνα της ΑΕΚ παρέπαιε. Βοήθησε αρκετά στο πρέσινγκ ψηλά και από δική του πίεση ξεκίνησε το 1-0 του Ολυμπιακού. Ίσως ο συγκεκριμένος τομέας να είναι αυτός στον οποίο τα πήγε καλύτερα.

Ελ Αραμπί (9): Μαζί με τον Μασούρα είναι οι δύο καλύτεροι του Ολυμπιακού σε μια βραδιά θριάμβου για τους Πειραιώτες. Με τον Έλληνα άσο να κάνει λίγο πιο… αστραφτερή εμφάνιση. Ωστόσο και ο Μαροκινός έχει κάνει πολύ ωραία πράγματα. Δεν είναι μόνο το γκολ, έχει γενικότερα πολλή συμμετοχή στην ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων» με αποκορύφωμα την τρομερή ασίστ στον Μασούρα στο 4-0. Του έχει πιστωθεί ασίστ και στο τέρμα του Καμαρά, αλλά έχει κάνει κι άλλα καλά στο ματς, πολύ πιο σημαντικά από τη συγκεκριμένη πάσα.

Φορτούνης (8): Μπήκε στο 58’ κι ενώ είχε κριθεί το ματς, με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Θα μπορούσε απλά να… περπατάει, καθώς είχε λάβει τέλος η σεμνή τελετή. Ωστόσο, ο διεθνής άσος παρουσίασε τρομερή διάθεση και ξεδίπλωσε ξανά την ποιότητά του και δεν ήταν μόνο το γκολ του. Ξεκίνησε τις περισσότερες φάσεις των «ερυθρόλευκων» στο τελευταίο μισάωρο.

Μπουχαλάκης (6): Έκανε στο ρελαντί τη δουλειά του. Στο σημείο που μπήκε είχαν κριθεί τα πάντα και είχαν τελειώσει τα κουράγια της ΑΕΚ για κάτι θετικό.

Χασάν (5): Δεν ευνόησε το παιχνίδι ώστε να κάνει καλό ο Αιγύπτιος όταν μπήκε, δίχως να φταίει ο ίδιος και χωρίς να σημαίνει ότι δεν έκανε κάτι καλά ο φορ του Ολυμπιακού.

Ντρέγκερ, Ραντζέλοβιτς (-): Δεν είχαν συμμετοχή στο παιχνίδι, αφού είχε… λήξει όταν μπήκαν και δεν μπορούν να κριθούν για την παρουσία τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x