Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Τα ατού του Ολυμπιακού ξεχώρισαν, της ΑΕΚ… άφαντα

Μετά τη ματσάρα ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2-3), ο προπονητής της εξέδρας εστιάζει στους τομείς που έκριναν το ντέρμπι.

Σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών, με πέντε γκολ, εκατέρωθεν ευκαιρίες και 40.000 κόσμου στις κερκίδες, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Ο προπονητής της εξέδρας εξηγεί πού κρίθηκε το ντέρμπι.

-Killer Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει την ποιότητα να μετουσιώσει ακόμη κι ανύποπτες φάσεις σε γκολ. Ο Ελ Αραμπί δεν συγχώρησε σε δύο τετ-α-τετ, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά έδειξε την ικανότητά του να σκοράρει ακόμη και σε φάσεις που δεν μυρίζουν γκολ.

-Μίλησαν οι κλάσεις του Ολυμπιακού, όχι της ΑΕΚ: Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πάρει πολλά πράγματα από τους παίκτες ποιότητας που διαθέτει. Από τον Ελ Αραμπί και τον Σωκράτη, τον Λαλά και τον Σισέ, μέχρι τον Μασούρα και τον Εμβιλά, τα «βαριά» χαρτιά της ομάδας στάθηκαν στο ύψος τους. Ακόμη κι ο πιτσιρικάς Αγκιμπού έδειξε χαρακτήρα. Αντίθετα, για την ΑΕΚ ο Γκαρσία ήταν άφαντος, ο Τσούμπερ ανούσιος, το κέντρο δεν δημιουργούσε κινδύνους και μόνο ο Αραούχο με τον Άμραμπατ έδειξαν να είναι στο κλίμα του αγώνα.

-Ο Μαρτίνς πήρε την ταυτότητα του Γιαννίκη: Στο πρώτο του ντέρμπι, ο Γιαννίκης νικήθηκε ξεκάθαρα από τον πολύπειρο Μαρτίνς. Γνωρίζοντας την αδυναμία της ΑΕΚ στο αμυντικό τρανζίσιον, έδωσε χώρο και «χτύπησε» στην κόντρα τιμωρώντας σχεδόν κάθε λάθος της «Ένωσης». Η επιλογή του Γιαννίκη να… ζαλίσει τους Τσούμπερ και Γκαρσία αλλάζοντάς τους διαρκώς πλευρές δεν βγήκε ποτέ, ενώ ο σταθερά επιδραστικός Άμραμπατ αδικήθηκε βλέποντας όλο το πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο. Παράλληλα, ο 41χρονος προπονητής έδειξε να μην έχει πλάνο σωστής αντίδρασης στο πρώτο ματς που η ομάδα του βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ.

-Η διαχείριση της πίεσης: Η ΑΕΚ έδειξε αδυναμία να διαχειριστεί το βάρος των προσδοκιών που αυτομάτως προκαλούσε η παρουσία 40.000 θεατών στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε καθόλου πιεσμένος και ακόμη και στα 16 λεπτά που παίχτηκαν μετά το 2-3 δεν κινδύνεψε ουσιαστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x