Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ παραμένει μεσοαμυντικά ευάλωτη, ο Ολυμπιακός πάλι ξεμακραίνει

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, γράφει για τη φάση που φωνάζει η ΑΕΚ, αλλά ποδοσφαιρικά ακόμα και αυτός ο πιο ευάλωτος Ολυμπιακός παραμένει ανώτερος.

Για να τα βάλουμε κάτω ένα-ένα. Κατ’ εμέ ο Μασούρας , ίσως και άθελα λόγω φόρας, βάζει τα χέρια πίσω στον Βράνιες και τον σπρώχνει. Η ευθύνη ανήκε στο VAR που πρέπει να στείλει τον Πορτογάλο να το εξετάσει μόνος του. Δεν συνέβη ποτέ αυτό. Δεν υποστηρίζω ότι θα το έδινε σίγουρα. Φρονώ όμως ότι ο ρέφερι έπρεπε να το δει.

Καθαρά ποδοσφαιρικά τώρα, ειλικρινά θεωρούσα πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να απειλήσει αυτόν τον Ολυμπιακό, με ένα πολύ σφιχτό παιχνίδι πίσω και χωρίς να κάνει τα αμυντικά λάθη στα οποία υπέπεσε. Σάμπως όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε θέματα πίσω; Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ, τι θα σχολίαζαν οι φίλοι της Ένωσης για τον δικό τους τερματοφύλακα, αν δεχόταν το πρώτο, όπου τον Βατσλίκ ξεγελά η πορεία της μπάλας που ψηλώνει και πέφτει κατόπιν απότομα γιατί η σέντρα του Μάνταλου έχει κοντράρει στον Εμβιλά, αλλά ακόμα περισσότερο το δεύτερο που ο Τσέχος το…πνίγει. Άρα λοιπόν ήταν ένα παιχνίδι λαθών για να μπουν τα γκολ. Ακόμα και στο γκολ του Αγκιμπού.

Πριν αναλύσω τις φάσεις καταγράφω το εξής: Η ΑΕΚ στον ίδιο αριθμό αγώνων πέρσι, που είχε προβληματική άμυνα, είχε δεχτεί δέκα γκολ (εκείνο με τον Ολυμπιακό που είχε αναβληθεί λόγω του τελικού έγινε μόνο του όχι σε αγωνιστική και ήρθε 1-1 και το άλλο με τον Άρη έγινε Ιανουάριο). Η Ένωση αυτή τη στιγμή έχει 13 γκολ παθητικό, αριθμό που τον δέχτηκε συνολικά στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Τώρα τα έχει δεχτεί με τρία ματς ακόμα να δώσει για να κλείσει ο πρώτος κύκλος των δεκατριών αγώνων της κανονικής περιόδου.

Υπάρχουν πολλά πράγματα να απασχολήσουν αυτή τη στιγμή, την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Το ένα είναι πως παρότι ο Μαντί Καμαρά και ο Εμβιλά πελαγοδρομούσαν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και έκαναν συνεχώς φάουλ, στα πρώτα 35 λεπτά, δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη φάση πλην του γκολ. Ο Μάνταλος έκανε πολύ φιλότιμο ματς, για όσο αντέχει σε κανονικό επίπεδο, που είναι 30-35 λεπτά. Ο Γιαννίκης όμως επέλεξε τον άφαντο Γκαρσία και τον επίσης κάκιστο για ένα ακόμα μεγάλο ματς Τσούμπερ. Αποτέλεσμα η Ένωση να μην μπορεί να φανεί απειλητική και πάνω απ’ όλα να μην μπορεί να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Στα μεσοαμυντικά τώρα, έχουμε σημειώσει πως η Ένωση έχει σοβαρό έλλειμμα στα χαφ. Αν πιστεύει κανείς πως μπορεί να βγει η σεζόν με τον Σιμόες και με τον πολύ λίγο σε ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι, Σιμάνσκι, νομίζω πως πλανάται σε επίπεδα ουτοπίας. Αρκούσε ένας Αγκιμπού που δεν τον έπιαναν ούτε με…λάσο σε πολλές φάσεις, για να χάσει η Ένωση το παιχνίδι. Λάθη; Είναι τρομέρο στο πρώτο κόρνερ του αντιπάλου, στο πρώτο στημένο του ματς, να μην υπάρχουν παίκτες τοποθετημένοι για την αμυνόμενη ομάδα, στην περίμετρο. Ο Αγκιμπού πήρε την απόκρουση και ο Σιμόες βοήθησε με το κεφάλι να πάει η μπάλα λίγο πιο ψηλά στην εστία του Στάνκοβιτς.

Στο δεύτερο γκολ, με την άμυνα ψηλά η ΑΕΚ δέχτηκε μια μεσαία ψηλοκρεμαστή μπαλιά από τον Λαλά, για να φύγει ο Ελ Αραμπί στην πλάτη με δύο ποδοσφαιριστές να τον καλύπτουν και τον Βράνιες και τον Μισελέν. Όταν ο Βόσνιος δεν έχει καν το κουράγιο, να καταδιώξει τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο του, Ελ Αραμπί, δεν μένουν πολλά πράγματα να πεις. Αν η Ένωση, πήρε αυτόν τον παίκτη, για να ηγηθεί της αμυντικής της προσπάθειας, τότε θα βρεθεί και στη συνέχεια προ δυσάρεστων εκπλήξεων.



Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί να έκανε σφάλματα, να μην είχε σε καλή μέρα, πολλούς από τους μέσους του, ούτε τον τερματοφύλακα του, κι όμως κέρδισε, με ένα σκορ που θα μπορούσε να έχει στο φινάλε μεγαλύτερη έκταση. Αυτό πρέπει να προβληματίζει την ΑΕΚ και μόνο, που πλέον έχει μηδέν στα δώδεκα αν δεν έχουμε χάσει το μέτρημα, και μαζί με τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ 1/27 και πάει στο 4 στα 36 όταν συμπεριλαμβάνονται και τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Αν θέλουμε να μιλάμε ξεκάθαρα, η ΑΕΚ θέλει δύο χαφ, έναν στόπερ και μπορεί να βρεθεί να ψάχνει ακόμα και για δεξί μπακ ή θα επιστρέψει στον Μπακάκη. Χωρίς καμία δόση αστείου, σε αυτό που αναφέρω για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, μοιάζουν πολύ ασθενείς, ειδικά αμυντικά, για να καταδιώξουν και φέτος τον Ολυμπιακό.

ΥΓ: Η ΑΕΚ φωνάζει για τη διαιτησία απόψε. Ακόμα και αν δεχτώ απόλυτα τις διαμαρτυρίες της, αδυνατώ να καταλάβω γιατί έγινε όλος αυτός ο αγώνας, για την κατάληψη της ΕΠΟ, αφού πλέον η διαιτησία δεν ελέγχεται από εκεί. Υποθέτω μάλιστα πως ο Κλάτενμπεργκ θα πει πανεύκολα πως δεν υπήρχε καμία παράβαση στη φάση που ο Μασούρας, σπρώχνει τον Βράνιες...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x