Οι πανηγυρισμοί για τη μεγάλη νίκη στην Τούμπα ανήκουν ήδη στο παρελθόν για την ΑΕΚ. Άπαντες στις τάξεις της ομάδας γνωρίζουν καλά πως για να έχει αξία το «διπλό» επί του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να συνοδευτεί αρχικά με δύο νίκες στα ματς με Βόλο και Άρη που ακολουθούν. Η προσοχή όλων είναι ήδη στο ματς της Τετάρτης με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (18:00) για την τρίτη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει αρκετούς αγωνιστικούς πονοκεφάλους. Εκτός μάχης είναι σίγουρα οι Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και Νόρντιν Άμραμπατ. Ο Γάλλος μπακ υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στη γάμπα και εκτιμάται πως θα λείψει από τα γήπεδα για περίπου έναν μήνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχει ελπίδες να προλάβει μόνο τις τελευταίες 1-2 αγωνιστικές των playoffs, με Άρη στις 10 (εκτός) και Βόλο στις 14 Μαΐου (εντός) και τον τελικό Κυπέλλου, εφόσον προκριθεί η ΑΕΚ. Λιγότερο σοβαρή είναι η κατάσταση του Νόρντιν Άμραμπατ, που έχει θλάση πρώτου βαθμού στον δικέφαλο. Ο Μαροκινός θα λείψει για 2-3 εβδομάδες και ίσως προλάβει το ματς με τον ΠΑΟΚ στις 26 Απριλίου.

Πέραν των δύο, πολύ δύσκολη ως απίθανη είναι η παρουσία στην αποστολή για το ματς στον Βόλο και για τους Αρόλντ Μουκουντί και Τομ Φαν Βέερτ, που δεν προπονήθηκαν κανονικά ούτε χθες και φαίνεται πως στόχος είναι να παρουσιαστούν έτοιμοι κόντρα στον Άρη την Κυριακή. Αντίθετα, αισιόδοξα είναι τα πράγματα για τον Πάολο Φερνάντες, που παρότι έκανε επέμβαση στην καρδιά, αυτή ήταν ρουτίνας, σήμερα αναμένεται να προπονηθεί κανονικά και έχει πιθανότητες να μπει στην αποστολή προσφέροντας μια έξτρα λύση μεσοεπιθετικά απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Με βάση το ιατρικό δελτίο, ο Αλμέιδα θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Ο Ρότα θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ελίασον είναι φαβορί για τη θέση του δεξιού εξτρέμ, ενώ είναι αρκετά πιθανό η ΑΕΚ να παραταχθεί με ένα κλασικό αμυντικό χαφ, στο πλευρό του τον Πινέδα και έναν εκ των Γκαρσία (που ίσως ακόμη δεν κρίνεται 100% έτοιμος για να βγάλει 90λεπτο) ή Τσούμπερ στην επίθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x