Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο αεράτος ΠΑΟΚ και η θολωμένη ΑΕΚ

Ο προπονητής της εξέδρας κράτησε σημειώσεις από το εξ αναβολής ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και καταγράφει τα συμπεράσματά του στο sport-fm.gr.

Ιδιαίτερο ήταν το αποψινό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, καθώς η Ένωση προερχόταν από το «διαζύγιο» με τον Αργύρη Γιαννίκη και ο Δικέφαλος του Βορρά από την απρόσμενη απώλεια κόντρα στον Ιωνικό στην Τούμπα.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι υπήρχε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και κατ’ επέκταση η πραγματικότητα έλεγε ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν πάρει ξεκάθαρα τον αέρα της ΑΕΚ και πάνω σε αυτό περίμενε κανείς την αντίδραση των γηπεδούχων.

Ο προπονητής της εξέδρας κράτησε σημειώσεις από το ΟΑΚΑ και καταγράφει τα συμπεράσματά του.

Πιο ομάδα ο ΠΑΟΚ ακόμα και με 10: Η αποβολή του Τσιγγάρα σημειώθηκε πολύ νωρίς στο ματς, αλλά ακόμα και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και ίσως όχι μόνο στα σημεία. Η κόκκινη κάρτα ήταν ένα σοκ, το οποίο οι Θεσσαλονικείς το πλήρωσαν με το γκολ του Γκαρσία, ωστόσο η συνέχεια ήταν δική τους σε επίπεδο τακτικής και εντυπώσεων. Αφού βρήκε το τέρμα από τον Κούρτιτς (ο οποίος έσωσε και τον Ιταλο διαιτητή, αφού υπήρχε ξεκάθαρο πέναλτι, που περιέργως δεν το υπέδειξε ούτε ο VAR), ο ΠΑΟΚ βρήκε την ηρεμία του και με σχετική άνεση, γεγονός το οποίο πρέπει να προβληματίσει την ΑΕΚ, κράτησε το 1-1 και σε περιπτώσεις μπορούσε με αξιώσεις να φτάσει στο 1-2 ακόμα και με παίκτη λιγότερο. Γενικότερα, η εικόνα απέδειξε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο… ομάδα από την ΑΕΚ, κάτι που δεν αποτελεί και μεγάλη… αποκάλυψη.

Πλέον είναι και θέμα ψυχολογικό: Όταν δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τόσες φορές τόσα χρόνια και οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζονται απ’ έξω και ανακατωτά, τότε παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Είναι ξεκάθαρο σε αυτό το κομμάτι ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ βλέπουν αυτά τα παιχνίδια με την ΑΕΚ σαν κάτι το διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πριν από αυτό το ματς, το σερί του ΠΑΟΚ έφτανε τις 10 σερί αναμετρήσεις χωρίς ήττα από την ΑΕΚ και με το… 11άρι αποδεικνύεται ότι ψυχολογικά οι παίκτες του Λουτσέσκου και ο ίδιος ο Ρουμάνος ξέρουν τα κουμπιά των αντιπάλων τους.

Θολωμένο μυαλό, κανένα πλάνο, καμία υπομονή, αναζητούνται πρωταγωνιστές: Θα περίμενε κανείς από την ΑΕΚ μια αντίδραση ή μια αλλαγή στην ψυχολογία μετά τις εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία. Ωστόσο, τα προβλήματα που υπάρχουν υπερίσχυσαν όλων αυτών. Οι παίκτες της Ένωσης φάνηκε ότι δεν είχαν καμία συγκέντρωση λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, κανένα πλάνο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αφού προσπαθούσαν χωρίς υπομονή να διασπάσουν μια κλειστή άμυνα, ενώ οι πρωταγωνιστές αγνοούνται. Αραούχο απών, Τσούμπερ απών, Λιβάι χάθηκε στην πορεία και μόνο ο Μάνταλος δεν κρυβόταν και έπαιρνε προσπάθειες.

Στα πόσα κόρνερ για μία φάση: Συνολικά η ΑΕΚ κέρδισε 12 κόρνερ! Πάρα πολλά! Ωστόσο, από όλα αυτά, ούτε ένα δεν εξελίχθηκε σε ουσιαστική φάση και πολύ περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί δηλαδή που είχε και τη μεγαλύτερη ανάγκη. Οι εκτελέσεις δεν ήταν καλές, καμία ουσιαστική κίνηση εντός περιοχής, οπότε ο ΠΑΟΚ με μεγάλη ευκολία καθάρισε αυτές τις φάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x