Stoiximan Super League

Επέστρεψε ο αρχηγός, αντέδρασε η ΑΕΚ

Με τον Μάνταλο να σκοράρει (69') στην επιστροφή του -δύο λεπτά μετά την είσοδό του- και τον Ανσαριφάρντ να κλειδώνει το ματς στο 88', η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και έβγαλε αντίδραση.

Επιστροφή στις νίκες με την... υπογραφή του αρχηγού για την ΑΕΚ! Η «Ένωση» επικράτησε 2-0 υποδεχόμενη τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 24η αγωνιστική της Super League 1, βγάζοντας αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά και τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ.

Απόλυτος MVP για τον «δικέφαλο» ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος, επιστρέφοντας στη δράση, άνοιξε το σκορ στο 69' -μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο-, ενώ από δική του εκτέλεση κόρνερ στο 88' η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό φορ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης η ΑΕΚ, ωστόσο έφτασε σε μια απόλυτα αναγκαία νίκη, ενώ ταυτόχρονα κινδύνευσε ελάχιστα (κυρίως στα πρώτα λεπτά). Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στους γηπεδούχους στο 42'.

Στους 42 βαθμούς ανέβηκαν οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι πήγαν στο -6 από τον 2ο ΠΑΟΚ (μετά και το 0-0 των Θεσσαλονικιών στο ντέρμπι με τον Άρη), αυξάνοντας στους έξι πόντους τη διαφορά τους από τον 4ο Παναθηναϊκό (ματς περισσότερο). Παρέμεινε 5ος (36β.) ο ΠΑΣ και στο +4 από τον 7ο Αστέρα (δύο ματς λιγότερα).




Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Αργύρης Γιαννίκης συνέχισε με 4-2-3-1 για την ΑΕΚ και τον Τσιντώτα στην εστία. Σταθεροί στα δύο άκρα της άμυνας οι Ρότα και Χατζισαφί, με τον Βράνιες να πλαισιώνει τον Τζαβέλλα στα στόπερ. Ο Σάκχοφ τοποθετήθηκε δίπλα στον Σιμάνσκι στα χαφ, αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Σιμόες, με τον Άμραμπατ να συνεχίζει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ανσαριφάντ. Για τα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής επιλέχθηκε ο Γκαρσία και για τα αριστερά ο Τσούμπερ.

Να σημειωθεί ότι ο Φράνσον πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στην αποστολή και την 20άδα της «Ένωσης».

Από την άλλη, ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2 και τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Την άμυνα αποτελούσαν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης και Ποζνάνσκι. Ως κεντρικά χαφ άρχισαν οι Καραχάλιος και Στάνκο, με τους Οικονομόπουλο και Λιάσο να βρίσκονται στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής. Στο πλάι του προωθημένου Περέα τοποθετήθηκε ο Ντομίνγκεθ.

Σημαντικές οι απουσίες και για τις δύο ομάδες. Για την ΑΕΚ, πέρα από τον τιμωρημένο Σιμόες, έλειπαν και οι τραυματίες Στάνκοβιτς, Γαλανόπουλος αλλά και ο Αραούχο που δεν είναι 100% έτοιμος. Χωρίς τον τιμωρημένο Κάργα και τους τραυματίες Γκραντάβσκι, Πίρσμαν και Σνάιντερ οι Γιαννιώτες.


Το ματς:

Πολύ καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή μέχρι το 3' (2' κεφαλιά Ανσαριφάρντ - 3' σουτ Λιάσου εντός περιοχής). Βέβαια, η μεγαλύτερη ευκαιρία -γενικά στο πρώτο ημίχρονο- ήταν για τους φιλοξενούμενους και μάλιστα διπλή. Στο 5' ο ΠΑΣ ανέκτησε την μπάλα ύστερα από πρέσινγκ και έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Τσιντώτα να βάζει «στοπ» τόσο στο τετ-α-τετ με τον Περέα, όσο και στο σουτ του -ξεχασμένου- Οικονομόπουλου που πήρε το «ριμπάουντ». Ο Κολομβιανός επιθετικός με την ταχύτητά του δημιούργησε σε δύο περιπτώσεις πρόβλημα στην άμυνα των γηπεδούχων και συγκεκριμένα στον Βράνιες.





Η ΑΕΚ εν συνεχεία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων (στο 64% το υπέρ της ποσοστό κατοχής της μπάλας στο τέλος του ημιχρόνου). Ωστόσο, αντιμετώπιζε πρόβλημα απέναντι στη διπλή ζώνη άμυνας του ΠΑΣ, με τον Άμραμπατ δραστήριο μεν, αλλά να αναγκάζεται να μετατοπίζεται πότε αριστερά και πότε δεξιά, προκειμένου να βρει χώρους και να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας του.

Στο 17' ο Τσούμπερ απείλησε με μακρινό σουτ που μπλόκαρε ο Λοντίγκιν. Στη συνέχεια, ακολούθησαν δύο φάσεις όπου οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλντι. Στο 23' σε τάκλιν του Ποζνάνσκι προ του Γκαρσία και στο 28' με την μπάλα να κοντράρει στο χέρι του Παντελάκη (σε θέση που δεν έκανε το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο), ύστερα από σουτ του Τσούμπερ. Στο 32' ο τελευταίος έστρωσε υπέροχα με το στήθος προς τον Ανσαριφάρντ, το μονοκόμματο σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ. Όπως συνέβη και στο 37' με την κεφαλιά του Γκαρσία, ύστερα από την ωραία σέντρα του Ρότα.



Για να φτάσουμε στο 42', όταν ο Καραχάλιος ανέτρεψε τον Ανσαριφάρντ εντός της περιοχής του ΠΑΣ, με τον κ. Παπαδόπουλο να μην καταλογίζει την παράβαση και με το VAR να συμφωνεί με την απόφασή του. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος κι αυτή για την ΑΕΚ, με τον Σιμάνσκι να πιάνει επικίνδυνο μακρινό σουτ στο 45', με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.



Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η ΑΕΚ σκόραρε στο 48' με πλασέ του Τσούμπερ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν εκτεθειμένος κατά το ωραίο πέρασμα του Ανσαριφάρντ.



Το πρόσωπο που έδειχνε ο «δικέφαλος» συνέχιζε να είναι κακό -ίσως και χειρότερο- στο δεύτερο ημίχρονο, με τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ να αποδοκιμάζει (όπως είχε πράξει νωρίτερα και για τον διαιτητή του ματς). Όλα αυτά μέχρι το 67', όταν ο Μάνταλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τσούμπερ. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο δραστήριος Ρότα βρήκε με υπέροχη σέντρα τον αρχηγό της «Ένωσης», ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας την ομάδα του και φιλώντας εν συνεχεία το σήμα στη φανέλα του. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR, με το γκολ να μετρά κανονικά.



Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, με τον ΠΑΣ να μην είναι καθόλου απειλητικός, όντας χωρίς τελική στο δεύτερο μέρος. Κι ενώ η εικόνα του αγώνα έδειχνε για ένα... σβηστό 1-0, ήρθε ο Ανσαριφάρντ στο 88' για να καθαρίσει το παιχνίδι για την «Ένωση». Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λώλης έστρωσε καταλάθος στον Ιρανό φορ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με κοντινό πλασέ.



MVP: Βάσει... ορισμού, η διάκριση πάει δικαιωματικά στον Μάνταλο. Ο αρχηγός της «Ένωσης» μπήκε στο 67', σκόραρε στο 69', ενώ συμμετείχε και στη φάση του δεύτερου γκολ. Ωστόσο, ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ρότα, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Συνολικά πολύ δραστήριος, με ωραία γεμίσματα και φυσικά από δική του σέντρα προήλθε και το 1-0. Να σημειωθεί ότι στο τέλος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού.

Η σφυρίχτρα: Τρία πέναλτι ζήτησαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Στα δύο πρώτα δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι. Το τρίτο (42') είναι ο ορισμός της παράβασης! «Φάουλ» τόσο από τον ρέφερι της αναμέτρησης, Ιωάννη Παπαδόπουλο, όσο και από τον Κλέι Ρούπερτι στο VAR. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Τσούμπερ για οφσάιντ στο 48', ενώ στο τέρμα του Μάνταλου η φάση ελέγχθηκε για πιθανό χέρι του Άμπραμπατ, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι μεμπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Ρότα (90' Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Σάκχοφ – Γκαρσία (90'+2' Τάνκοβιτς), Άμπραμπατ, Τσούμπερ (67' Μάνταλος) – Ανσαριφάρντ.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Χατζηεμμανουήλ, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Μήτογλου, Φράνσον, Γέβτιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι (66' Ρίζος) – Οικονομόπουλος (81' Μπρένερ), Στάνκο, Καραχάλιος (81' Λώλης), Λιάσος (81' Μορέιρα) – Ντομίνγεθ (89' Μίνα), Περέα.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Σούλης, Σιόντης, Καραγιάννης, Τριάδης.


Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Αντώνιος Σινιοράκης
4ος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Κλέι Ρούπερτι

Δείτε το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x