Stoiximan Super League

Αφέντης στο σπίτι του ο Λεβαδειακός!

Φέρτε του τον επόμενο! Μετά τους Πανιώνιο, ΠΑΣ και ΠΑΟ, ο σαρωτικός στο δεύτερο ημίχρονο Λεβαδειακός του Ανιγκό «κατάπιε» και την Κέρκυρα (2-0) στη Βοιωτία, για την 4η σερί εντός έδρας νίκη του!

Επέστρεψε στο σπίτι του, επέστρεψε και στις νίκες ο Λεβαδειακός!

Μετά τις δύο σερί ήττες σε Χανιά και Ξάνθη, η σαρωτική, στο δεύτερο 45λεπτο, ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό «κατάπιε» και την Κέρκυρα στη Βοιωτία (2-0), πανηγυρίζοντας το τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας «τρίποντό» της!

Μαρκόφσκι (49') και Γιακουμάκης (66') τα γκολ για τους «πράσινους», που «συγκατοικούν», πλέον, στην 8η θέση με τον Παναθηναϊκό, όντας μόλις στο -4 από την πρώτη πεντάδα!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Στον αντίποδα, οι Φαίακες «πάλεψαν», αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα, σε ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από την Κέρκυρα, και συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεινή θέση…

To ματς


inner

Ακατάλληλο για… ποδοσφαιρόφιλους ήταν -ειδικά- το πρώτο μισάωρο!

Κάτι ο δυνατός αέρας, κάτι το «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», το θέαμα(;) ήταν, πραγματικά, τραγικό, με την Κέρκυρα, πάντως, να «πατάει» καλύτερα στο ξεκίνημα, αλλά να μη δημιουργεί ουσιαστικούς κινδύνους για την εστία του Επασί.

Στο… μέσον, πάντως, αυτού του κάκιστου 30λεπτου και συγκεκριμένα στο 18', ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που «έφτιαξε» τη μεγαλύτερη φάση του α' μέρους, έστω και από σπόντα!

Ο Σουμπίνιο, λοιπόν, έκανε «τσαφ» έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει δεξιά, στον Γιακουμάκη, που γύρισε στον Μητρόπουλο, αυτός, μέσα από τη μικρή περιοχή, σούταρε, αλλά ο Σπίνουλας έβαλε το πόδι του και, ένα μέτρο μπροστά από τη γραμμή της εστίας του Γιαννακόπουλου, έσωσε τους Φαίακες!

Αυτή, ήταν -η πρώτη- και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου…

Ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του, η Κέρκυρα κλείστηκε στο μισό γήπεδό της, αλλά, δυστυχώς, μπάλα δεν βλέπαμε. Το δεύτερο 45λεπτο, όμως, ήταν μια άλλη ιστορία.

inner

Μόλις στο 33ο δευτερόλεπτο, ο Επστάιν απείλησε, αλλά η μπάλα, από το σουτ που επιχείρησε, έφυγε ψηλά, άουτ, για να «απαντήσει» με… γκολ ο Λεβαδειακός! Στο 49', έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Τσαμπούρη, ο Μαρκόβσκι άνοιξε το σκορ με μία καταπληκτική κεφαλιά, με τον Σέρβο, μάλιστα, να μην πανηγυρίζει, σεβόμενος τη θητεία του στην Κέρκυρα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «βγάλουν» αντίδραση, κυρίως με τον δραστήριο Γεωργίου, αλλά οι παίκτες του Ζοζέ Ανιγκό είχαν… ζεστάνει για τα καλά τη μηχανή. Αφού, λοιπόν, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 59', όταν ο Μαρκόβσκι δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Γιουσούφ, «καθάρισαν» τη νίκη με τον Γιακουμάκη, επτά λεπτά αργότερα!

Ο κορυφαίος της αναμέτρησης 25χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Αντέτζο και με ωραίο τελείωμα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι Βοιωτοί, μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Κέρκυρα δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, είχαν ευκαιρίες και για τρίτο τέρμα, με αποκορύφωμα τη φάση του 84', όταν ο Γιακουμάκης «νικήθηκε» στο τετ-α-τετ από τον Γιαννακόπουλο, με το 2-0 για τους «πράσινους» να μένει ως το τέλος.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (90'+1'' Ομπιόρα), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (60' Μπελγκαζουανί), Μαρκόβσκι.

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλα, Αναστασίου, Ιωάννου (58' Αντέτζο), Γρομητσάρης, Γεωργίου, Σιόντης (80' Αρτυματάς), Μπαλάφας, Επστάιν (70' Παμλίδης), Ρόλε, Τουράμ

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Έτσι παρακολουθήσατε το LIVE της αναμέτρησης στο sportfm.gr!



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x