Stoiximan Super League

Αλεξανδρόπουλος: «Βγάλαμε αντίδραση και προσωπικότητα, απαντήσεις στο γήπεδο»

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στάθηκε στην ηρεμία που υπάρχει πλέον στον Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα, ενώ τόνισε πως αύριο πρέπει να κρατήσει το μηδέν με τον Βόλο.

Στο κομμάτι της αντίδρασης που έβγαλε ο Παναθηναϊκό εσχάτως, στάθηκε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με τον διεθνή μέσο του «τριφυλλιού» να ξεκαθαρίζει πως αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να… μιλάνε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους πλέον...

Παράλληλα, ο Αλεξανδρόπουλος σημείωσε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολο έργο στο Κύπελλο με τον Βόλο, ενώ επισήμανε πως οι «πράσινοι» έχουν τον τρόπο να πάρουν μια μεγάλη νίκη και κόντρα στην ΑΕΚ, την Κυριακή!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 20χρονου άσου των «πράσινων»:
-Πήρατε δεύτερο σερί «τρίποντο» το βράδυ της Κυριακής (28/11) για πρώτη φορά την εφετινή περίοδο, ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι πως -ειδικά μετά την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος- βγάζετε πλέον μεγαλύτερη ηρεμία μέσα στο γήπεδο.
«Ναι, είναι αλήθεια πως παίζουμε με μεγαλύτερη ηρεμία και υπομονή. Σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες της διακοπής έλειπα με την Εθνική Ανδρών, αλλά από τις συζητήσεις που έκανα με τα υπόλοιπα παιδιά, μου είπαν πως έγινε πολύ δυνατή και διαφορετική δουλειά σ’ αυτό το διάστημα. Κι αυτό άρχισε να αποτυπώνεται πλέον μέσα στο γήπεδο. Βρήκαμε παραπάνω λύσεις στους τελευταίους αγώνες... Όταν μας έκλειναν την τριάδα, βάζαμε δύο επιθετικά χαφ και είχαμε παραπάνω επιλογές και υπομονή. Μαζί με τον προπονητή μας, βγάλαμε προσωπικότητα ως παίκτες και έχουμε πλέον τόσο ηρεμία, όσο κι αποτέλεσμα μέσα στο παιχνίδι μας...».

-Επίσης, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «άνοιξε» πολύ περισσότερο το rotation της ομάδας, προκειμένου να «βγει» το αρκετά «ζόρικο» πρόγραμμα των οκτώ αγώνων μέσα σε 30 ημέρες ως τις γιορτές. Και πλέον όλοι νιώθουν «ενεργά» μέλη της ομάδας και προσφέρουν επιλογές...
«Συμφωνώ... Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πολλά παιδιά που δεν είχαν πάρει ως τώρα πολλές συμμετοχές, μπήκαν στο αγωνιστικό πλάνο κι έδειξαν πως αξίζουν αντίστοιχη παρουσία και χρόνο στα παιχνίδια της ομάδας. Γενικά εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δίνουμε απαντήσεις στο γήπεδο κι όχι απλά να... μιλάμε».

-Ακολουθούν ακόμη δύο πολύ σημαντικοί αγώνες: Την Τετάρτη (01/12) με το Βόλο στη Λεωφόρο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και το κυριακάτικο (05/12) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για το πρωτάθλημα. Και μετά με σερί αγώνες ως τα Χριστούγεννα. Non-stop...
«Χαρά μας να παίζουμε σερί αγώνες. Ειδικά εγώ που είμαι σε μικρή ηλικία, χαίρομαι να παίζω τρία παιχνίδια την εβδομάδα, γιατί έτσι εξελισσόμαστε ως ποδοσφαιριστές. Είναι απαιτητικό, όμως οφείλουμε να δούμε κάθε αγώνα στην ώρα του και με τη σειρά του... Το ματς με το Βόλο θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση τον αγώνα του πρωταθλήματος (σ.σ. είχε νικήσει με 5-1 ο Παναθηναϊκός την 4η αγωνιστική), γιατί έχει αποδείξει πως είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Κι ένας αντίπαλος που -ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα- παίζει πάντα στο 120%. Δεν θέλω να λέω πολλά. Πρέπει να μην δεχθούμε γκολ και να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλο τον αγώνα.

Από εκεί και πέρα ακολουθεί η ΑΕΚ κι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγάλο ματς και να κάνουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Αναγνωρίζουμε πως είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, με εξαιρετικές μονάδες ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αλλά αν είμαστε αυτοί που πρέπει, πιστεύω ότι μπορούμε και να τους περιορίσουμε και να "χτυπήσουμε" στις αδυναμίες τους».

-Οδεύοντας προς το κλείσιμο του πρώτου μισού της φετινής σεζόν, τι πρόσημο θα έβαζες στην έως τώρα παρουσία σας;
«Βαθμολογικά δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι, έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες, την ώρα που και οι αντίπαλοί μας είχαν αρκετές απώλειες βαθμών. Το μόνο που με ικανοποιεί είναι πως αν και είχαμε αρνητικά αποτελέσματα, βγάλαμε αντίδραση, όχι μόνο ως προς τα αποτελέσματα, αλλά και σαν παίκτες ξεχωριστά. Σαν εικόνα ομάδας. Κι αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, για το δεύτερο κομμάτι της χρονιάς που θα ακολουθήσει...».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x