Stoiximan Super League

«Διπρόσωπος» ο ΠΑΟΚ απέναντι (και) στην Άλκμααρ

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε σκοράροντας δύο γκολ έως το 13’ στο «καλό» του πρώτο ημίχρονο, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια και η Άλκμααρ βρήκε ισάριθμες απαντήσεις -με τον Παυλίδη να μειώνει- για το τελικό 2-2.

Μακριά από τη νίκη και στο τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έμεινε ο ΠΑΟΚ, που ήρθε ισόπαλος με 2-2 με την Άλκμααρ, σε ένα ματς πανομοιότυπο με εκείνο απέναντι στην Χρόνινχεν αλλά και... προετοιμασίας, παράλληλα.

Καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά» απώλεσε προβάδισμα δύο τερμάτων το οποίο του έδωσαν τα τέρματα των Ζίβκοβιτς και Μιχάι στο 5’ και στο 13’, όντας ανώτερος στο πρώτο 45λεπτο.

Με την ΑΖ να μειώνει αρχικά με το γκολ του «δικού μας» Παυλίδη στο 27ο λεπτό και τον Γκρίφιθ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 72’, εκμεταλλευόμενος την καθίζηση του αντιπάλου στην επανάληψη, σε ένα μάλλον «φτωχό» δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ μετράει πλέον μια νίκη επί της Γκόου Αχεντ Ίγκλις, την ήττα από την Χρόνινχεν με 2-1 και τη σημερινή ισοπαλία, απέναντο στην καλύτερη ομάδα από τις τρεις, στα έως τώρα επίσημα φιλικά του παιχνίδια.

Άλκμααρ- ΠΑΟΚ 2-2

Στο… μυαλό των κόουτς:
Η Άλκμααρ παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3, τον Βάινταλ στην εστία και τους Φαν Μπρεντερόντε, Χατζηδιάκο, Ντέκερ και Κέρκεζ στα μετόπισθεν. Κούπμαϊνερς, Μπούρμεεστερ και Έβιεν αποτέλεσαν τους κεντρικούς ενώ οι Ντε Γιονγκ, Ντε Βιτ και Παυλίδης την τριπλέτα στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ οι Λύρατζης, Μιχάι, Κάργας και Ράφα Σοάρες συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Τσιγγάρας και Σβαμπ έπαιξαν στον άξονα, ενώ Κωνσταντέλιας, Φελίπε Σοάρες και Τσαούσης ήταν η τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Το ματς:
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιέζοντας ψηλά για να δυσκολέψει την πρώτη πάσα και κλείνοντας τους χώρους, ενώ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του ευκαιρία…

Χάρη στην ατομική ενέργεια του Αντριγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος αφού δεν κατάφερε να συνεργαστεί με τον Κωνσταντέλια, πήρε τις κόντρες και με πλασέ μέσα από την περιοχή που βρήκε καις το δοκάρι, πέτυχε το 0-1 μόλις στο 5’!

Η Άλκμααρ πήρε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας στην συνέχεια αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, βρίσκοντας απέναντί της μια «συμπαγή» άμυνα.

Μάλιστα, έχοντας καλό παιχνίδι και από την πίσω ζώνη, ήταν ο «δικέφαλος του Βορρά» εκείνος που πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Με τον Κωνσταντέλια να εκτελεί από αριστερά ένα κόρνερ, τον Κάργα να κάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Μιχάι με προβολή μέσα στην… αναμπουμπούλα, να κάνει το 0-2, στο 13ο λεπτό!

Οι Ολλανδοί διατήρησαν την ανούσια υπεροχή τους, ωστόσο με εξαίρεση μια χαμένη ευκαιρία του Ντε Βιτ στο 18’, δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο.

Τελικά, μείωσαν το σκορ λίγο πριν το ημίωρο, όταν από κλέψιμο του Παυλίδη, στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ωραίο φαλτσαριστό σουτ του, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι, για το 1-2, στο 27’…

Άλκμααρ- ΠΑΟΚ 2-2

Με την εικόνα αλλά και το σκορ του ματς να παραμένουν ίδια μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε τα 9/11 του ΠΑΟΚ στην ανάπαυλα, διατηρώντας μόνο τους Κάργα και Φελίπε Σοάρες στο γήπεδο. Την ώρα που ο Πασκάλ Γιάνσεν έβαλε ολόκληρη νέα 11άδα!

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή και ο ρυθμός που υπήρχε στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους πάντως να ασκούν και πάλι έντονη πίεση, να έχουν πάρει μέτρα στο γήπεδο αλλά… έως εκεί.

Ο Γκρίφιθ είχε την πρώτη… υποψία φάσης, με ατομική ενέργεια αλλά «χλιαρό» τελείωμα μέσα από την περιοχή, που επέτρεψε στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει το 51ο λεπτό.

Ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν κι εκείνος ο οποίος έφερε τελικά το ματς στα ίσα, όταν σε αντεπίθεση της Άλκμααρ εκμεταλλεύθηκε το ωραίο γύρισμα του Ντούιν και με σουτ στην κίνηση εντός περιοχής, έκανε το 2-2 στο 72’!

Άλκμααρ- ΠΑΟΚ 2-2

Στο μεσοδιάστημα, ο «δικέφαλος του Βορρά» κυκλοφόρησε για ένα διάστημα καλύτερα την μπάλα, αλλά γενικά δεν μπόρεσε να βρει τα «πατήματά» του σε κανένα σημείο μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άλκμααρ (Πασκάλ Γιάνσεν): Βάινταλ, Φαν Μπρεντερόντε, Χατζηδιάκος, Ντέκερ, Κέρκεζ. Κούπμαϊνερς, Μπούρμεεστερ, Έβιεν, Ντε Γιονγκ, Ντε Βιτ, Παυλίδης. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Βέρουλστ, Μίντζο, Βίτρι, Μπαράσι, Ντούιν, Λάντο, Ραϊντενς, Μπεούκεμα, Ντε Βιτ, Γκρίφιθ και Σάουτεν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι (46’ Ζίβκο Ζίβκοβιτς), Λύρατζης (46’ Σάστρε), Κάργας (61’ Κουλιεράκης), Μιχάι (46’ Ίνγκασον), Ράφα Σοάρες (46’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (46’ Ντόουγκλας), Τσιγγάρας (46’ Ντάντας), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (46’ Λάμπρου), Φελίπε Σοάρες (61’ Κούρτιτς), Τσαούσης (46’ Κουαλιάτα), Κωνσταντέλιας (46’ Τζίμας).

Διαιτητής:
Ντίπερνικ.

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x