Stoiximan Super League

Αλλάζεις, αλλάζεις…

Το μεταγραφικό παζλ του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται με τη διαφαινόμενη απόκτηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα και τo sport-fm.gr εντοπίζει τις αλλαγές που θα γίνουν στην πράσινη 11αδα. Διαβάστε την ανάλυση...

Του Διονύση Δεσύλλα

Ντάνιελ Πράνιτς, Αμπντούλ Ατζαγκούν, Βίκτωρας Κλωναρίδης και Μπαλμπόα (για την ομάδα Νέων) είναι τα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού. Προσθέτουμε σ’ αυτά και τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, που αναμένεται να φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα. Με τις νέες αφίξεις, λοιπόν, ο Γιάννης Αναστασίου έχει, πια, περισσότερα «όπλα» στα χέρια του και όπως καταλαβαίνει κανείς, μετά τη διακοπή, θα δούμε μια διαφορετική ομάδα, σε ό, τι αφορά την ενδεκάδα που θα παραταχθεί στο γήπεδο.

Παρακάτω σας αναλύουμε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το βασικό σχήμα του «τριφυλλιού». Ένα με το κλασσικό 4-3-3, το αγαπημένο του προπονητή της ομάδας, ένα με 4-2-1-3 και ένα με το πιο… extreme 4-4-2. Ιδού, λοιπόν…


Πράνιτς χαφ, Κλωναρίδης εξτρέμ

Στο 4-3-3, λοιπόν, που εφαρμόζει ο Αναστασίου στο «τριφύλλι», με τους δυο εσωτερικούς μέσους και τον έναν «κόφτη», θα παρατηρήσουμε, πιθανότατα, δυο διαφορές. Κατ’ αρχήν, κάτω από τα δοκάρια παραμένει ο Καπίνο, ενώ ίδια είναι και η αμυντική τετράδα με Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Μαρινάκη.

«Κόφτης» ο Μέντες, εσωτερικός δεξιός μέσος ο Ζέκα και αριστερός ο Πράνιτς, αντί του Αμπεϊντ. Ο Μπεργκ στην κορυφή, ο Μπαϊράμι ή ο Ντίνας στα δεξιά και αριστερά ο Κλωναρίδης, ως νέο πρόσωπο.

Με 10αρι τον Ατζαγκούν

Μια… παραλλαγή του 4-3-3 είναι το 4-2-1-3, με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει ένας «κόφτης» και στη μεσαία γραμμή ο ρόλος του «καθαρού δεκαριού» παίζει σημαντικό ρόλο. Σε μια τέτοια εκδοχή, λοιπόν, «μπαλαντέρ» γίνεται ο Ατζαγκούν, έχοντας, πίσω του, τους Ζέκα και Μέντες, ως χαφ.

Σ’ αυτό το ενδεχόμενο ο Πράνιτς μετατοπίζεται σε αριστερό εξτρέμ, παρά το γεγονός, βέβαια, ότι ο Αναστασίου τόνισε πως θα παίζει κυρίως ως εσωτερικός μέσος. Ντίνας, Μπαϊράμι ή Κλωναρίδης παίρνουν θέση στα δεξιά και στην κορυφή παραμένει ο Μπεργκ.

Μάρκους – «Λούτσο» μαζί…

Η τρίτη και τελευταία επιλογή είναι ολίγον τι πιο… extreme και σαφώς τελείως διαφορετική απ’ αυτό που έχει, αρχικά, στο μυαλό του ο Γιάννης Αναστασίου. Ως λάτρης του ολλανδικού ποδοσφαίρου και κατ’ επ΄πεκταση του 4-3-3, ο Ελληνας τεχνικός δύσκολα θα το αλλάξει, ωστόσο, με τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Λουτσιάνο Φιγκερόα, υπάρχει η δυνατότητα, είτε από την αρχή, είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα να «δουλέψει» ένα 4-4-2.

Σ’ αυτή την περίπτωση, λοιπόν, σε σχήμα ρόμβου, αμυντικός μέσος είναι ο Μέντες και μπροστά ο Ατζαγκούν. Αριστερός χαφ παίζει ο Πράνιτς και δεξιός ο Ζέκα. Το δίδυμο μπροστά αποτελείται από τους Φιγκερόα και Μπεργκ, με τον Σουηδό, αν θέλετε, να κινείται περισσότερο ως υποδοχέας (έχει αυτή την ικανότητα, άλλωστε) και, εκτός από το να εκτελεί, να μοιράζει την μπάλα. Ένα, σαφώς, διαφορετικό σχήμα απ’ αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα, αλλά αρκετά πιθανό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x