Stoiximan Super League

Η άνετη πράσινη νίκη, ο κορυφαίος Βιγιαφάνιες και τα χαμόγελα για τους εξτρέμ

Η πράσινη αντίδραση με την επιστροφή στα τρίποντα, οι διακριθέντες της χθεσινής νίκης του Παναθηναϊκού, η βαθμολογική πρόοδος των τελευταίων αγώνων και η συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στο χθεσινό νικηφόρο ματς κόντρα στον Ατρόμητο, κατέκτησε με σχετική άνεση και ευκολία τους τρεις βαθμούς και έβγαλε μια πρώτη αντίδραση μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Οι πράσινοι στα τελευταία τέσσερα μαtς του πρωταθλήματος, μετρούν τρεις νίκες και 9 βαθμούς. Αναμφισβήτητα, έχουν μια καλύτερη συγκομιδή σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος προκειμένου να ανέβουν περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα και να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Στο τριφύλλι υπάρχει, φυσικά, ικανοποίηση για τη σοβαρότητα της ομάδας στο "καθαρό" 2-0 της Λεωφόρου, αλλά ζητούμενο είναι η συνέπεια και η... συνήθεια στις νίκες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει καλύτερη συνέχεια από τους ποδοσφαιριστές του, γι' αυτό και άπαντες κοιτάζουν τις επόμενες υποχρεώσεις με σκοπό την κατάκτηση των τριών βαθμών σε κάθε ματς και τη συνεχιζόμενη πρόοδο.

MVP Βιγιαφάνιες, χαμόγελα για Παλάσιος - Αϊτόρ

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν και χθες ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Είχε ποιοτικές μεταβιβάσεις, οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας, έβγαλε ξανά διάθεση με δυναμισμό και καθοριστικά τάκλιν. Ο Αργεντινός είναι το τελευταίο διάστημα μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Για 5ο σερί ματς διακρίθηκε και στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν μακράν ο κορυφαίος και πολυτιμότερος για το "τριφύλλι".

Χαμόγελα πρέπει να υπάρχουν και για τους εξτρέμ που κι αυτοί το τελευταίο διάστημα όλο και ανεβαίνουν, όλο και παρουσιάζουν καλύτερο πρόσωπο. Ο Παλάσιος ήταν ξανά αρκετά δραστήριος, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε ένα υπέροχο γκολ με ατομική ενέργεια για να σφραγίσει τη νίκη του Παναθηναϊκού. Αυτό ήταν το 2ο τέρμα του Αργεντινού. Ένα τέρμα που το χρειαζόταν πολύ, ειδικά μετά τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και δημιούργησαν μουρμούρα και γκρίνια.

Όσο για τον Αϊτόρ, ήταν πάλι ορεξάτος και θετικός. Μιλάμε για έναν παίκτη που το καλοκαίρι βρέθηκε, επί της ουσίας, εκτός πλάνων και έψαχνε ομάδα. Στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πιστώνεται ότι κατάφερε να τον "κερδίσει", τονώνοντάς του το ηθικό και δίνοντάς του αυτοπεποίθηση, αλλά και το γεγονός ότι τον χρησιμοποιεί στα τελευταία ματς, επιβραβεύοντας την καλή εικόνα στις προπονήσεις. Ο Ισπανός είχε την ασίστ στο γκολ του Καρλίτος, βγάζοντας μια εξαιρετική σέντρα στον συμπατριώτη του. Θα μπορούσε να σκοράρει στην επανάληψη, αν εμπιστευόταν το δεξί του πόδι όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεν καθυστερούσε για να τη φέρει στο αριστερό.

Ο... γνωστός Καρλίτος και οι ουσιαστικοί ακραίοι μπακ

Ο Καρλίτος απέδειξε ξανά ότι είναι ένας επιθετικός που μπορεί να κάνει τη... μισή φάση γκολ. Ο Ισπανός επέστρεψε στο βασικό σχήμα, επέστρεψε και στα τέρματα! Στην πρώτη καλή επίσκεψη της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αντίπαλη περιοχή (μετά το ημίωρο κατοχής, αλλά και φλυαρίας, δίχως ευκαιρίες), ο Καρλίτος άνοιξε το σκορ και έφτασε τα 9 γκολ στο τέλος του πρώτου γύρου στη Σούπερ Λίγκα. Δεν το λες και άσχημα...

Οι Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδης αγωνίστηκαν ως ακραίοι μπακ αντί του Κώτσιρα και του τιμωρημένου Χουάνκαρ, αντιστοίχως. Οι δυο τους δεν είχαν εντυπωσιακές στιγμές στο παιχνίδι τους, ούτε... θάμπωσαν το κοινό. Δεν μπορούν, άλλωστε, να κάνουν κάτι τέτοιο. Ήταν, όμως, σοβαροί και ουσιαστικοί. Μετά το νωθρό πρώτο 20λεπτο άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και να μπαίνουν για τα καλά στο κλίμα του αγώνα. Ο Έλληνας αριστερός μπακ, μάλιστα, συμμετείχε αρκετά και στο επιθετικό παιχνίδι με ανεβάσματα από την πλευρά του, ενώ ο Αργεντινός είχε μια καλή σέντρα στην επανάληψη προς τον Καρλίτος. Δεν είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανεβάζουν ποιοτικά τα άκρα της άμυνας, ωστόσο έχουν τη δυνατότητα ως εναλλακτικές επιλογές να κάνουν κάτι παραπάνω από τίμιες εμφανίσεις.

Υ.Γ: Ο Μπαρτ Σένκεφελντ αγωνίστηκε στο τελευταίο 10λεπτο ως αλλαγή, παίρνοντας τη θέση του Σάρλια. Ο Ολλανδός βρίσκεται ξανά στα πλάνα του προπονητή του, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε αρκετά, αλλά ακόμα θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να βρει ρυθμό, κάτι που είναι απολύτως λογικό. Λίγη ακόμα υπομονή για να δούμε ξανά τον, κατά γενική ομολογία, ηγέτη της πράσινης άμυνας στα κανονικά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x