Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Πλήγωσε την ΑΕΚ ο Απόλλωνας, όπως δεν υπολόγιζε

Τα σημεία-κλειδιά στην γκέλα της ΑΕΚ απέναντι στον Απόλλωνα, τα οποία επισημαίνει ο προπονητής της εξέδρας του sport-fm.gr.

Έβαλε φρένο στην ΑΕΚ των τεσσάρων διαδοχικών νικών ο Απόλλων, με το 2-2 στη Ριζούπολη και η στήλη «προπονητής της εξέδρας» του sport-fm.gr στέκεται σε πέντε σημεία-κλειδά του αγώνα.

Έλλειψη αποτελεσματικότητας. Το παιχνίδι για την ΑΕΚ στράβωσε προς το τέλος του πρώτου μέρους, όταν και ισοφάρισε ο Ιωαννίδης. Αν και θα μπορούσε να συμβεί και νωρίτερα. Όπως επίσης θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αυτήν την εξέλιξη οι «κιτρινόμαυροι», αν είχαν βάλει πιο γερές βάσεις για τη νίκη. Αυτό δεν συνέβη, επειδή δεν εκμεταλλεύτηκαν τις καλές στιγμές (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το τετ-α-τετ του Αραούχο), τις οποίες είχαν.

Έλλειψη διάρκειας. Η ΑΕΚ ακολούθησε τη γνωστή πλέον συνταγή. Μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε πάρα πολύ τον αντίπαλο, κυρίως μέχρι να ανοίξει το σκορ και το στρίμωξε στην περιοχή του. Είχε πολλά τρεξίματα σε αυτό το διάστημα και ανταμείφθηκε μέσω του Γκαρσία. Σταδιακά έριξε τις στροφές αισθητά μέχρι την ανάπαυλα, ενώ γενικά είχε πολύ διακυμάνσεις στην απόδοσή της. Τα καλά της διαστήματα ήταν από το ξεκίνημα έως το 25’, αλλά και από το 72’ (όταν και μπήκε ο Άμραμπατ) μέχρι το τέλος. Αυτά τα σημαντικά κενά τα οποία μεσολάβησαν, τα πλήρωσε ακριβά η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Είναι κάτι το οποίο συνέβαινε και στα παιχνίδια του ΠΑΣ (δίχως να γίνει σύγκριση σε μεγέθη και καταστάσεις). Έμπαινε πάντα δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και όταν άνοιγε το σκορ ή έφερνε το παιχνίδι στα μέτρα του συνήθως πετύχαινε τον στόχο του. Αλλιώς…

Η επίθεση του Απόλλωνα πλήγωσε την άμυνα της ΑΕΚ. Το σενάριο να «χτυπήσει» η «Ελαφρά Ταξιαρχία» την Ένωση μέσω της επίθεσή της δεν συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες πριν το παιχνίδι, ούτε καν πολλές δεν ήταν. Οι γηπεδούχοι σε εννέα ματς έχουν έξι γκολ. Τα δύο από αυτά σημειώθηκαν στο αποψινό παιχνίδι. Σε τέσσερα εντός έδρας ματς είχε πετύχει όσα τέρματα σημείωσε σήμερα, σκοράροντας κόντρα στον ευάλωτο Βόλο και απέναντι στον ΠΑΣ. Δεν τα κατάφερε κόντρα σε Ιωνικό και Αστέρα. Δεν χρειάζεται, πάντως, να περάσεις τόσο πολύ από κόσκινο τα στατιστικά του Απόλλωνα για να δεις ότι η άμυνα της ΑΕΚ δεν έπιασε τη… βάση σήμερα. Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα το κατάλαβαν εύκολα.

Σε ρηχά νερά ο Τσούμπερ, έβαλε την πινελιά του ο Άμραμπατ. Ο Ελβετός άσος ήταν σε κακό βράδυ απέναντι στον Απόλλωνα και αυτό κόστισε στην ΑΕΚ. Είχε μεν την κάθετη στο τετ-α-τετ του Αραούχο (29’) και την ωραία ντρίπλα στο 34’, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα (έπαιξε σε ολόκληρο το παιχνίδι) ήταν άφαντος. Στο δεύτερο μέρος, μάλιστα, χάθηκε εντελώς. Πέραν της αναμέτρησης με τον Άρη, όπου και πάλι δεν ήταν καλός, τον έχουμε συνηθίσει σε πολύ υψηλότερα στάνταρ. Είναι μέχρι τώρα ο MVP της Ένωσης και σήμερα δεν τη βοήθησε ώστε να ξεκολλήσει.

Παράλληλα, έδειξε και πάλι την κλάση του ο Μαροκινός. Παίζοντας δίχως πολλές προπονήσεις στα πόδια του (επέστρεψε την Πέμπτη σε κανονικούς ρυθμούς), έβαλε ξανά την πινελιά του σε ματς της ΑΕΚ. Σε ένα ακόμη παιχνίδι έδωσε έτοιμο γκολ, έχοντας μπει προς το τέλος και βοήθησε ώστε, τουλάχιστον, να σώσει την παρτίδα η ομάδα του. Μεγάλη πολυτέλεια για τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν τόσα πράγματα με συνέπεια από έναν παίκτη που έρχεται από τον πάγκο τους…

Όρθιος ο Κότσαρης. Για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ, ο Απόλλων οφείλει πολλά στους σκόρερ του (Παυλίδης και Ιωαννίδης), αλλά και στον Κότσαρη. Σε ένα ακόμη παιχνίδι, ο 25χρονος τερματοφύλακας ήταν καθοριστικός. Έκανε μεν κάποιες κακές εξόδους, αλλά κράτησε την ομάδα του όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Αραούχο στο 0-1. Δεν υπολογιζόταν για βασικός στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του Απόλλωνα πλέον

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x