Stoiximan Super League

Φρένο του Απόλλωνα στην ΑΕΚ!

Άναψε κόκκινο στην ΑΕΚ ο Απόλλων. Πρώτη απώλεια επί Γιαννίκη για την Ένωση, η οποία προηγήθηκε, αλλά την τούμπαραν οι γηπεδούχοι και στο τέλος αρκέστηκε στο 2-2!

Έκοψε τη φόρα της ΑΕΚ ο Απόλλων! Σκόνταψαν για πρώτη φορά επί Γιαννίκη οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι ήρθαν 2-2 στη Ριζούπολη, ισοφαρίζοντας, μάλιστα, στο 80ο λεπτό με τον Αραούχο. Κινδυνεύοντας να βρεθούν στο -3 από τον Ολυμπιακό (εφόσον νικήσει τον Ιωνικό), πριν τον υποδεχθούν (21/11) στο ΟΑΚΑ.

Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ στο 13’ με κεφαλιά από νέο εντυπωσιακό άλμα έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου (έκτη ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα) και ο Ιωαννίδης έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 41’. Ενδιάμεσα, δεν μέτρησε γκολ του για φάουλ του Φατιόν στον Στάνκοβιτς, σε μια πολύ δύσκολη φάση, όπου δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει κάτι αντικανονικό. Ο Παμλίδης έκανε το 2-1 στο 62’, ενώ η Ένωση ισοφάρισε στο 80’ με τον Αραούχο από ασίστ του Άμραμπατ.

Με αυτόν τον τρόπο μπήκε τέλος στο μίνι σερί το οποίο είχε η ΑΕΚ, η οποία προερχόταν από τέσσερις διαδοχικές νίκες (οι τρεις με τον 41χρονο τεχνικό).

Στο μυαλό των κόουτς
Με το 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Απόλλων. Ο Κότσαρης στο τέρμα, οι Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες, Τουτουαρίμα στην άμυνα- Φατιόν και Κάστρο στο κέντρο- Τσιλούλης, Μαρτίνες και Παμλίδης η τριάδα πίσω από τον Ιωαννίδη.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννής. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα -από τα δεξιά προς τα αριστερά- Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας και Μοχαμαντί. Οι Σιμόες και Λε Ταλέκ στα χαφ και η τριάδα μεσοεπιθετικά αποτελείτο από τους Γκαρσία, Μάνταλο και Τσούμπερ. Στη γραμμή κρούσης ξεκίνησε ο Αραούχο.

Το ματς
Η συνταγή ήταν γνωστή -επί Γιαννίκη- για την ΑΕΚ. Πολύ δυνατό ξεκίνημα με πίεση στα… κόκκινα, με ξεκάθαρο στόχο ένα γρήγορο γκολ, ώστε να ράψει το παιχνίδι στα μέτρα της. Σε ένα σημαντικό βαθμό πέτυχε τον σκοπό της, αφού το 0-1 δεν άργησε πολύ. Ο Γκαρσία στο 2’ μονομάχησε με τον Παμλίδη, μπούκαρε στην περιοχή, αλλά τον ανέκοψε το χέρι στήριξης του παίκτη του Απόλλωνα και το 6’ ο Αραούχο βρήκε σε ετοιμότητα τον Κότσαρη με το γυριστό σουτ που έπιασε. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο στρίμωχνε τον Απόλλωνα η Ένωση και ανταμείφθηκε στο 13’.



Το κόρνερ του Μάνταλου, του απέφερε την έκτη του ασίστ, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ξανά εντυπωσιακό άλμα και νίκησε Ντομίνγκες σε πρώτη φάση και τον Κότσαρη στη συνέχεια. Ο Απόλλων βγήκε μπροστά και βρήκε σχεδόν κατευθείαν δίχτυα, αλλά όχι και το γκολ. Σε μια δύσκολη φάση, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Τσιλούλη, και στη συνέχεια σε ένα… μπουλούκι, ο Ιωαννίδης νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, αλλά δόθηκε φάουλ στον Φατιόν, αλλά δεν φάνηκε από το replay ότι έγινε σίγουρα κάτι τέτοιο.


Στο 23’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Αραούχο έκανε «τσαφ» μέσα από την περιοχή και ο Μάνταλος αστόχησε αμέσως μετά. Εξίσου μεγάλη ευκαιρία είχε και στο 29’, με τον Κότσαρη να λέει όχι στον Αραούχο σε τετ-α-τετ έπειτα από συνεργασία με τον Τσούμπερ. Η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει απολύτως την κατάσταση και ο Απόλλων πέραν της φάσης του 16’ δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει, αλλά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει στο 41’. Όταν ο Ιωαννίδης νίκησε τον Τζαβέλλα στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γλυκιά σέντρα του Μαρτίνες.


Διαφορετικό ήταν το φιλμ του αγώνα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο πιεστική και ο Απόλλων έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση μεσοαμυντικά. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε να ανεβάζει στροφές η ΑΕΚ και στο 56’ άγγιξε το 1-2, με την κεφαλιά του Σιμόες στη σέντρα του Μάνταλου να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.


Ο Απόλλων χτύπησε και πάλι σαν… κόμπρα, αφού έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ. Έπειτα από κόντρα των γηπεδούχων, ο Βράνιες τράκαρε με τον Ρότα που πήγε να κόψει τον Τσιλούλη και τροφοδότησε τον παίκτη του Απόλλωνα, ο οποίος νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς, αλλά ο Παμλίδης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε (62’).


Σταδιακά, άρχισε να υποχωρεί ο Απόλλων μετά το δεύτερο τέρμα του και να κερδίζει μέτρα η ΑΕΚ, η οποία άρχισε να πιέζει μετά το 70’ και με την είσοδο του Άμραμπατ (72’) έβαλε περισσότερο ποιότητα στο παιχνίδι της. Με τον Μαροκινό να βάζει το χεράκι του (το πόδι του για την ακρίβεια), έγινε το 2-2 από την κεφαλιά του Αραούχο, που έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα.



Η Ένωση είχε κάτι παραπάνω από ένα δεκάλεπτο (συν τις καθυστερήσεις) για το 2-3. Βρήκε ένα στημένο του Μάνταλου, που δεν μπόρεσαν να βρουν εστία Βράνιες και Τζαβέλλας. Όπως και ένα φάουλ με τον Τζαβέλλα (90’+3’) και το 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

MVP: Αν δεν είχε γίνει το 2-2 από τον Αραούχο, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Με αυτά τα δεδομένα, ο τίτλος πάει στον Κότσαρη, ο οποίος έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις, με κορυφαία αυτή στο τετ-α-τετ με τον Αραούχο.

Η σφυρίχτρα: Μια επίμαχη φάση έχει το παιχνίδι. Το τέρμα του Απόλλωνα, το οποίο δεν μετράει στο 0-1. Δόθηκε φάουλ του Φατιόν, αλλά δεν φαίνεται ξεκάθαρα κάτι τέτοιο μέσω του replay. Πάντως, είναι δύσκολη η φάση και δεν βοηθούν οι τηλεοπτικές λήψεις. Επίσης, έπρεπε να αποβληθεί ο Ντεντάκης (είχε κίτρινη) στις καθυστερήσεις για κλάδεμα στον Αραούχο.

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα, 4-2-3-1): Κότσαρης - Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες (32' Ντεντάκης), Άλβες, Τουτουαρίμα - Φατιόν, Κάστρο - Τσιλούλης, Μαρτίνες (81' Ματέι), Παμλιδης (89' Παπαγεωργίου) - Ιωαννίδης (89' Φαν Λα Πάρα)

Στον πάγκο έμειναν: Βερχούλστ, Βιτλής, Κραγιώπουλος, Σαχλί, Ντάουντα

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς – Ρότα (84' Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (72' Χατζισαφί) – Σιμόες, Λε Ταλέκ (65' Ανσαριφάρντ), Μάνταλος – Γκαρσία (72' Αμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο

Στον πάγκο έμειναν: Τσιντώτας, Σβάρνας, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς

Γήπεδο: Ριζούπολη
Διαιτητής: Ζοάο Πινέϊρο
Βοηθοί: Τιάγκο Κόστα, Νούνο Έϊρας
4ος Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
VAR: Φάμπιο Μέλο, AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x