Stoiximan Super League

O προπονητής της εξέδρας: Tα «μηχανάκια» εξαφάνισαν την ποιότητα του Άρη

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από την «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη στη Ριζούπολη.

Σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε αρκετά με αυτό του πρώτου γύρου, ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε στο 0-0 με τον Άρη στην Ριζούπολη. Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από την «λευκή» ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων.

*Τα «μηχανάκια» στο κέντρο του Απόλλωνα μπλόκαραν τον Άρη: Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να… μπλοκάρουν την ποιότητα του Άρη και να μην την αφήσουν να φανεί στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης. Κομβικό σημείο η τριάδα που χρησιμοποιήθηκε στα χαφ, με τον Γκρότε να δίνει ανάσες στον Φατιόν και να χρησιμοποιεί τρία «μηχανάκια», τους Κάστρο, Παπαγεωργίου, Σλίβκα, οι οποίοι και περισσότερα τρεξίματα έχουν και είναι καλύτεροι με την μπάλα στα πόδια. Αστείρευτα τρεξίματα από τους τρεις, περιόρισαν μεσοεπιθετικά τον Άρη και δεν του επέτρεψαν να κάνουν το κλασικό παιχνίδι του, με καλή κυκλοφορία και κάθετο ποδόσφαιρο.

*Ο Γκρότε ήταν κυνικός και βοήθησε τον Απόλλωνα από τον πάγκο: Ο Μάρκο Γκρότε πήρε το μάθημά του στο ντεμπούτο του με αντίπαλο τον ΟΦΗ, γνωρίζοντας μια βαριά ήττα με 3-0. Κάπως έτσι, έχοντας μελετήσει και τον Άρη, ήξερε πως δεν έπρεπε να δώσει τους ίδιους χώρους στον αντίπαλό του και να του κλείσει τα κενά. Το έκανε και σαν να μην έφτανε αυτό, βοήθησε την ομάδα του με τις αλλαγές του όντας… κυνικός. Δεν άλλαξε σε καμία στιγμή το 4-3-3 με το οποίο παρέταξε τον Απόλλωνα, ενώ οι αλλαγές του ήταν απλώς για να φρεσκάρει την ομάδα του.

*Ένας Γκάμα μόνος του…: Ο Άρης περίμενε τα πάντα από τον Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος διασώθηκε από την κακή σε γενικές γραμμές εικόνα της ομάδας του. Ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των «κίτρινων», ο δημιουργός των περισσότερων εξ αυτών και ο μόνος που έδειχνε πως μπορεί ως το φινάλε να τραβήξει την ομάδα του στην επίθεση. Ήταν ολομόναχος, δεν είχε βοήθειες και ο Άρης έμεινε φυσιολογικά στο μηδέν επιθετικά. Ο Μάντζιος ανακάτεψε την τράπουλα, προσπάθησε να δώσει βοήθειες στους Θεσσαλονικείς, αλλά καμία από τις αλλαγές του δεν έπιασε τόπο.

*Ελπίδες για παραμονή υπάρχουν, αλλά για την εξάδα μειώνονται: Ο Απόλλων Σμύρνης κατά περίεργο τρόπο έχει καλύτερες εμφανίσεις απέναντι στους «μεγάλους» παρά με τις ομάδες που έχει τους ίδιους στόχους. Είναι ανεξήγητο το γεγονός πως έχει δύο ισοπαλίες με Άρη, αλλά και μία με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, έχοντας παλέψει και αυτά με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Έφτασε τους 9 βαθμούς και έπιασε τον Ατρόμητο και δείχνει πως έχει πολλές ελπίδες για παραμονή και μακρύ δρόμο ακόμη.

Από την άλλη μεριά, ο Άρης βλέπει να πληρώνει τις κακές εκτός έδρας εμφανίσεις του και την εξάδα αντί να πλησιάζει να απομακρύνεται. Στο -4 από τον ΟΦΗ, ΠΑΣ, Παναθηναϊκό, έχει μεν ματς λιγότερο αλλά η εικόνα που βγάζει ειδικά μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι κάκιστη και δεν παίρνει εύκολα αποτελέσματα. Χρίζει βελτίωσης η ομάδα του Άκη Μάντζιου, αλλά και να πάρει αποτελέσματα για να κυνηγήσει ως το φινάλε την είσοδό του στην εξάδα. Εάν δεν μπει, τότε η χρονιά αν μη τι άλλο θα είναι αποτυχημένη, εκτός και αν φτάσει να κατακτήσει το Κύπελλο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x