Stoiximan Super League

Πάτησε Απόλλωνα και τετράδα ο φουριόζος Παναθηναϊκός!

Έκανε περίπατο στη Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός. Με δύο γκολ από νωρίς και ένα τέρμα στο β’ μέρος, το «τριφύλλι», το οποίο σπατάλησε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες, επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα.

«Καθάρισε» τον Απόλλωνα και… έφυγε για τετράδα ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και ενώ θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει τα διπλάσια γκολ. Σε εξ αναβολής αναμέτρηση και έπιασαν τετράδα.

Φουριόζα μετά την εμφάνιση επί της Λαμίας, εμφανίστηκε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, η οποία έβαλε τις βάσεις για νίκη, με τα πέναλτι από Παλάσιος (το κέρδισε ο Αϊτόρ) και Αϊτόρ (το πήρε ο Ιωαννίδης) στο 13’ και 17’ αντιστοίχως.

Μέχρι να σημειώσει το τρίτο του τέρμα, το οποίο σημείωσε ο Μπαξεβανίδης με αυτογκόλ στο 87’, το «τριφύλλι» σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» από νωρίς το διπλό.

Στο μυαλό των κόουτς
Με σύστημα 4-3-3 και την ενδεκάδα που είχε κόντρα στη Λαμία ο Παναθηναϊκός. Κάτω από τα δοκάρια για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι συνεπώς ο Διούδης, ενώ η τετράδα Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ και Χουάνκαρ ήταν στην άμυνα. Ρούμπε, Γκατσίνοβιτς και Βιγιαφάνιες η τριάδα στο κέντρο, ο Παλάσιος βρίσκεται στο ένα «φτερό», ο Αϊτόρ στο άλλο. Στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Με 4-2-3-1 ο Απόλλων. Ο Βέρχουλστ κάτω από τα δοκάρια. Ο Μπαξεβανίδης ήταν δεξιά, Γιακιμόφσκι αριστερά και οι Ντομίνγκες-Ρόγκνε στο κέντρο της άμυνας. Σίμπσαχ και Κάστρο στα χαφ, ενώ ο Τσιλούλης ήταν στο δεξί «φτερό», ο Μαρτίνες στο αριστερό και Σλίβκα σε ρόλο δεκαριού, με τον Σίγκνιεβιτς να παίζει στην κορυφή.

Στο ματς
Έπειτα από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αναμενόμενα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων άρχισε να «ζεσταίνεται». Με τον Απόλλωνα Σμύρνης να είναι σε παθητικό ρόλο. Αφού ο Γκατσίνοβιτς δεν μπόρεσε ολοκληρώσει την ατομική του προσπάθεια στο 7’, η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με υποψία φάσης σημειώθηκε στο 10ο λεπτό. Ο Παλάσιος, ο οποίος ήταν ξανά δραστήριος από το ξεκίνημα, σέντραρε από τα δεξιά, αλλά κάπως πιο δυνατά απ’ όσο θα ήθελε ο Ιωαννίδης, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει εκτός.

Στο 13’ άνοιξε ο δρόμος προς τη νίκη για το «τριφύλλι». Ο Μπαξεβανίδης προσπάθησε με… καρατιά να σταματήσει τον Αϊτόρ στη σέντρα του Σάντσες και ο Παλάσιος από την άσπρη βούλα, νίκησε τον Βέρχουλστ, που διάλεξε σωστά την αριστερή του γωνία, βρήκε την μπάλα λίγο και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα. Λίγο μετά, ο Παναθηναϊκός κέρδισε νέο πέναλτι.


Ο Σάντσες εκτέλεσε πλάγιο και βρήκε τον Ιωαννίδη, ο οποίος δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Κάστρο και ο Αϊτόρ με άψογη εκτέλεση πέναλτι, στον ουρανό των διχτύων, νίκησε τον Βέρχουλστ.



Ο Απόλλων απείλησε για πρώτη φορά στο 20’, με τους Σένκεφελντ και Βιγιαφάνιες να «σβήνουν» τη σέντρα του Τσιλούλη. Μέχρι τις καθυστερήσεις, ο Απόλλων δεν κατάφερε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ο Αϊτόρ έκανε συστημένη μπαλιά για τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος άδειασε τον Ντομίνγκες για να σιγουρέψει το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει γεμάτο σουτ με το αριστερό και ο Βέρχουλστ μπλόκαρε (32’). Τέσσερα λεπτά μετά, ο Αϊτόρ ξανά έβγαλε μπροστά τους «πράσινους», πάτησε για τον Ιωαννίδη, ο οποίος είδε τον Βέλγο να αποκρούει το σουτ του. Καλή, αλλά ημιτελής φάση στο β’ μέρος για τον Απόλλωνα, με τον Μαρτίνες να κρατάει την μπάλα με νύχια και με πόδια, ενώ στη συνέχεια ο Σίγκνιεβιτς δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

Παρόμοια εξέλιξη, αλλά όχι με το ίδιο αποτέλεσμα, στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Μετά από μια σχετικά ήσυχη εκκίνηση, ο Παναθηναϊκός πήρε μπρος, με τον Χουάνκαρ να σεντράρει ωραία και τον Γκατσίνοβιτς να στέλνει την μπάλα λίγο έξω με κεφαλιά στο 53’. Στη συνέχεια, έπειτα από ένα νεκρό διάστημα, το «τριφύλλι» είχε τις φάσεις για να… σφυρίξει τη λήξη νωρίτερα.


Ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ στο 62’, ενώ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μισό. Εξίσου μεγάλες. Αρχικά, την προβολή του Ιωαννίδη από κοντά στο 76’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη και έπειτα σε κόντρα 4vs2. Ο Καρλίτος μοίρασε για τον Αϊτόρ, ο οποίος γύρισε για τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έκανε χλιαρό σουτ από το ύψος του πέναλτι (79’).



Μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές του Απόλλωνα έγινε ένα λεπτό πριν, με τον Παμλίδη να ταλαιπωρεί τον Σάντσες και αν αστοχεί. Αφού, ο Παναθηναϊκός δεν τελείωσε νωρίτερα το παιχνίδι, ο Απόλλων άρχισε να το πιστεύει και στο 81’ έχασε τρομερή ευκαιρία. Το συρτό σουτ του Ντάουντα από το ύψος του πέναλτι, ήταν αδύναμο και ο Διούδης μπλόκαρε. Τα κρίθηκαν οριστικά στο 87’, καθώς ό,τι δεν έκαναν για μεγάλο διάστημα οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς το κατάφερε άθελά του ο Μπαξεβανίδης. Ο Αϊτόρ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο μπακ του Απόλλωνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο έλειψε να γίνει καρέ από τους «πράσινους», αλλά ο Χατζηγιοβάνης αστόχησε από θέση βολής με το αριστερό. Αυτός ήταν ο επίλογος της αναμέτρησης.





MVP: Ο Αϊτόρ έκανε τα πάντα και είχε διάρκεια. Κέρδισε το πρώτο πέναλτι του Παναθηναϊκού, έβαλε το δεύτερο πέναλτι και έχει εμπλοκή και στο 0-3, καθώς αυτός κάνει το γύρισμα στο αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη. Επίσης, έφτιαξε τις περισσότερες φάσεις του. Την ευκαιρία του Γκατσίνοβιτς στο 32’ και δίνει έτοιμο γκολ στον Ιωαννίδη τέσσερα λεπτά μετά. Δίνει έτοιμο γκολ και στο 79’ στον Χατζηγιοβάνη. Θα μπορούσε συνεπώς να είχε τελειώσει το παιχνίδι με τρεις ασίστ, αλλά του τις… στέρησαν οι συμπαίκτες του.

Σφυρίχτρα: Έχει ουσιαστικά μόνο τα δύο πέναλτι το παιχνίδι στο διαιτητικό κομμάτι. Τίποτα άλλο. Στο πρώτο, ο Μπαξεβανίδης κάνει… καρατιά στον Αϊτόρ, που είναι έτοιμος να απειλήσει στη σέντρα του Σάντσες και ο παίκτης του Απόλλωνα τον εμποδίζει με αντικανονικό τρόπο. Στο δεύτερο, ο Κάστρο πάει άτσαλα στον Ιωαννίδη, που πέφτει κάτω.

Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε στο sport-fm.gr.

Απόλλωνας Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρλχουστ - Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Γιακιμόφσκι (46’ Βιτλής) – Κάστρο (46’ Παμλίδης), Σίμπσαχ - Σλίβκα, Μαρτίνες (77’ Ντάουντα), Τσιλούλης (61’ Φαν Λα Πάρα)- Σίγκνιεβιτς (71’ Ιωαννίδης)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης - Σάντσες, Βέλεθ (89’ Σιδερας), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ - Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (72’ Χατζηγιοβάνης) , Βιγιαφάνιες (72’ Κουρμπέλης) – Παλάσιος (89’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76’ Καρλίτος)


Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτοσόγλου, Μιχαήλ Νιδριώτης
Τέταρτος: Δημήτριος Μαλούτας
VAR: Σπυρίδων Ζαμπάλας
AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x