Stoiximan Super League

Απορρίφθηκε η έφεση του Ολυμπιακού: Μένει ως έχει το 3-0 του Παναθηναϊκού και το -1 στον Ολυμπιακό

Η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε την έφεση του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Διατηρείται το 0-3 και η ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού στον Ολυμπιακό, όπως και η ποινή δύο αγωνιστικών.

Με ομόφωνη απόφασή και ψήφους 3-0 , η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν άλλαξε τίποτα στην πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που διακόπηκε μετά τη ρίψη κροτίδας και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Ο αγώνας κατακυρώνεται στον Παναθηναϊκό με 3-0, ενώ ο Ολυμπιακός τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού και διατηρείται η ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που οι «ερυθρόλευκοι» θα εκτίσουν στους αγώνες με Παναιτωλικό (12η αγωνιστική, 25/11) και ΑΕΚ (αμέσως μετά τις γιορτές και πριν τον προημιτελικό Κυπέλλου με Παναθηναϊκό).

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα προσφυγής στο CAS και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, θα κάνει χρήση του.

Σημειώνεται πως απορρίφθηκε και η έφεση του Παναθηναϊκού που είχε ζητήσει να παρέμβει στην υπόθεση, αλλά αυτό δεν αλλάζει επί της ουσίας τίποτα στην ποινή.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά αμφότερες τις εφέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθμόν 280/27-10-2023 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1.

Απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις.

(αγώνας της 22/10/2023, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Super League 1)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x