Stoiximan Super League

Καταιγιστική ΑΕΚ, παρέσυρε τον τραγικό Άρη και έστειλε μήνυμα!

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας… μόνο 2-0 του αποκαρδιωτικού Άρη, και έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο! Τα γκολ οι Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία.

Το ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ βάφτηκε... μπορντό!

Τέτοιας απόχρωσης ήταν η εμφάνιση που φόρεσε η απίθανη Ένωση, που με μεγαλειώδη εμφάνιση επιβλήθηκε 2-0 της κάκιστης ομάδας του Άλαν Πάρντιου και επέστρεψε στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super League 1.

Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία χρίστηκαν σκόρερ για τον «Δικέφαλο», που πανηγύρισε για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες ενάντια στους «κίτρινους».

Στο μυαλό του κόουτς



Σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε ο Άλαν Πάρντιου, με τον Κουέστα να υπερασπίζεται την εστία του Άρη και τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού και Μαζικού να αποτελούν την αμυντική τετράδα.

Στα χαφ έπαιξαν οι Νταμπό, Γκαρσία και Γκαρθία, με τους Μαντσίνι-Ιτούρμπε στα άκρα της επίθεσης και μοναδικό προωθημένο τον Γκρέι.

Ο Ματίας Αλμέιδα από την πλευρά του επέλεξε 4-4-2, με τον Αθανασιάδη αντί του Στάνκοβιτς (που απουσίασε λόγω ίωσης) στην εστία και τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμάντι στην άμυνα.

Ο Σιμάνσκι επιλέχτηκε πίσω από τον Πινέδα στον άξονα, με τον Ελίασον δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, ενώ ο Αραούχο έπαιξε σε περιφερειακό ρόλο δίπλα στον Γκαρσία.

Το ματς



Οι δύο ομάδες μπήκαν με πρόθεση να πιέσουν ψηλά, με την πρώτη καλή στιγμή να ανήκει στην ΑΕΚ. Ήταν στο 9ο λεπτό, όταν ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά και έπιασε το συρτό σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Άρης-ΑΕΚ 0-2

Ένα δίλεπτο αργότερα ο Άρης απάντησε, με τον Ιτούρμπε να σουτάρει από κοντά και τον Μουκουντί να βάζει την κόντρα, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 16’, μία εξαιρετική προσπάθεια του Μαζικού από τα αριστερά κατέληξε σε μπαλιά και συρτό σουτ από τον Μαντσίνι, το οποίο όμως εξουδετέρωσε εύκολα ο Αθανασιάδης. Το μακρινό σουτ του Νταμπό στο 19’ πέρασε άουτ και κάπου εκεί άρχισε η... καθίζηση των γηπεδούχων!

Στο 25’, ο Κουέστα μπλόκαρε το σουτ του Γκατσίνοβιτς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ρότα σούταρε πολύ ψηλά άουτ από πλάγια θέση.

Στο 28’ τελικά ήρθε το γκολ, με την εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς να βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Σιμάνσκι, που κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με φοβερή κεφαλιά!

Δύο λεπτά αργότερα ο Αραούχο είδε τον Κουέστα να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ που επιχείρησε, ενώ ελάχιστα αργότερα ο Αργεντινός έχασε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία στην καριέρα του: Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Πινέδα τροφοδότησε τον «Τσίνο» και εκείνος... κατόρθωσε να αστοχήσει προ κενής εστίας!

Στο 37’ ήρθε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με τον Μαζικού να προλαβαίνει να διώξει πάνω στη γραμμή μετά από προσπάθεια του Λιβάι, που προέκυψε μετά από κλέψιμο του Σιμάνσκι.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «κίτρινους» να προσπαθούν να πιέσουν για να βρουν την ισοφάριση όμως η συνεχιζόμενη αφέλειά τους στα χαφ έφερε, τελικά, το 2-0 για την ΑΕΚ!

Ο Αραούχο έκλεψε και τροφοδότησε τον Λιβάι και εκείνος έσκαψε υπέροχα πάνω από τον Κουέστα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του στο 50ο λεπτό.

Απάντηση από πλευράς γηπεδούχων δεν υπήρξε. Οι αλλαγές του Πάρντιου, που πέρασε στο ματς Ζερβίνιο, Οντουμπάγιο και Ντιόπ δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, με τον Ιβοριανό να ηττάται από τον Αθανασιάδη σε τετ α τετ στο 63’, σε μια φάση που δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Άρης-ΑΕΚ 0-2

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκατσίνοβιτς είχε σουτ άουτ, με τον Λιβάι να σκοράρει με τακουνάκι στο 67’ αλλά να είναι εκτεθειμένος. Ένα υπέροχο τσίμπημα του εξτρέμ από το Τρίνινταντ/Τομπάγκο βρήκε τον Σέρβο στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στα χέρια του Κουέστα (75’).

Η είσοδος του Καμάτσο στο ματς έδωσε πνοή στους «κίτρινους», που απείλησαν δις στο 88', ωστόσο ήταν πλέον αργά, με το σκορ να μην αλλάζει και την Ένωση να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη στο «Κλ. Βικελίδης».

MVP: Πολλοί παίκτες ξεχώρισαν από την εξαιρετική εμφάνιση της ΑΕΚ, ωστόσο ο τίτλος θα πάει στον Νταμιάν Σιμάνσκι. Πέραν του γκολ με το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του, ο Πολωνός ήταν απροσπέλαστος στο κέντρο και η επιβλητική του παρουσία συνέβαλε τα μέγιστα στο να μπλοκάρουν τα χαφ των γηπεδούχων.

Η... σφυρίχτρα: Απαρατήρητος πέρασε ο Γκουστάβο Κορέια! Πολύ καλή διαιτησία από τον Πορτογάλο, που βέβαια είχε και την τύχη να μην του... κάτσει κάποια πολύ δύσκολη φάση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων



Άρης (Ά. Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό, Γκαρσία (65’ Πάλμα), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66’ Ντιόπ), Γκαρθία (82' Καμάτσο), Γκρέι (57’ Ζερβίνιο).

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Καμάτσο, Πίρσμαν, Ετεμπό, Τανούλης.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον (80’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80’ Τσούμπερ), Πινέδα (90’ Γιόνσον), Γκαρσία (90’ Μάνταλος), Αραούχο.

Στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Φράνσον.

Διαιτητής: Κορέια
Βοηθοί: Κόστα, Μπρας
4ος: Κουμπαράκης
VAR: Σάντος, Ψαρρής

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x