Stoiximan Super League

Η κριτική του Άρη: «Σίφουνας» Σίλβα τον οδηγεί στην Ευρώπη

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Άρη για την εμφάνισή τους στη νίκη (2-0) επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ακόμα μία σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο σημείωσε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μάλιστα, κορυφαίοι για τους «κίτρινους» ήταν δύο εκ των αλλαγών τους, Σίλβα και Μάνος, με τον πρώτο να ξεχωρίζει με γκολ και ασίστ.

Η κριτική των παικτών του Άρη με «άριστα» το δέκα:

Κουέστα (5): Από τους παίκτες που φταίνε στη σημαντικότερη φάση του Αστέρα στο ματς (με τον Φερνάντεθ στο 23'), «συμβάλλοντας» με την κακή του έξοδο. Δέχτηκε πίεση στο πρώτο ημίχρονο, με το δεύτερο να κυλάει πιο ήρεμα. Δεν ενέπνεε σιγουριά.

Σούντγκρεν (7): Από δικό του παρακινδυνευμένο γέμισμα αρχίζει η φάση του 23'. Είχε κι άλλα λάθη στο παιχνίδι, όπως βέβαια και διάθεση να προσφέρει επιθετικά αλλά και αμυντικά (εξαιρετική επιστροφή στο 28'). Ωστόσο, το πρώτο σκέλος -ελέω και των, άριστα στημένων στον αγωνιστικό χώρο, αντίπαλών του- δεν του βγήκε στα υψηλά επίπεδα προηγούμενων εμφανίσεών του.

Ροζ (7): Καλή εμφάνιση από τον στόπερ του Άρη. Έβγαινε πρώτος και δυναμικά στις περισσότερες μπαλιές, προσπαθώντας να συμβάλει και επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Προέβη σε καίρια παρέμβαση στο 87' με το σκορ στο 1-0.

Δεληζήσης (7): Φέρει κι αυτός ευθύνη στη φάση του 23', όπως βέβαια (μαζί και με τον Ροζ εν μέρει) για την κατά κράτος επικράτηση του Αστέρα στις εναέριες μονομαχίες. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του προβαίνοντας και σε κομβική επέμβαση στο 48'.

Γκάνεα (5): Κακό παιχνίδι από τον αριστερό μπακ του Άρη, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Είχε 0/4 γεμίσματα, εφτά λάθη και συνολικά δεν βοήθησε όπως το συνήθιζε στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος.

Σάσα (8): Συνείσφερε στο αμυντικό κομμάτι, ενώ ήταν εκείνος που «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα με την εξαιρετική μπαλιά του στο γκολ του Σίλβα.

Τζέγκο (6): Γυρνούσε πίσω να πάρει μπάλες και να χτίσει τις επιθέσεις της ομάδας του, όμως δεν μπόρεσε εν τέλει να συμβάλει στο δημιουργικό κομμάτι στο κακό πρώτο ημίχρονο για τον Άρη.

Μαντσίνι (5): Τον «εξαφάνισε» η άμυνα του Αστέρα με τα ντουμπλαρίσματά της. Στο δεύτερο μέρος πέρασε αριστερά μπας και βρει περισσότερους χώρους, χωρίς να το καταφέρει μέχρι να γίνει αλλαγή στο 57'.

Μπερτόγλιο (7): Ο μοναδικός που φάνηκε στο πρώτο μέρος από τη μεσοεπιθετική γραμμή των γηπεδούχων (εξαιρούμενης της εκτέλεσης φάουλ του Γκάμα). Προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί και να δημιουργήσει, αν και είχε 0/5 γεμίσματα.

Γκάμα (7): Σημείωσε τη μοναδική τελική των «κίτρινων» στο πρώτο μέρος (απευθείας εκτέλεση φάουλ), διάστημα στο οποίο είχε περιοριστεί από τους παίκτες των Αρκάδων, όπως και ο Μαντσίνι. Προέβη σε εξαιρετική ενέργεια στο 1-0, ενώ είχε μία καλή στιγμή στο 51' (διαγώνιο σουτ) αλλά και ακόμα μία ωραία εκτέλεση φάουλ στο 89'.

Μήτρογλου (6): Γυρνούσε πίσω ορισμένες φορές για να πάρει μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να φανεί και να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του. Είχε μία καλή τελική στο 50'.

Σίλβα (9): Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 57' και -μεταξύ άλλων- έσπρωξε την ομάδα του στη νίκη με γκολ και ασίστ για το τελικό 2-0. Τι άλλο να κάνει;

Μάνος (8): Μπήκε μαζί με τον Σίλβα, από τον οποίο και έλαβε την ασίστ για το γκολ του στο 90'+1'. Συνολικά ήταν πολύ δραστήριος, απειλώντας διαρκώς τα αντίπαλα καρέ.

Μπρούνο (-): Αγωνίστηκε λίγο, προκειμένου να κριθεί.

Σάκιτς (-): Αγωνίστηκε λίγο, προκειμένου να κριθεί.

Μπαγκαλιάνης (-): Αγωνίστηκε λίγο, προκειμένου να κριθεί.

Αστέρας Τρίπολης: «MVP» των φιλοξενούμενων θα μπορούσε να είναι ο ίδιος τους ο προπονητής, εάν η αναμέτρηση τελείωνε στο -εξαιρετικό για την ομάδα του- πρώτο ημίχρονο. Εκεί, όπου είχε παρατάξει ένα διαβασμένο σύνολο, το οποίο όχι μόνο εξουδετέρωσε τον τρόπο παιχνιδιού των γηπεδούχων αλλά δημιουργούσε και φάσεις. Με τους περισσότερους εκ των παικτών του να συμβάλουν τα μέγιστα σε αυτό. Ωστόσο, δυστυχώς για τους Αρκάδες, ο Άρης βρήκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» τα μετόπισθέν τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x