Τις 200 εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα έφτασε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι έπιασαν αυτό το ορόσημο μέσα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου δίνει μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα των «κίτρινων».

Η πρώτη νίκη του Άρη μακριά από το γήπεδό του ήταν στις 10 Δεκεμβρίου 1959, όταν είχε επικρατήσει με 3-2 της ΑΕ Νίκαιας στο παλιό Καραϊσκάκη.

Η 100η νίκη είχε σημειωθεί στη Δράμα επί της τοπικής Δόξας, με 3-1, στις 23 Σεπτεμβρίου 1990. Εκτός από τις 200 νίκες, οι Θεσσαλονικείς έχουν 265 ισοπαλίες και 444 ήττες σε σύνολο 909 αγώνων που έχουν δώσει εκτός έδρας στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής / Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα, ο Άρης έφτασε τις 10 εκτός έδρας νίκες επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Το απίστευτο είναι πως και στις εννιά προηγούμενες φορές, ο «δικέφαλος του Βορρά» πήγε στο ντέρμπι μετά από γκέλα, ενώ την τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό οι «ασπρόμαυροι» είχαν χάσει με 1-0 (από την Ξάνθη) και οι «κίτρινοι» είχαν επικρατήσει και τότε με 1-0, με γκολ του Χαβίτο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x