Stoiximan Super League

Άρης με άμυνα μπετόν και… μυρωδιά από Γκρέι!

Ο Μπούργος επέλεξε τριάδα στην άμυνα, ο Άρης δέχτηκε μόλις μια κλασική φάση από την πιο έτοιμη Γάνδη και με το πέναλτι του Ματέο Γκαρσία επικράτησε 1-0. Άφησε υποσχέσεις ο Γκρέι που αγωνίστηκε.

Παρότι κατέβηκε με πειραματική ενδεκάδα και πολλούς νεαρούς, ο Άρης ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά και δέχθηκε μόλις μια φάση στο φινάλε, επικρατώντας 1-0 της Γάνδης.

Με τριάδα στην άμυνα κατέβασε τους Θεσσαλονικείς ο Μπούργος, κάτι που βελτίωσε ιδιαίτερα τον Άρη αμυντικά. Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Γκρέι, ο οποίος έπαιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ήταν μέσα στις φάσεις, αφήνοντας υποσχέσεις.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 3-5-2 κατέβασε τον Άρη ο Χέρμαν Μπούργος, βάζοντας αρκετούς νεαρούς στην ενδεκάδα. Ο Σιαμπάνης ήταν στο τέρμα, με τους Μπράμπετς, Τανούλη και Χρυσόπουλο τριάδα στα στόπερ. Δεξί μπακ-χαφ ο Μαρμαρίδης, αριστερό ο Χαΐροβιτς με τους Ντιόπ, Σγουρό στα χαφ. Σε ρόλο δεκαριού ο Ματέο Γκαρσία και οι Παναγίδης-Χατζηιωάννου δίδυμο στην κορυφή.

Το ματς

Καλά μπήκε στο φιλικό ο Άρης, φτιάχνοντας νωρίς-νωρίς δύο τελικές με τον Χατζηϊωάννου, με το ματς να χαλάει στη συνέχεια αφού υπήρξαν αρκετά μαρκαρίσματα, δυνατές μονομαχίες και λάθη εκατέρωθεν. Ο Ντιόπ πήρε ένα μισάωρο στα πόδια του για να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό αλλά έδωσε τη θέση του στη συνέχεια στον Ασλανίδη λόγω ενός προβλήματος. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 36’ ο Παναγίδης τσίμπησε την μπάλα και ο Ρουφ τον γκρέμισε, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι υπέρ του Άρη και ένα λεπτό αργότερα ο Ματέο Γκαρσία να ανοίγει το σκορ από τα έντεκα βήματα, με το 1-0 να μένει ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Αλλαγές από τον Μπούργος στο δεύτερο μέρος, με τους Βέλγους να πατάνε καλύτερα και να είναι πιο απειλητικοί. Παρόλα αυτά, οι πολύ μεγάλες φάσεις έλειψαν για την Γάνδη. Τόσο λόγω της ανασταλτικής λειτουργίας των παικτών του Άρη, όσο και λόγω της καλής παρουσιας του Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Ο Ιτούρμπε ήταν δραστήριος, όπως και ο Μαντσίνι, με τους Θεσσαλονικείς να ψάχνονται κυρίως στην αντεπίθεση και στο 73’ να ζητάνε πέναλτι σε πέσιμο του πρώτου στην περιοχή αλλά ο διαιτητής να το αρνείται.

O Μπούργος έριξε στο ματς και τον Γκρέι με τον Τζαμαϊκανό φορ να κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο και να παίζει για ένα δεκάλεπτο, προσπαθώντας να «γνωρίσει» τους συμπαίκτες του μέσα από τους αγώνες. Λίγο μετά την είσοδό του ο Γκρέι βρήκε και δίχτυα αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε για οφσάιντ, ενώ στο 86’ ο ίδιος είχε πλάγιο τετ-α-τετ που έβγαλε ο κίπερ της Γάνδης. Στα… καπάκια, ο Φοφανά είχε την μοναδική κλασική φάση των Βέλγων, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!

Ο Γκρέι είχε άλλη μια στιγμή που άνοιξε το κοντρόλ σε κόντρα-επίθεση, ενώ ο Πίρσμαν με κεφαλιά στις καθυστερήσεις άγγιξε το 2-0, αλλά δεν το βρήκε και το 1-0 παρέμεινε ως το φινάλε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x