Stoiximan Super League

«Ζεστάθηκε» για Γκόμελ ο Άρης

Ο Ιωνικός δυσκόλεψε στο πρώτο μέρος τον Άρη, ωστόσο οι «κίτρινοι» σκόραραν δις στο δεύτερο (60' αυτογκόλ Σερβιλάκη, 70' Χαΐροβιτς) και πάνε με καλή ψυχολογία στα ματς με την Γκόμελ.

Με καλή ψυχολογία ενόψει Γκόμελ ο Άρης! Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 2-0 επί του Ιωνικού στο «Κλ. Βικελίδης» (μετά τη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού), στο τελευταίο τους φιλικό πριν τα παιχνίδια για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Εuropa Conference League και πλέον έχουν μπροστά τους το ματς της επόμενης Πέμπτης (21/7).

Προβλημάτισαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου οι Θεσσαλονικείς -όπου είχαν δοκάρι με τον Πάλμα στο 45', οι οποίοι όμως φόρτσαραν μετά το 39' και έφτασαν στη νίκη χάρη στο αυτογκόλ του Σερβιλάκη στο 60' και την κεφαλιά του Χαΐροβιτς στο 70'. Εξαιρετικό παιχνίδι από τους Πάλμα και Εμπακατά (ασίστ στο δεύτερο τέρμα), με τον Χερμάν Μπούργος να ανακατεύει αρκετά την τράπουλα.

Πολύ καλά δείγματα γραφής από τον Ιωνικό στο πρώτο του φιλικό, με τους «κυανόλευκους» να είναι εξαιρετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Άρης-Ιωνικός: 2-0


Στο... μυαλό των κόουτς:


Ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε εκ νέου τον Άρη με σύστημα 4-4-2. Ο Κουέστα υπερασπίστηκε την εστία, με τους Οντουμπάγιο, Χρυσόπουλο, Φαμπιάνο και Μαζικού να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά. Οι Ντιόπ και Νταμπό αποτελούσαν το δίδυμο στα χαφ. Ο Γκαρσία ήταν στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Γκρέι στην επίθεση, ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν τόσο ο Λουίς Πάλμα, όσο και ο Καμάτσο.

Να σημειωθεί ότι ο Χουάν Ιτουρμπε έμεινε εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους, καθώς αντιμετωπίζει κάποιες μικροενοχλήσεις στο πόδι.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε το 5-3-2 για τον Ιωνικό. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Μύγας, ο Σερβιλάκης στο απέναντι, με τους Τσιριγώτη Αντούνες και Βαλεριάνο να βρίσκονται στην τριάδα των στόπερ (από δεξιά προς τα αριστερά). Ο Πογοσιάν έπαιξε ως εξάρι, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Κοκκίνη και Μασάς. Δίδυμο στην επίθεση οι Νίκος Ιωαννίδης και Μάντζης.

Για τους «κυανόλευκους» αγωνίστηκαν και οι Οφόσου (ανακοινώθηκε την Πέμπτη 14/7) και Χρήστος Ιωαννίδης (τυπικό το θέμα της λύσης του συμβολαίου του με τα Τρίκαλα και η ανακοίνωση της απόκτησής του από τον Ιωνικό). Με μόλις τέσσερις παίκτες στον πάγκο οι φιλοξενούμενοι (οι δύο τερματοφύλακες), με τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Κάνιας και Μεντόσα να μένουν εκτός για διαφορετικούς λόγους.

Το ματς:

Καλύτερο πρόσωπο από τους Νικαιώτες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με το σύνολο του Δημήτρη Σπανού να παρουσιάζεται αρκετά δραστήριο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν και τις πρώτες τελικές -αμφότερες με τον Μάντζη- στο 2' με τελείωμα από δύσκολη γωνία και στο 13' με σουτ εκτός περιοχής.

Ο Ιωνικός κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, έχοντας ταυτόχρονα εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν ασύνδετοι και δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν και να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και να απειλούν την αντίπαλη εστία. Στο 22' ο Γκρέι βρήκε στον βηματισμό τον Γκαρσία, ο οποίος δεν μπόρεσε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, με τους ανθρώπους του Άρη να φωνάζουν για χέρι του Τσιριγώτη και πέναλτι στο 24'.

Προς την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ο Άρης άρχισε να απειλεί σταθερά, με τον Πάλμα να αποτελεί τον κύριο εκφραστή των προσπαθειών του. Μάλιστα, ο άσος από την Ονδούρα είχε δοκάρι στο 45' με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του πέρασε λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό.

Άρης-Ιωνικός: 2-0

Ο Χερμάν Μπούργος άρχισε με τρεις αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, οι Σιαμπάνης, Μπράμπετς και Τανούλης πέρασαν αντί των Κουέστα, Φαμπιάνο και Χρυσόπουλου.

Ο Άρης στο δεύτερο μέρος συνέχισε από εκεί που το άφησε στα τελευταία λεπτά του πρώτου. Βέβαια, η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Ιωνικό, με τον Ιωαννίδη στο 51' να μην εκτελεί ενώπιον του Σιαμπάνη, κάνοντας πάσα που δεν βρήκε στόχο.

Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν αρκετά μέσω στατικών φάσεων. Εντέλει, το γκολ το βρήκαν από πόδια αντιπάλου στο 60': Σε πρώτο χρόνο ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Πάλμα, ωστόσο σε δεύτερο ο Μαζικού σέντραρε από τα αριστερά, με τον Σερβιλάκη -στην προσπάθειά του να διώξει- να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Άρης-Ιωνικός: 2-0

Εν συνεχεία, ο Χερμάν Μπούργος προχώρησε σε οκτώ αλλαγές. Παρόλα αυτά, ο Άρης δεν αποσυντονίστηκε και βρήκε και δεύτερο τέρμα στο 70'. Ύστερα από συστημένη μπαλιά του Εμπακατά, ο Χαΐροβιτς έπιασε την κεφαλιά μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.



Στα εναπομείναντα λεπτά οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν φάσεις και για τρίτο γκολ, ωστόσο έβρισκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό Περλέσι, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο 71'. Ο νεαρός τερματοφύλακας έδειξε αντανακλαστικά τόσο στο τετ-α-τετ με τον Μανσίσι στο 72', όσο και στην κεφαλιά του Πίρσμαν στο 85', με το 2-0 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα (46' Σιαμπάνης, 82' Καρακασίδης) - Οντουμπάγιο (67' Εμπακατά), Φαμπιάνο (46' Μπράμπετς), Χρυσόπουλος (46' Τανούλης), Μαζικού (67' Πίρσμαν) - Γκαρσία (67' Χαΐροβιτς), Ντιόπ (67' Σγούρος), Νταμπό (67' Ντουκουρέ), Καμάτσο (67' Μαντσίνι) - Πάλμα (67' Παναγίδης), Γκρέι (67' Χατζηιωάννου).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης (76' Περλέσι) - Μύγας, Τσιριγώτης, Αντούνες, Βαλεριάνος, Σερβιλάκης - Πογοσιάν, Κοκκίνης, Μασάς (58' Χ. Ιωαννίδης) - Ν. Ιωαννίδης (78' Οφούσου), Μάντζης.

Δείτε εδώ το live του sport-fm.gr για το φιλικό Άρης-Ιωνικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x