Stoiximan Super League

Οι σταθερές, οι ανάγκες και τα… πιθανά κενά στο ρόστερ του Άρη

Ποια είναι τα δεδομένα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ ενάμιση μήνα πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Europa Conference League.

Κάτι λιγότερο από δέκα μέρες πριν την πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν, το ρόστερ του Άρη έχει κάποιες… σταθερές, κάποιες βασικές ανάγκες και κάποια πιθανά κενά που ενδέχεται να δημιουργηθούν εφόσον αποφασιστεί να παραχωρηθεί κάποιος από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές. Ο Άρης έχει το ευτύχημα να διαθέτει έναν αξιόλογο βασικό κορμό στον οποίο θα στηριχτεί και στα πρώτα του ευρωπαϊκά παιχνίδια, εφόσον δεν… πειραχτεί. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Κράτησε τον βασικό του τερματοφύλακα, τον Κουέστα ξεκινώντας από τον «άσσο» και αν λύσει το συμβόλαιό του ο Ντένις θα αναζητήσει έναν ακόμη για να κάνει τριάδα με τον Σιαμπάνη. Τους δυο εξαιρετικούς κεντρικούς του αμυντικούς και στυλοβάτες της περσινής χρονιάς, Φαμπιάνο και Μπράμπετς καθώς και τον Εμπακατά στο δεξί άκρο. Μάνι-Μάνι έχει τους τέσσερις από τους πέντε της άμυνας, έτσι όπως τελείωσε η σεζόν. Θα προστεθεί ο Πίρσμαν στα αριστερά εφόσον η απόφαση του CAS είναι θετική και θα χρειαστεί σίγουρα να αντικαταστήσει τον Σούντγκρεν. Ο Σαντιάγκο Αρίας είναι μια βασική επιλογή και αν οι κιτρινόμαυροι καταφέρουν να αποκτήσουν τον διεθνή κολομβιανό, θα καλύψουν επάξια το κενό του Σουηδού. Για τα αριστερά μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Λούμορ για τον οποίο όλα θα εξαρτηθούν από τους αριθμούς των ξένων αφού καλύπτει μια από τις διαθέσιμες θέσεις.

Πάμε στα χαφ. Συμβόλαιο έχουν τρεις από τους τέσσερις της περσινής σεζόν. Σάσα, Ντουκουρέ και Εντιαγέ που τουλάχιστον για τα πρώτα ματς προσφέρουν μια ασφάλεια. Τι ψάχνει ο Άρης αν δεν ανανεώσει ο Ματίγια με τον οποίο η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει; Ένα εξάρι και ένα οκτάρι εφόσον δεν παραμείνει ο Εντιαγέ για τον οποίο το τοπίο είναι λιγάκι θολό και όλα θα ξεκαθαρίσουν από μια συνάντηση με τον Καρυπίδη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι στόχοι έχουν εντοπιστεί και δεν είναι ο Ελ Χατζί Μπα που έγραψε το «Footmercato» αφού κρίθηκε αργός και απορρίφθηκε. Οι κιτρινόμαυροι θα ήθελαν και ένα παίκτη πίσω από τον φορ με ευχέρεια να κινείται στα μεσοδιαστήματα. Έναν αντί Μπερτόγλιο δηλαδή και δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό με ένα παίκτη που να παίζει τόσο στο «8» όσο και στο «10».

Στα εξτρέμ ο Μπούργος έχει τρεις εξαιρετικές επιλογές στα χέρια του. Μαντσίνι, Ματέο και Ιτούρμπε. Αναζητά δηλαδή έναν ακόμη για να καλύψει το κενό του Γκάμα με τον Ροντρίγκο Ρικέλμε της Ατλέτικο πρώτη επιλογή. Εξυπακούεται ότι αν προκύψει πρόταση για τον Μαντσίνι με χρήματα που θα αναγκάσουν τον Άρη να μπει στον πειρασμό να παραχωρήσει τον MVP της περσινής σεζόν, τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κινηθεί και για ακόμη έναν ακραίο.

Πάμε τώρα και στον απόλυτο ρυθμιστή για την επίθεση και συνολικά για τον φετινό σχεδιασμό. Τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ενδιαφέρον υπάρχει και μάλιστα πολύ σοβαρό. Αν ο Μαυριτανός παραχωρηθεί τότε ο Άρης είναι υποχρεωμένος να βγει στην αγορά για δυο επιθετικούς αφού θα έχει μείνει μόνο με τον Πάλμα που όμως δεν λογίζεται ως κλασικός φορ αλλά ως ο δεύτερος σε ένα 4-4-2. Και εδώ έχει γίνει σχετική προεργασία αφού το ενδιαφέρον για τον Καμαρά δεν είναι καινούργιο.

Κάπως έτσι είναι τα δεδομένα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ ενάμιση μήνα πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Europa Conference League στις 21 Ιουλίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια θετική απόφαση από το CAS μέσα στις επόμενες μέρες θα… ξεκλειδώσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό και ο Άρης θα υποχρεωθεί να πατήσει γκάζι ώστε να πάει στα παιχνίδια της Ευρώπης όσο πιο «γεμάτος» γίνεται ώστε να μην την… πατήσει όπως πέρσι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x