Stoiximan Super League

Γλίτωσε τον Ολυμπιακό απ’ του Άρη τα… δόντια ο Αβραάμ!

Ισοπαλία στο φιλικό του «Κλ. Βικελίδης» με… κερδισμένο τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ήταν κάκιστοι κόντρα στον πιο διψασμένο Άρη και μπορούν να νιώθουν ανακουφισμένοι με το 1-1.

Ανώτερος ο Άρης, όρθιος ο Ολυμπιακός (1-1). Οι «κίτρινοι» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του φιλικού στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά οι Πειραιώτες έσωσαν την παρτίδα λίγο πριν το τέλος.

Ο Γκαρσία άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 38ο λεπτό και με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 80ο λεπτό. Πολύ καλύτερη και πιο απειλητική η ομάδα του Άκη Μάντζιου, ενώ προβλημάτισε σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού αυτή του Μαρτίνς. Δοκάρι είχε στο 55ο λεπτό ο Μαντσίνι για τους γηπεδούχους (σε σουτ από πλάγια θέση) έπειτα από κόντρα στον Παπασταθόπουλο.

Με απουσίες παρατάχθηκαν αμφότερες λόγω κατά βάση των διεθνών ποδοσφαιριστών, περισσότερες και πιο σημαντικές για τους «ερυθρόλευκους».

Ντεμπούτο ως βασικός έκανε ο Καρμπόβνικ για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Λόπες, ο οποίος ήταν επίσης στο αρχικό σχήμα, παρουσιάστηκε ξανά ανέτοιμος.

Το ματς
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στη συγκεκριμένη αναμέτρηση… φάνηκαν πολλά από το ξεκίνημα. Ο Άρης μπήκε πιο αποφασισμένος/συγκεντρωμένος/διψασμένος στο φιλικό και δεν άργησε να κυριαρχήσει κόντρα σε έναν αντίπαλο, ο οποίος ήταν… αλλού. Ήδη πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, οι «κίτρινοι» είχαν φτιάξει δύο καλές στιγμές, εκμεταλλευόμενοι, αλλά όχι στο έπακρον, τα λάθη των φιλοξενούμενων.

Τα οποία συνολικά ήταν πολλά συνολικά. Ο Σάσα βρήκε σε ανισορροπία τους «ερυθρόλευκους» μετά από κλέψιμο της μπάλας και σούταρε δυνατά μεν, αλλά άστοχα στο 4’, ενώ στο 8’ ο Μάνος κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Γκαρσία τον έβγαλε φάτσα με τον Κρίστινσον, αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα να δώσει χρόνο στον Λαλά, που έδιωξε σε κόρνερ.

Η εικόνα του φιλικού δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαιτέρως στη συνέχεια, με τον Άρη να είναι ανώτερος και τον ρυθμό του αγώνα να είναι καλός, καθώς, άλλωστε μιλάμε για δύο ομάδες με επίσημα ματς στα πόδια τους. Ο Ολυμπιακός άργησε να απειλήσει, με την πρώτη του τελική να σημειώνεται στο μπλοκάκι στο 19’ με την άστοχη κεφαλιά του Ελ Αραμπί, ενώ οι υπόλοιπες λίγες καλές επιθέσεις του στο πρώτο μέρος έμειναν ημιτελείς. Την ώρα, που ούτε τα προβλήματα στο μεσοαμυντικό κομμάτι έλειπαν και το γεγονός οφειλόταν στα αρκετά λάθη. Με τον Άρη να πιέζει ψηλά και σωστά, αφού δεν άφηνε πολλά κενά πίσω.



Ο Άρης ανταμείφθηκε για την υπεροχή του στο 38ο λεπτό. Όταν μετά από ένα ακόμη κλέψιμο της μπάλας (πιθανόν με φάουλ του Εντιαγέ στον Ξενιτίδη), ο Μάνος μοίρασε στον Μαντσίνι και αυτός βρήκε με σέντρα στον Γκαρσία, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Λαλά, με την κεφαλιά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε ούτε τότε στο ματς και ο Άρης φλέρταρε με το 2-0. Ο Μπερτόγλιο μπούκαρε στην περιοχή και ο Μπα έκοψε την ύστατη στιγμή στο 44’.

Ασορτί με το πρώτο μέρος ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο. Με τον Καρμπόβνικ να σώζει τον Ολυμπιακό στο 46’, πριν εκτελέσει ο Μαντσίνι λίγα δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του διαιτητή. Ο Άρης συνέχισε να βγάζει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του, να πιέζει ψηλά, κόντρα σε έναν αναιμικό αντίπαλο σε ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα και να έχει πολλές παραπάνω τελικές.

Θα μπορούσε κάλλιστα να σημειώσει δεύτερο γκολ στα μέσα του β’ μέρους. Όταν ο φρέσκος Ιτούρμπε, ζάλισε Βαλμπουενά και Καρμπόβνικ, κάνοντας σλάλομ ανάμεσά τους, προτού κάνει γύρισμα για τον Μαντσίνι, αλλά ο τελευταίος είδε τον Κρίστινσον να κάνει τρομερή επέμβαση στο πλασέ του. Από εκεί και πέρα άρχισε να βελτιώνει την εικόνα του και να μπαίνει στο παιχνίδι ο πρωταθλητής Ελλάδος.

Στο 73’ είχε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, από σέντρα του Λαλά, να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ντένις. Η μορφή του παιχνιδιού αλλοιώθηκε ελαφρώς από τις δοκιμές των προπονητών και αυτός, ο οποίος ωφελήθηκε πιο πολύ από την κατάσταση ήταν ο Ολυμπιακός. Ο Τικίνιο βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Άρη. Με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο στο 79’. Λίγο μετά ήρθε και η ισοφάριση.



Ο Εμβιλά πήρε την κατάσταση στα χέρια του, κάνοντας εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και όμοιά της δεν είχε κάνει ο Λαλά σε όλο το ματς, όσο και αν το προσπάθησε. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και έφερε το ματς στα ίσα. Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο και η αναμέτρηση σφραγίστηκε με το 1-1.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένιτς, Σάκιτς, Λούμορ, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Ντιαγέ (90’ Μαρμαρίδης), Σάσα, Μαντσίνι (82’ Ματίγια), Μπερτόγλιο (82’ Χαΐροβιτς), Γκαρσία (61’ Ιτούρμπε), Μάνος (90’ Γκάνεα)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον –Λαλά (81’ Αποστολόπουλος), Παπασταθόπουλος (70’ Παπαδόπουλος), Μπα (90’ Κινκουέ), Καρμπόβνικ- Εμβιλά, Ξενιτίδης, Βαλμπουενά, Λόπες (Αλγκασίμ Μπα) –Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x