Stoiximan Super League

Η κριτική του Άρη: Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Σάσα, μοιραίος ο Γκάμα

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Άρη για την εμφάνισή τους στο εντός έδρας 1-1 με τον Ολυμπιακό. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Σάσα, μοιραίος ο Γκάμα.

Αν και θα μπορούσε να πάρει μέχρι και τη νίκη, ο Άρης έμεινε στον έναν βαθμό (1-1) υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (5/5) για την αγωνιστική των Playoffs της Super League 1.

Σε μια εμφάνιση που είχε -για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι μετά την ήττα (0-1) από τον ΠΑΟΚ- ως κορυφαίο τον Λούκας Σάσα. Με τον Mπρούνο Γκάμα να αποβαίνει μοιραίος και τον Εμάνουελ Σάκιτς να πραγματοποιεί ακόμα ένα κακό ματς.

Αναλυτικά, η κριτική των παικτών του Άρη με «άριστα» το δέκα:

Κουέστα (7): Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ του Ολυμπιακού ο τερματοφύλακας του Άρη, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του στις υπόλοιπες στιγμές που εκείνη απειλήθηκε.

Σούντγκρεν (6): Μεστή εμφάνιση από τον δεξιό μπακ των «κιτρίνων». Από τη μία, πήρε ελάχιστες επιθετικές πρωτοβουλίες. Από την άλλη, ωστόσο, ήταν σταθερός αμυντικά, χωρίς να εκτεθεί. Αποσόβησε και γκολ πάνω στη γραμμή στο 19'.

Δεληζήσης (7): Στάθηκε άτυχος ο στόπερ του Άρη, ο οποίος αποχώρησε ως τραυματίας στο 39'. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε προλάβει να πραγματοποιήσει τρεις επεμβάσεις και δύο κλεψίματα.

Μπεναλουάν (6): Eπέστρεψε μετά από καιρό στο βασικό σχήμα. Στο ξεκίνημα παραλίγο να αποβεί μοιραίος, όταν η μπάλα κοντράρισε πάνω του για να καταλήξει στο δοκάρι της «κίτρινης» εστίας. Ωστόσο, εν συνεχεία ήταν αρκετά σταθερός, προσφέροντας λύσεις με σωστές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις. Μάλιστα, είχε τις περισσότερες επεμβάσεις (5) από όλους τους συμπαίκτες του.

Σάκιτς (5): Κακό ματς -το δεύτερο σερί εντός έδρας μετά την ήττα (0-1) από τον ΠΑΟΚ- από τον μπακ των γηπεδούχων, ο οποίος κάλυψε το αριστερό άκρο. Ό, τι καλό δημιούργησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο το έκανε από την πλευρά του. Στο δεύτερο μέρος έδειξε καλύτερο πρόσωπο αμυντικά.

Σάσα (8): Ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων! Όπως και ο Σάκιτς, έτσι και ο Βραζιλιάνος χαφ (από την… αντίστροφη, βέβαια) συνέχισε στα στάνταρ απόδοσης που έπιασε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ήταν κυριολεκτικά παντού στο γήπεδο. Βοηθούσε καταλυτικά στο πρέσινγκ του Άρη, έκλεβε μπάλες, είχε καίριες παρεμβάσεις (όπως το τάκλιν στο 27'), συμμετείχε καθοριστικά στην ανάπτυξη της ομάδας του και για «κερασάκι» σέρβιρε το 1-0 στον Μάνο. Στα «μείον» του η αρκετά σημαντική ευκαιρία που απώλεσε στο 71'.

Τζέγκο (7): Με τον Σάσα να πραγματοποιεί τέτοιες συγκλονιστικές εμφανίσεις δίπλα του, είναι λογικό να φαίνεται λιγότερο ο ίδιος (και να βοηθιέται βέβαια). Παρόλα αυτά, ο Τζέγκο έκανε καλό ματς, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου προσέφερε πολύτιμες βοήθειες.

Μανσίνι (7): Ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Ολυμπιακού, ειδικά στο πρώτο μέρος. Έφευγε συνεχώς στην κόντρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκμεταλλευτεί κάποια από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η συνεισφορά του στην ανάκτηση της μπάλας ήταν καταλυτική.

Μπερτόγλιο (6): Ήταν δραστήριος, προσπάθησε να βοηθήσει. Μεστή εμφάνιση και από τον επιθετικό χαφ των Θεσσαλονικιών.

Γκάμα (5): Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε να φανεί και βοηθήσει την ομάδα του. Βγήκε μπροστά και δεν κρύφτηκε. Ωστόσο, τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Χαμένο πέναλτι στο 89' και 0/6 γεμίσματα. Στο 90' έπιασε μια φαλτσαριστή σουτάρα, η οποία κατέληξε στο δοκάρι.

Μάνος (8): Όταν σκοράρεις στην πρώτη καλή ευκαιρία που σου παρουσιάζεται (14'), τότε έχεις κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά σου. Γενικά, ο ρόλος του επιθετικού του Άρη ήταν αρκετά άχαρος, καθώς περίμενε τα γεμίσματα των συμπαικτών του. Ωστόσο, βοήθησε με την ενέργειά του. Παίρνει τον ίδιο βαθμό με τον Σάσα, αλλά ο συμπαίκτης του ήταν ελαφρώς καλύτερος/πολυτιμότερος.

Ροζ (6): Αντικατέστησε τον Δεληζήση στο 39'. Φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ, καθώς πήγε αρκετά νωθρά στη διεκδίκηση με τον Χασάν (πριν ο Αιγύπτιος φορ σπάσει για τον Φορτούνη). Ταυτόχρονα, δεν προσέφερε το κάτι παραπάνω στον ανασταλτικό τομέα.

Ματίγια (6): Μπήκε σε ένα χρονικό σημείο, στο οποίο ο Άρης είχε οπισθοχωρήσει, προσπαθώντας να προστατέψει τα καρέ του. Οπότε, δεν μπόρεσε να βοηθήσει και με το κάθετο παιχνίδι του.

Σίλβα (7): Αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα (μπήξε στο 69'), ωστόσο πρόλαβε όχι μόνο να φανεί αλλά και να θεωρηθεί εξαιρετική η παρουσία του. Κυρίως για την ωριμότητα που έδειξε στις αντεπιθέσεις της ομάδας του, ειδικά στη φάση του 71' που περίμενε το ανέβασμα των συμπαικτών του, φτιάχνοντας καλή ευκαιρία για τον Σάσα.

Γκαρσία (7): Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 79', κέρδισε πέναλτι στο 88'. Αρκεί για να αξιολογηθεί και να πάρει καλό βαθμό.

Ιωάννου (-): Συμμετέχει στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού, αλλά σε δέκα λεπτά παρουσίας δεν μπορεί να κριθεί.

Άκης Μάντζιος (7): Ξεκίνησε με το πολυαγαπημένο του 4-2-3-1 και τον Μπεναλουάν αντί του Ροζ. Δημιούργησε φάσεις η ομάδα του, αξιοποίησε εν μέρει την ανομοιογένεια -λόγω των αρκετών αλλαγών- του Ολυμπιακού. Ωστόσο, θα μπορούσε να το είχε κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό, αν δεν οπισθοχωρούσε κυρίως στο δεύτερο μέρος. Πρέπει να συνυπολογιστεί το ότι ο τεχνικός του Άρη κλήθηκε να διαχειριστεί διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών των παικτών του κατά τη διάρκεια του ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x